29.04.2009, Marek Pagač

FC Vysočina bude hrát Velké finále E.ON ČR Junior Cup 2009

FC Vysočina bude hrát Velké finále E.ON ČR Junior Cup 2009Mladí fotbalisté FC Vysočina Jihlava budou hrát v září Velké finále letošního ročníku největšího mládežnického fotbalového turnaje v České republice E.ON ČR Junior Cup 2009. V sobotu 25. dubna totiž vyhráli regionální část této soutěže na domácím hřišti, když porazili ve finále FC Slovan Havlíčkův Brod vysoko 5:1.

 
„Kluci si vítězství jasně zasloužili. I když není někdy lehké se prosadit, kvalita na našem týmu byla jasně vidět. Jsem rád, že jsme dokázali splnit jasně roli favorita,“ sdělil po sobotním turnaji hlavní garant této jednodenní akce pro týmy z Jihlavska a Pelhřimovska Karel Fencl, který je u FC Vysočina Jihlava šéftrenérem přípravek.

Za velké překvapení označil boj o bronzové medaile, který finále předcházel. „Velký Beranov v něm nakonec skončil až na 4. místě, když o medaili přišel při penaltách s Pelhřimovem. Trochu zklamal loňský obhájce Humpolec, o kterém jsme si říkali, že by se do semifinále měl dostat,“ doplnil k průběhu turnaje Fencl. Zdůraznil, že drobná zklamání však nahradily ceny, které týmy dostaly. První tři obdržely kompletní sadu dresů a všichni hráči si domů odnesli značkový míč od energetické společnosti E.ON.

Nejlepším hráčem turnaje se stal Dominik Chlumský, který působí v jihlavském fotbalovém klubu. Kromě toho, že si zahraje ve Velkém finále o kvalifikaci na mezinárodní fotbalové klání v německém Gilchingue, získal i certifikát na týdenní pobyt ve Fotbalové škole Petra Čech v Praze. Z ceny byl nadšen.

„Myslím si, že to tam bude fakt dobré. Aspoň se něčemu přiučím. Můj vzor je sice Didier Drogba, který hraje za londýnskou Chelsea, kde ale chytá i Petr Čech. Je to pěkná náhoda,“ řekl mladý talent z Jihlavy.

Děti i rodiče si kromě skvělých zápasů užívali naplno bohatého doprovodného programu. Kromě fotbalových dovedností si zájemci mohli například vyzkoušet jízdu na čtyřkolkách, videohru FIFA 2009 a další atraktivní aktivity, které připravila energetická společnost E.ON, generální partner turnaje. „Obešel jsem všechna stanoviště a bylo to docela dobré. Nejvíce mě učarovalo měření rychlosti u střelby míčem. Mně naměřili asi 45 km/h, což je docela slušný,“ uvedl Chlumský.

V Jihlavě vyšlo i pěkné počasí. Ruce si mnuli trenéři, kteří některé hráče v zápalu boje ani nepoznávali. „A to je právě smysl těchto turnajů. Důležité je, že kluci tady viděli, jak se hraje fotbal na vyšší úrovni a snažili se teď po fotbalové stránce dosáhnout vrcholu. Získali porovnání a také inspiraci a možná, že jednou přejdou do ligového fotbalu. Oceňuji proto přístup společnosti E.ON, která je ochotna takovéto turnaje připravovat,“ dodal Fencl.

E.ON ČR Junior Cup 2009 bude pokračovat regionálním kolem v pátek 8. května ve středočeské Kutné Hoře. Účast v celorepublikovém finále si již zajistili fotbalisté z FC Slavoj Český Krumlov a FC ZVVZ Milevsko.


Konečné pořadí týmů E.ON ČR Junior Cup 2009 - regionální kolo Jihlava:

1. FC VYSOČINA Jihlava
2. FC Slovan Havlíčkův Brod
3. FK Pelhřimov
4. Družstevník Velký Beranov
5. Ježek Rantířov
6. SK Telč
7. SK BUWOL METAL Luka nad Jihlavou
8. FK Humpolec
9. Slavoj Třešť
10. 1. FC Batelov
11. FC Bítovčice
12. FSC Stará Říše

Nejlepší brankář: Kryštof Duchan – FK Pelhřimov

Nejlepší střelec: Vojtěch Křišťál (FC Vysočina Jihlava – 7 gólů)

Nejlepší hráč: Dominik Chlumský – získává certifikát na týdenní turnus ve Fotbalové škole Petra Čecha


 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu