04.11.2016, Miroslav Fuks

Jan Hanuš: Věřím, že v těžkých zkouškách znovu uspějeme

Jan Hanuš: Věřím, že v těžkých zkouškách znovu uspějemeJeho vítězství v anketě o Hráče měsíce FC Vysočina už asi nikoho nepřekvapí. Ano, gólman Jan Hanuš i za měsíc říjen 2016 potvrdil svoji vysokou výkonnost a renomé mezi fanoušky. S přehledem zvítězil už po deváté. V elitní trojici jej doplnili v pořadí druhý útočník Michael Rabušic a třetí středopolař Jozef Urblík. Tradičně vám nabízíme aktuální rozhovor s vítězem ankety.

 

Honzo, dnes vás čeká velmi těžký duel proti Mladé Boleslavi. Co od něj očekáváš?
Asi není třeba zdůrazňovat, jak náročný zápas je před námi a jak silný protivník proti nám nastoupí. Pod dojmem našeho posledního utkání v Brně však chci věřit tomu, že je v našich silách proti Mladé Boleslavi bojovat o výhru.

Jaká v týmu před utkáním panuje nálada? Touhu po vítězství jistě umocňuje i nadcházející reprezentační přestávka…
Všichni hrozně toužíme konečně dosáhnout na tři body. Ostatně to bylo hodně patrné i v sobotu na Zbrojovce. Jdeme do závěrečné fáze sezóny, v nichž odehrajeme čtyři duely, ze kterých chceme bodově vytěžit co nejvíce, napravit podzimní dojem a vytvořit si slušnou pozici pro jarní odvety.

Už jsi ve své kariéře zažil takto neúspěšné období a holý boj tvého týmu o záchranu?
Podobně jsme na tom byli i v předchozích třech podzimních sezónách. Dobře si pamatuji na zápasy, ve kterých jsme hráli o všechno a museli jsme zvítězit. V minulosti jsme v těchto těžkých zkouškách uspěli a já pevně věřím, že je zvládneme i teď. Zvlášť, když vidím, jak kluci pracují na tréninku a jak se na zápasy poctivě připravují.

Ze kterého z říjnových zápasů jsi měl ty osobně nejlepší pocit?
Z týmového hlediska nám určitě nejlépe vyšlo utkání v Brně. Mně se chytalo dobře právě na Zbrojovce a též proti Dukle Praha. Tyto duely byly rozhodně vydařenější, než zápasy na Spartě nebo doma s Bohemians.

V tomto ročníku stále čekáš na zápas s nulou na kontě inkasovaných branek? Sleduješ tuto statistiku?
Mnohem více, než vychytaná nula, by mne těšilo naše vítězství. Udržení čistého konta gólmana vždy potěší, ovšem já na statistiky opravdu nekoukám. A je určitě nesmyslem, když někdo hodnotí fotbalového brankáře podle toho, kolik na kontě zápasů bez inkasovaného gólu. Vždy jde o výsledek defenzivní práce celého mančaftu.

Pořadí ankety Hráč měsíce FC Vysočina za říjen 2016

1. Hanuš Jan 372 b., 2. Rabušic Michael 157 b., 3. Urblík Jozef 117 b., 4. Dvořák Pavel 96 b., 5. Batioja Augusto 69 b., 6. Rosa Antonín 65 b., 7. Vaculík Lukáš 59 b., 8. Urdinov Yani 57 b., 9. Ikaunieks Davis 51 b.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu