25.11.2013, Miroslav Fuks

Juniorka otočila průběh a veze výhru z Pardubic

Juniorka otočila průběh a veze výhru z PardubicJuniorce FC Vysočina podzimní loučení zprvu nevycházelo. Pardubice po poločase vedly 1:0, ovšem vyloučení domácího hráče hned na počátku druhé půle vedlo k tlaku Vysočina a třem brankám v pardubické síti - 1:3. Postupně skórovali Jan Mikula, Štěpán Maruš a Jakub Fulnek.

 
PardubicePardubice
20.kolo, pondělí 25.11.2013, 13:30
1:3
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 29. Kakrda – 56. Mikula, 76. Maruš, 86. Fulnek
ŽK: Polák – Pedro, Berky
ČK: 46. Mandutz (PCE)
Rozhodčí: Pechanec – Pilný, Starý
Diváci: 0
Pardubice: Ptáček – Mandutz, Pešek, Štemberk, Polák – Fusek (70. D. Pánek), Řezníček, Fousek (83. Prokopec), Janecký – Hodas, Kakrda.
FC Vysočina: Vejmola – Tomovič, Mikula, Berky, Pedro – Demeter, Šuta – Fulnek, Kučera, Levai (31. Mazel) – Kelbler (51. Maruš).
 

Komentář

Po vzájemném oťukávání a nepřených akcích se první šance zápasu zrodila až ve 20. minutě, kdy Hodasův centr napálil z voleje na branku Janecký, ale Vejmola se dobře postavil a bezpečně zakročil. Vzápětí na druhé předvedli hosté bleskovou a pohlednou akci. Od levého rohového praporku centroval Levai a hlavou zakončoval Kelbler, který však branku minul. Ve 28. minutě měl Janecký druhou dobrou příležitost. Po dalším přesném centru Fuska ale nedokázal důrazně zakončit. O minutu později už se domácí radovali z úvodní branky zápasu. Po dobré práci Poláka na levé straně hřiště se k zakončení ve vápně dostal Kakrda a skvěle umístěnou ranou otevřel skóre – 1:0. Ve 43. minutě měl Pešek na noze druhý gól, ovšem po přesném pasu Řezníčka netrefil z pěti metrů branku. Na druhé straně se k zakončení tlačil Fulnek, ale míč mu ideálně nesedl.

Hned první minuta druhého dějství přinesla pro Pardubice šok. Mandutz na polovině zbytečně skolil Kučeru a obdržel rovnou červenou kartu! A Vysočina celopoločasové početní převahy dokázala využít. V 56. minutě hosté vyrovnali díky standardní situaci, při níž Kučera od rohového praporku nacentroval na Mikulu, který s trochou štěstí dotlačil míč za čáru – 1:1. V 69. minutě měla Jihlava dvě obrovské šance. Nejprve Kučera nezvládl z první zakončit přesnou přihrávku, poté Šuta napálil z deseti metrů dorážku do soupeře. Obrat zápasu dovršila 76. minuta, kdy souhru na jeden dotek zakončil jednoduchým doklepnutím z osmi metrů do prázdné branky Maruš – 1:2. Tento dorostenecký hráč skóroval hned v prvním duelu v juniorské soutěži. Vedení 1:3 přinesla 86. minuta a v ní parádní akce Fulneka. Ten si třicet metrů od branky vzal míč do své moci, bleskovým manévrem se protáhl skrz pardubickou obranu a pak bez potíží pokořil i Ptáčka!

 
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu