03.04.2024, Miroslav Fuks

Zlomí FC Vysočina čekání na jarní výhru v Chrudimi?

Zlomí FC Vysočina čekání na jarní výhru v Chrudimi?FC Vysočina v sobotu 6. dubna vstoupí do poslední třetiny FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Na půdě Chrudimi bude chtít v tradiční dopolední čas od 10:15 hodin vybojovat první jarní vítězství a ukončit tak už 5 zápasů dlouhé čekání na tříbodový zisk. Proti rozjetému MFK, který vyskočil už na 5. příčku tabulky, to však nebude vůbec jednoduché.

 

Chrudim nyní ve II. lize náleží k týmům s nejlepší formou a chlubí se ziskem 10 zápasů v pěti posledních duelech. Velké povzbuzení nepochybně představuje poslední dvě výhry - v zachraňujícím se Prostějově a předtím domácí skalp Brna. Jarní zisk je o to cennější, že se tento celek musí v letošním roce obejít bez svého podzimního kanonýra Hufa, který se vrátil do Pardubic a přestoupil do Bohemians. Náhradou se zdá být střední záložník Langhamer, který se trefil třikrát v posledních dvou duelech a s šesti góly je aktuálně nejlepším střelcem týmu.

Mezi klíčové hráče Chrudimi náleží exjihlavští křídelníci či halvbeci Jan Záviška a Filip Novotný. Navíc v zimě do MFK ze Znojma přestoupil další krajní hráč s minulostí v FC Vysočina - Aleksandar Trajković. Jasnou jedničkou v brance je Floder, stálicemi defenzívy jsou Míka a Toml, před nimi čistí prostor zkušený Řezníček a hru vedle Langhamera tvoří Skwarczek. V útoku nastupuje čtyřgólový Látal a zimní posila z Mladé Boleslavi Mašek.

Zatímco Chrudim je nyní nahoře, tak Vysočina na svůj jarní restart stále čeká. Ačkoliv má nyní stejný šestibodový odstup na barážové i sestupové příčky, tak propad na 10. pozici tabulky a aktuální forma vzbuzují obavy fanoušků ze zopakování loňských záchranářských starostí. Vnímá tento tlak i trenérský tým FC Vysočina? „Tabulku rozhodně nijak úzkostlivě nesledujeme. Pokud se na ni díváte, tak jedině směrem vzhůru. Při vyrovnanosti tabulky stále myslíme na posun do vyšších pater. Je jasné, že se nálada v kabině vzhledem k posledním výsledkům trošku proměnila směrem k větší koncentraci, touze výsledkovou sérii zlomit a vstřelit více branek,“ řekl asistent trenéra Vojtěch Lampíř.

Co vám prozradilo studium chrudimské hry? Kde vidíte její silné stránky? „Chrudim nastupuje v ustálené sestavě, která se mění opravdu jen minimálně. Kostra týmu je hodně zkušená, jsou sehraní. Navíc v současné době hrají ve velmi dobré formě povzbuzeni dvěma cennými výhrami v posledních kolech. Silní jsou především na domácím stadiónu, kde jsou dokonce druzí nejlepší z celé soutěže. Myslím, že v sobotu můžeme očekávat velmi zajímavou konfrontaci,“ upozornil asistent kouče Davida Oulehly.

V posledních zápasech jste v sestavě učinili jen minimální zásahy. Zvažujete, že v Chrudimi učiníme výraznější změny v základní sestavě? Můžete již počítat s uzdraveným Tonbulem? „Ano, máme v hlavě větší oživení sestavy, protože jsme s některými výkony nebyli spokojení a budeme do týmu chtít vnést novou energii. Vyloučit nelze ani modifikaci herního rozestavení. S uzdraveným stoperem Tonbulem konečně můžeme na 100% počítat,“ doplnil Lampíř.

Vzájemná bilance: 11 utkání  6 – 2 – 3  22:18 | doma: 6 utkání  3 – 2 – 1  12:7 | venku: 5 utkání  3 – 0 – 2  10:11
Poslední vzájemné utkání: 25.8.2023 - V Jihlavě se fanoušci při zápasech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozhodně nenudí. Domácí tým opět vsadil na ofenzívu, ovšem první dvě branky vstřelila Chrudim. Vysočina ale dokázala ještě do půle díky Araujo-Wilsonovi a Filovi vyrovnat. I ve druhém dějství šli do vedení Východočeši, jenže hlavička Vedrala se postarala o další vyrovnání. V nervózním závěru sahali po výhře oba celky, zajímavý duel nakonec skončil remízou 3:3 (2:2).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Fila, 6 - Araujo-Wilson, 4 - Lacko, 2 - Selnar, Vedral, Franěk, Ogiomade, 1 – Shudeiwa, Tall, Tonbul, Křehlík, vlastní.

MFK Chrudim

Sestava v posledním utkání: Floder – Kutík, Míka, Toml – J.Řezníček (88. Borkovec) - Záviška (88. Bauer), Langhamer, Skwarczek, Novotný - Látal (74. Kesner), Mašek (90+2. Koukola).
Trenér: Radek Kronďák
Střelci: 12 – Huf, 6 – Langhamer, 4 – Látal, 3 – Míka, 2 – Kesner, Záviška, Mašek, 1 – Kutík, Novotný, Řezníček, Skwarczek.

 
Související
Aktuálně

U17: Debakl se Slavií

Mladší dorostenci schytali na venkovním hřišti debakl 9:0 (4:0) od vedoucího týmu tabulky pražské Slavie. Drží si ale stále 13. místo v tabulce a v příštím kole je čeká důležitý zápas s konkurentem v tabulce Frýdkem-Místkem. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu