FC VysočinaFC Vysočina
19.kolo, neděle 23.3.2003, 15:00
0:1
(0:1)
Sparta BSparta B
 
Gól: 75. Mynář (PK). Rozhodčí: Zejda - Kordula, Lhoták. Delegát: Nevrlý. Žluté karty: Veselý, Kadlec - Homola, Mynář, Hrabáč.
Diváci: 2870
FC Vysočina: Vorel 2 - Bratršovský 2, Juračka 3, Kadlec 2 - Bartoš 2,5, Šourek 2,5, Vladyka 3 (46. Kovář 3), Večeřa 3, Kotrys 2 - Kaplan 2,5 (82. Lovětínský), Veselý 3.
Sparta B: Bičík - Mynář, Homola, Abanda, Loučka - Kopta, Hrabáč, Jarolím (82. Rada), Vašata (58. Holenda) - Zelenka, Cesarec (73. Krulich).
 

Komentář

Zraněními zdecimovaní fotbalisté FC Vysočina podruhé za sebou prohráli. Nulový zápas rozseknuly pokutové kopy.

Na historicky první zájezd Sparty do Jihlavy byly za ideálního fotbalového počasí zvědavy tři tisícovky diváků. Jako první o sobě nechali vědět hosté. V 9. minutě si na roh Vašaty naskočil Homola a jeho kladivo musel hrudí vytěsnit od pravé tyče Veselý. Poté se dvakrát tlačil do koncovky na hrotu osamocený voják v poli Kaplan, ale ani jednou proti přesile neuspěl.

Ve 22. minutě si Homola špatně zpracoval míč a osmnáct metrů od brány přejel Večeřu. K trestnému kopu se postavil Kotrys, ve zdi nastřelil upaženou Abandovu ruku a sudí Zejda k všeobecnému údivu ukázal na penaltový bod. Se žaludečními potížemi hrající Vladyka vzal spravedlnost do svých rukou a ”desítku” kopl metr vedle levé tyče.

Po přestávce fotbal nudil ještě více. V nástupu do druhé půle se ze třiceti metrů opřel do míče Šourek a nechal vyniknout Bičíkově robinzonádě. Na druhé straně zkoušel technicky obstřelit Vorla mladý Jarolím, ale bránu minul.

Čtvrthodinku před koncem padlo rozhodnutí. Bartoš ve vlastním vápně neúspěšně obhazoval Zelenku, stoper Juračka ho nešikovně fauloval a Mynář s penaltou naložil mnohem lépe než Vladyka. Vorel sice úmysl korejského navrátilce vystihl, ale na ránu do horního rohu neměl nárok.

V závěru se Vysočina mocně snažila o vyrovnání, ale ve finální fázi trenéru Pivarníkovi schází kvalita. Krátce po vystřídání měl gól na hlavě Lovětínský, ale nadýchaný centr Kotryse nepřičísl a Bratršovský napálil dvě minuty před koncem odražený míč těsně vedle.

Ohlasy trenérů

S diametrálně odlišnými pocity dorazili na pozápasovou tiskovku trenéři obou týmů. Omlazená Sparta poprvé na jaře vyhrála a trenér Václav Kotal zářil spokojeností: “Předvedli jsme vynikající obrannou fázi, dopředu jsme sice tolik nebezpeční nebyli, ale v sestavě bylo pět hráčů do dvaceti let, a proto jsem navýsost spokojen. I vzhledem k těžkému utkání viděli diváci kvalitní utkání s patřičným nasazením.” Ambiciózní trenér Roman Pivarník cítil určitou bezmoc: “V tomto stavu nejsme schopni praktikovat svou hru. Upozorňoval jsem hráče, že se nedostanou do mnoha šancí a musí každou proměnit. Nedali jsme penaltu a zkušený hráč ji na druhé straně nesmyslně vyrobil. Jinak zápas směřoval k remíze.”
 
Zápasy
4.kolo | Sparta B - FC Vysočina | 1:1
19.kolo | FC Vysočina - Sparta B | 0:1
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu