10.08.2015, Redakce

Vysočina vydřela senzační výhru nad Jabloncem!

Vysočina vydřela senzační výhru nad Jabloncem!Fotbalisté FC Vysočina dali zapomenout na nevydařený výkon ve Zlíně a svém stadiónu obrali o body dalšího favorita na mistrovský titul a účastníka evropských pohárů. Po Spartě si na jihlavském celku vylámal zuby Jablonec, který ani jednou nedokázal překonat skvěle chytajícího Hanuše, a naopak inkasoval v 19. minutě jedinou branku utkání, která se zrodila po přihrávce Lukáše Vaculíka a náběhu Marka Jungra, jenž obešel gólmana a do prázdné branky se nemýlil. Vysočina tak na své půdě znovu udržela čisté konto a díky premiérové brance v sezóně zaznamenala i první tříbodový zisk!

 
FC VysočinaFC Vysočina
3.kolo, pondělí 10.8.2015, 19:00
1:0
(1:0)
JablonecJablonec
 

Gól: 19. Jungr.
ŽK: Kukoľ – Hübschman.
Rozhodčí: Příhoda – Kotík, Pospíšil
Diváci: 3689
FC Vysočina: Hanuš – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – T. Marek, Šulek – Batioja, Jungr (82. Nerad), Vaculík (61. Fulnek) – Mešanović (73. Dvořák). Náhradníci: Rakovan – Opluštil, Demeter, Marcin.
Jablonec: Hrubý – Karavaev, Pernica, Beneš, Novák – Hübschman, Greguš - Masopust (46. Mingazov), Pospíšil (69. Trávník), Tecl - Doležal (59. Wágner).
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Fotbalisté FC Vysočina do boje proti Jablonci nastoupili se třemi změnami v základní sestavě oproti duelu ve Zlíně. Místo Tlustého, Dvořáka a zraněného Jánoše dostali příležitost Vaculík, Šulek a Jungr.

Jablonec v týdnu vyhrál v Kodani 3:2 a zajistil si postup do play off Evropské ligy. Nad Vysočinou však neuspěl. Možná i proto, že promrhal první dějství, kdy nebyl dostatečně aktivní, mnohdy přenechal iniciativu domácím fotbalistům a vytvořil si jedinou šanci. Až po půlhodině hry mohl skórovat po centru z levé strany exjihlavský útočník Tecl, ale svým pohotovým pokusem dal vyniknout gólmana Hanuše, jenž míč konečky prstů vytěsnil na rohový kop. Vysočina tradičně hrozila z rychlých brejků. Například v 16. minutě postupoval čtveřice hráčů v modrém na trojici jabloneckých obránců, ovšem Mešanović vzal zodpovědnost na sebe, vypálil a mířil na břevno. Nejen brejky však ovládají jihlavští fotbalisté. Ukázala to situace z 19. minuty utkání, která nakonec celý duel rozhodla. Po delším držení míč a kombinaci se míč dostal do středu pole k Vaculíkovi, jenž za jabloneckou defenzívu vyslal ideální kolmici na Jungra. Gólman Hrubý vyběhl, ale rychlonohý Jungr byl u míče na hraně vápna dříve, exznojemskému brankáři udělal kličku a do prázdné branky se nemýlil – 1:0:  Vaculík skvělou přihrávkou vyslal do úniku Jungra, který obešel i brankáře Hrubého a gólem ukončil čekání Vysočiny na první gól v této sezoně.

Důležitý moment zápasu nastal ve 47. minutě, kdy měl Doležal ideální možnost na vyrovnání. Po uvolnění od Pospíšila se ve vápně sám ocitl mezi jihlavskými stopery, ovšem střílel jen do břevna. Od něj se balón odrazil do pole a ani dorážející Novák nedokázal propasírovat míč do sítě. V 55. minutě se na pravém křídle prosadil Jungr a do vápna nahrál do dobré pozice Batiojovi. Jihlavský podzimní objev však z první mířil hodně mimo tři tyče. Jablonec měl v dalších minutách územní převahu, ale žádnou gólovou příležitost si dlouho nedokázal vytvořit. Zatímco při postupu v Evropské ligy proti Kodani se severočeskému týmu dařilo těžit ze standardních situací, v Jihlavě s nimi domácí zadáci neměli sebemenší problém. Navíc ani Vysočina nezapomínala pokoušet hostující obranu, která musela být stále v pozoru. Na další velkou šanci si zaplněné ochozy musely počkat do 77. minuty, kdy po Teclově přihrávce mohl vyrovnat Trávník, ale trefil jen vyběhnuvšího Hanuše. Když se neprosadili poté ani hlavičkující Beneš s Teclem, mohlo udeřit na druhé straně. V 87. minutě unikl Fulnek po pravém křídle, do vápna posunul míč na Nerada, ten ale možnost nahrát volným spoluhráčům prováhal a s jeho ránu z úhlu dokázal Hrubý vyrazit zpět do pole. Hosté se nakonec nedostali ani k očekávanému závěrečnému tlaku a domácí si velmi cenný tříbodový zisk bez větších potíží pohlídali.

Hráči zápasu v utkání proti Jablonci byli vyhlášeni Marek Jungr a Stanislav Tecl. Výsledky hlasování za FC Vysočina: 1. Marek Jungr 42%, 2. Jan Hanuš 38%, 3. Milan Mišůn 4%, 4. Lukáš Kryštůfek 3%, 5. Augusto Batioja 3%, 6. Lukáš Vaculík 2%, 7. Muris Mešanović 2%, 8. Tomáš Marek 2%, 9. Peter Šulek 1%, 10. Jakub Fulnek 1%.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
3.kolo | FC Vysočina - Jablonec | 1:0
17.kolo | Jablonec - FC Vysočina | 2:0
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu