FC VysočinaFC Vysočina
20.kolo, neděle 30.3.2003, 15:00
1:0
(0:0)
KunoviceKunovice
 
Gól: 65. Baštař (PK). Rozhodčí: Kumstát - Hranický, Peřina. Žluté karty: Bratršovský, Šourek, Veselý - Matůš, Kopčil, Mačuda, Máčala, Zapletal, Josefík.
Diváci: 1285
FC Vysočina: Vorel 1 - Šourek 3, Juračka 2,5, Bratršovský 3 - Bartoš 2,5, Večeřa 2, Vladyka 3 (90. Kovář), Baštař 1, Vesleý 2,5 - Hošťálek 2, Pacholík 2 (90. Zimčík).
Kunovice: Kosmál - Vojtěšek, Mačuda, Máčala, Bábíček - Kopčil, Bíly (62. Josefík), Zapletal, Matůš - Chmelíček (13. Lukeš, 80. Žák), Faldyna.
 

Komentář

Urputný boj o každý metr ošidného terénu v Jiráskově ulici rozhodla penalta, kterou nekompromisně proměnil uzdravený Baštař. FC Vysočina po dvou porážkách o gól vykročil k lepším zítřkům.

Začalo se jako v Rotterdamu. Už v první minutě zahrával Vladyka trestný kop z 18 m, vyřadil Kunovickou zeď, ale Kosmál byl u zadní tyče s robinzonádou včas. Kdo čekal že tím odstartovala ofenzivní smršť, byl vedle. Začala bitva, ve které nikdo nikomu nic nedaroval a fotbalová krása šla stranou. Hosté odpověděli Faldynovou hlavičkou mimo, Hošťálkovi zablokovali Baštařovu uličku beci a jihlavské standardky v podání špílmachra Vladyky byly hodně nepřesné. Ve 25. minutě vložil Bratršovský málo energie do malé domů a Vorel zachraňoval skluzem před dobíhajícím Zapletalem. Hrálo se rychle, nepřesně a hlavně mezi šestnáctkami. Vzruch se dostavil až v závěru první půle. Po rohu ve 40. minutě chyběly hlavám Bratršovského a Juračky pověstné milimetry a na konci nejfotbalovější kombinace zápasu, když Večeřa a Pacholík z jedné oslovili Veselého, byl skvělý zákrok Kosmála. Na druhé straně, už v nastaveném čase, vybuchla vztekem hostující lavička. Ve skrumáži se dostal k míči Faldyna, ale atakován Juračkou, dopravil balón těsně vedle. Kunovice se dožadovaly pokutového kopu, ale od úzkostlivého a nezdravě často pískajícího rozhodčího Kumstáta vyinkasovali pouze karetní žluť.

Ani po pauze se obraz hry nezměnil. Ve 49. dopravil Veselý Hošťálkův centr těsně mimo a čekalo se na chybu. Tu udělaly v 65. minutě Kunovice. Baštař vysunul Hošťálka, ten zkusil ve “vápně” na Mačudu koloběžku a velezkušený bek ho kolenem poslal k zemi. Míč si postavil Baštař a dělovkou k levé tyči rozetnul gordický uzel zápasu. Jihlavané se pak ke své škodě stáhli a přenechali iniciativu hostům. Ti se nadechovali, ale nenadechli. Nakopávané míče domácí posbírali a Bartoš mohl v 90. minutě po sólu přes tři protihráče pečetit. Šanci mu vzal pádem pod nohy brankář. Pak už byl konec. Vysočina vyhrála bitvu o body i o návrat sebevědomí.

 
Zápasy
5.kolo | Kunovice - FC Vysočina | 2:0
20.kolo | FC Vysočina - Kunovice | 1:0
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu