PardubicePardubice
16.kolo, sobota 1.3.2003, 10:15
1:2
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 4. Kaciáň - 27. Večeřa, 74. Kotrys. Rozhodčí: Polák 2,5, Mencl 2, Pinkas 2. Delegát: Draštík. ŽK: 60. Palát, 78. Dolejský - 90. Bartoš. Rohy: 10:2.
Diváci: 490
Pardubice: Raba - Dolejský, R. Šourek (22. Němeček), Vrba, Palát - Mejzlík, Kaciáň, Bakeš, Jirka - Pavlík (70. Kaufman), Brzezina (60. Bosák)
FC Vysočina: Vorel (2) - Kotrys (1,5), Bratršovský (2,5) (46. Brabec, 66. Kovář, 90. Zimčík), Juračka (2), O. Šourek (2) - Veselý (2), Večeřa (1,5), Baštař (2), Bartoš (2) - Hošťálek (3), Pacholík (2,5)
 

Komentář

Jarní druholigová premiéra se Pivarníkovu lazaretu v sobotním pardubickém dopledni (výkop v 10.15) povedla na jedničku.

S pouhými třemi náhradníky na lavičce a zaskočeni počátečním náporem domácích přijali fotbalisté Vysočiny gól inkasovaný už ve 4. minutě jako drsné probuzení. Nejlepší hráč Pardubic Pavlík vysunul po pravé straně Kaciáně a ten přízemní křížnou ranou překonal Vorla. Domácí dirigovali ještě deset minut, ale pak se Jihlavané srovnali s podmrzlým terénem a začali přebírat taktovku.

Ve 14. minutě vyslal Veselý ulicí agilního Kotryse, ale ten Rabu z úhlu nepřeloboval. Po dalších třech minutách našel Kotrys "gaskoignovsky" přesným pasem Pacholíka jehož volej zasvištěl nad břevnem domácí svatyně. K vidění byl zajímavý a bojovný fotbal z obou stran a ve 27. minutě také vyrovnávací gól Vysočiny. Kotrys poslal před Rabu nadýchaný centr, pardubický gólman si nerozuměl se střídajícím Němečkem a Večeřa nadvakrát zařídil nový začátek.

Půli uzavřela osa Kotrys - Hošťálek - Večeřa. Střela posledně jmenovaného z 18 metrů těsně minula pravou tyč bezmocného Raby.

Druhý díl měli hosté pod kontrolou. Na Večeřovu nepřesnou střelu odpověděl ještě pokusem nad Vrba, ale pak už se hrálo podle not jihlavské zálohy. V 55. minutě Rába špatně vyrazil Veselého střílený centr k Bartošovi, ale ten to měl v záklonu složité a minul cíl.

Po hodině hry se ukázal opět Bartoš, když slalomem udělal tři protihráče ve slupce a zroskotal až na dlouhé noze domácího brankáře. O pět minut později si exbohemák Palát vyšlápl kriminálně ze zadu na střídajícího Brabce. Domácí bek vyvázl lacino se žlutou kartou zatímco jihlavská naděje skončila v sanitce a s kotníkem na rentgenu.

Zasloužené rozhodnutí přišlo patnáct minut před koncem. První trestný kop hostů zatočil Baštař na zadní tyč, kde ve správných souřadnicích "visel" Kotrys, který nedal Rabovi Hlavou sebemenší šanci.

Závěr byl ve znamení zoufalé, leč chaotické snahy Pardubic o vyrovnání a brejkových tahů Vysočiny. Skóre se nezměnilo.Pojistku měl na kopačkách Pacholík, ale na hranici pokutového území "uštrykoval" soupeře i sám sebe.

Gong obstaral Kovář, který si po Kotrysově přihrávce vychutnal Paláta, ale Raba jeho střelu se štěstím dopravil do autu. Tři výsostně zasloužené body k jihlavskému obědu byly na světě.

Fotogalerie

         
 
 
Zápasy
1.kolo | FC Vysočina - Pardubice | 2:0
16.kolo | Pardubice - FC Vysočina | 1:2
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu