02.03.2012, Ježour

Zatím co jsem spal

Zatím co jsem spalTeplé sluneční paprsky dopadly i do mého kumbálu se starými míči, a probudili mě právě v čas, vždyť nám začíná liga. A jelikož jsem se ke spánku uložil již loni, musím vám až dnes popřát vše nejlepší do nového roku. Doufám, že jste si dali také nějaké předsevzetí. Třeba to, že nebudete chybět na žádném domácím zápase, a že si také uděláte výlet s Fanklubem. Hrajeme ve Znojmě, ve Vlašimi a také Brno není daleko.

 

Musím vám ale říct, že se mi v tom zimním spánku zdály opravdu překrásné sny. Začalo to celkem nevinně, ale směju se tomu ještě dnes. Zdálo se mi totiž, že k nám přestoupila velká sparťanská legenda, Jarda Blažek. Když jsem o tom ale přemýšlel, tak lákadlo pro diváky by to bylo celkem dobrý. Už vidím ty plakáty. Jarda mačká v rukavicích permice a láká k jejich nákupu. Vážně celkem psina.

V zimní přípravě jsme také měli v plánu Tipsport ligu, a nebudete věřit, co já měl za sen. No začnu pěkně od začátku. První zápas proti slovenským Zlatým Moravcům jsme rozhodli až gólem v poslední pětiminutovce, ale vyhráli jsme zaslouženě. Trochu stereotypní bylo, že se mi zdálo, že i zápas se Slováckem rozhodl až gól ke konci utkání. A zase jsme vyhráli. Bylo to asi nějaké období, kde jsem nehýřil zrovna fantazií, neboť výhra nad Znojmem se zrodila opět až v závěru. Tentokrát jsme tedy zvítězili 2:1. Nebudete tomu věřit, ale po remíze s Olomoucí (2:2) a výhře nad Brnem (2:0) jsme postoupili do finálové části turnaje. V semifinále jsme narazili na Hradec a zápas po 90. minutách skončil remízou 2:2. Rozhodly tedy až penalty, ve kterých se vytáhnul Jarda Blažek. Začínám tak přemýšlet, že by to s tím Jardou mohla být pravda. Což o to, brankář to je dobrý, ale myslel jsem, že už šel do důchodu. Ale v tom snu opravdu ukázal, že reflexy má ještě dobré. Nicméně, stalo se nečekané a přišel sen o finále Tipsport ligy. V našem týmu se předvedlo několik slibných mladíků, kteří dali najevo, že o nich ještě uslyšíme. To, že jde jen o sen, mě utvrdili poslední tři minuty zápasu. Na trávník vběhnul Robert Pavlík. Ano, ten chlapec s kelímkem piva v ruce, co si stoupne na konci zápasu na plot a vede děkovačku. Jako nic proti němu, za Fanklub FCV v malé kopané odvádí skvělou práci, ale do druholigového fotbalisty má sakra daleko. Ale dost o Robertovi, víc vás asi zajímá, jak dopadlo to finále. No opravdu snově. My ho vyhráli. Liberec jsme dali 3:1 i díky dvěma trefám Tecla, který se asi nejvíce zasloužil o to, že jsme došli až do finále. Právem vyhrál cenu pro nejlepšího střelce. Nejlepším brankářem zvolili pořadatelé Blažka. Nevím proč, když odchytal pouze dva zápasy a dostal čtyři góly, ale zase vychytal dvě penalty. Přesto bych řekl, že si tu cenu Maksims zasloužil víc.

Na sny to byl opravdu vydatný spánek. Už si ani pořádně nepamatuju, co se mi všechno zdálo. Myslím, že jeden sen byl celý ve slovenštině a snad tam šlo o nějaké přestupy, nebo snad o remízu v nějakém přípravném zápase. Už nevím. Jindy se mi taky zdálo o přírodní trávě, pizze, palmách a zmrzlině, no ale hlavně o výhře 4:2 nad nějakým silným italským celkem. Ale vy moc dobře víte co se tu v zimním přestupním a tréninkovém období dělo. O to víc se asi teď smějete tomu, co se mi to zdálo za blbosti. Ale uznejte, že byste si takové sny nechali zdát i během jara.

Já už budu končit tuto dnešní glosu a půjdu se také pomalu připravovat na to první domácí jarní kolo. Doufám tedy, že přijdete v hojném počtu.

Váš maskot FC Vysočina, Ježour, Ondřej Novotný.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu