24.07.2011, Miroslav Fuks

Dynamo juniorku předčilo o jediný gól

Dynamo juniorku předčilo o jediný gólPo dvou letech si českobudějovické Dynamo znovu přizvalo ke generálce na Gambrinus ligu juniorku FC Vysočina. Zatímco v létě 2009 jihlavští mladíci prohráli 2:0, dnes si proti kompletnímu prvoligovému týmu přivezli ještě povzbudivější výsledek 2:1 (2:1). Branky zaznamenali Čirkin, Rýdel a Jan Kosak.

 
Č. BudějoviceČ. Budějovice
přát., neděle 24.7.2011, 17:00
2:1
(2:1)
FC Vysočina BFC Vysočina B
 
Góly: 30. Čirkin, 45+1. Rýdel - 42. Kosak
Rozhodčí: Jech - Řezáč, Pečenka
Diváci: 0
Č. Budějovice: Kučera - Nitrianský, P. Novák, Lengyel, Pecka (64. Jasanský) - Klesa, Rýdel, Otepka (46. Horejš), Čirkin (87. Benát) - Stráský, Ondrášek (81. Jelovac)
FC Vysočina B: Matiášek (61. Kučírek) - Šandera, Kryštůfek, Ptáček, Dobrovolný – Poláček (46. Přibyl), Vacek, Fadrný (15. R.Demeter), Leligdon (46. Zeman), Kosak (64. Cipruš) – Chmelík (54. Štancl, 61. Beránek).
 

Komentář

Úvodní dvacetiminutovka přinesla pouze platonickou převahu prvoligisty a nepříjemnost pro Vysočinu v podobě zranění Fadrného (výron v kotníku). První velká šance přišla ve 23. minutě, kdy Rýdel poslal kolmou přihrávku na Pecku, ten z levé strany přízemním zpětným centrem našel osamoceného Stráského, jemuž se ale míč zamotal pod nohy. Měl dostatek času znovu zkusit vystřelit, jenže trefil jen rukavice Matiáška. O 7 minut později už hostující mladíci odolávat nedokázali. Stráský vybojoval na hranici velkého vápna míč, předložil ho Čirkinovi, který sám před Matiáškem nezaváhal - 1:0. Ve 33. minutě přišla další velká šance Stráského. Dokonce obešel brankáře, ale byl pak již z úhlu a jeho slabé zakončení odvrátil z brankové čáry vracející se obránce. Vysočina hrozila jen sporadicky střelami ze střední vzdálenosti – neuspěl Demeter ani Chmelík. Jako blesk z čistého nebe tak přišla 42. minuta, kdy Leligdon dostal na pravé straně hřiště příliš prostoru, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Kosaka, který střelou doprostřed brány překvapil gólmana Kučeru, jemuž balon proklouzl pod tělem - 1:1. Vyrovnání Dynamo nakoplo k velké ofenzívě. Nejprve ve 43. minutě střelu Ondráška vyrazil na roh brankář Matiášek. Úspěšný byl i proti tvrdé ráně pod břevno z kopačky Klesy. Budějovice se přeci jen dočkaly v 1. minutě nastavení. Po tlaku uvnitř vápna se míč odrazil k Rýdelovi, který tvrdou ranou doprostřed brány vstřelil svou první branku za Dynamo.

Nebezpečné možnosti 2. půle zahájila 49. minuta, v niž Pecka přímým kopem z levé strany našel Stráského, který hlavou zamířil dobře k tyči. Brankář Matiášek byl ale na svém místě. V 56. minutě Ondrášek přihrál přes celou šířku velkého vápna nabíhajícímu Klesovi, který v těžké pozici skluzem zamířil nad. O 3 minuty později Jasanského centr tečoval Stráský na Ondráška, který z dobré pozice nedokázal překonat brankáře Kučírka. Ten si připsal dobrý zákrok! V 70. minutě Jasanského přízemní centr zkoušel za Kučírka usměrnit Stráský, nebyl ale úspěšný. V 74. minutě mohl vyrovnat David Vacek! Jeho dalekonosná pumelice skončila jen na břevně. Následující minuty zápasu už zajímavé momenty před oběma brankami nepřinesly. Jihlavská juniorka si ze stadiónu prvoligového Dynama odvezla povzbudivou jednobrankovou prohru.

„Na Střeleckém ostrově jsme podali sympatický výkon, mám z něj dobrý pocit. Herně jsme rozhodně nepropadli a zejména v 1. půli viděli diváci oboustranně útočný fotbal. Dokázali jsme se dostat do hry a je velká škoda, že jsme v 1. minutě nastavení inkasovali branku na 2:1, které očividně předcházela Rýdelova ruka. Stejně tak nás mrzí zranění Fadrného (výron v kotníku) a Štancla (rozbitá hlava). Takový zápas je pro hráče velice důležitý z hlediska zkušeností a sebevědomí. Dokázali si, že v budoucnu mohou usilovat o dres našeho „áčka". Všichni dnes zahráli slušně, nikdo nepropadl. Přesto bych vyzdvihl výkon gólmana Matiáška, Kryštůfka, Demetera, Chmelíka a Kosaka," řekl po utkání trenér Roman Kučera.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu