30.09.2014, Miroslav Fuks

První tým FC Vysočina dnes převzal trenér Roman Kučera

První tým FC Vysočina dnes převzal trenér Roman KučeraPředstavenstvo FC Vysočina se po dlouhých pondělních jednáních rozhodlo přistoupit ke změně ve vedení prvoligového týmu. Počínaje úterým 30. září odvolalo kouče Petra Radu a asistenta Zdeňka Kluckého a zodpovědností za ligové „áčko“ pověřilo dlouholetého trenéra mládežnických týmů FC Vysočina Romana Kučeru.

 

„Petr Rada a Zdeněk Klucký zaslouží velký díky za práci, kterou v FC Vysočina odvedli. Sehráli důležitou roli v našem herním a výsledkovém vzestupu v uplynulé sezóně, kdy tým dovedli od sestupových starostí až k 8. místu v nevyšší soutěži. Bohužel, vstup do aktuálního ročníku SYNOT ligy zůstal výrazně za naším očekáváním a my na nepříznivou situaci byli nuceni zareagovat. Uvědomujeme si, že naše současné tabulkové postavení má hlubší příčiny a není spojeno pouze s trenérským vedením mužstva. Cítíme však, že tým potřebuje okamžitý impuls, ke kterému jsme se rozhodli přistoupit,“ uvedl Ing. Jiří Pech, předseda představenstva FC Vysočina, který dále doplnil: „Příchod trenéra Romana Kučery představuje dočasné řešení maximálně do konce podzimní sezóny. Vnímáme u něj zodpovědnost za další vývoj klubu a velké odhodlání pomoci FC Vysočina ve složité situaci. Zároveň tak získáváme prostor k nalezení trenérské osobnosti, která bude zárukou dlouhodobé koncepční práce s týmem.“

Roman Kučera (nar. 20. ledna 1964) se v kabině „áčka“ setkání se svým synem, středopolařem Tomášem Kučerou. Do FC Vysočina přišel z Havlíčkova Brodu v roce 2002 a postupně trénoval všechny mládežnické týmy od mladších žáků po juniorský tým, přičemž k jihlavskému juniorskému týmu nastoupil v létě 2011. Roman Kučera zároveň v letech 2010 a 2011 vedl českou reprezentaci U16. Na počátku ledna letošního roku se dočkal významného ocenění své práce, když v rámci 12. ročníku galavečeru Grassroots fotbalu obdržel ocenění pro nejlepšího trenéra v juniorské a dorostenecké kategorii.

Nový kouč FC Vysočina se dnes dopoledne ujal prvního tréninku mužstva, který proběhl ve Vyskytné. Pomáhal mu s ním dlouholetý kapitán jihlavského týmu a asistent juniorky Michal Kadlec. Podobu modifikovaného složení realizačního týmu budeme specifikovat během dnešního dne.

  • fotografie ze vstupu kouče Romana Kučery do kabiny "áčka" a z prvního tréninku naleznete ZDE

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu