06.05.2024, Miroslav Fuks

FC Vysočina bude už ve středu bojovat o body v Drnovicích

FC Vysočina bude už ve středu bojovat o body v DrnovicíchPřed fotbalisty FC Vysočina je náročný anglický týden na stadiónech soupeřů. O cenné body do finiše FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY budou bojovat už tuto středu 8. května od 17:00 hodin v Drnovicích a poté v sobotu 11. května v Příbrami. Nyní vám nabízíme informace před duelem proti MFK Vyškov.

 

Vyškov má svůj domovský stánek v nedalekých Drnovicích, ovšem s historií místního klubu, který ještě v ročníku 2004/05 působil v I. lize, se nespojuje. Naopak zajímavým způsobem píše vlastní kroniku, v níž by měl v dohledné době figurovat zápis o postupu mezi českou elitu. Za zády se silným zahraničním majitelem dokázal v ročníku 2020/21 vybojovat premiérový postup do II. ligy. V další sezóně se zvládl bez větších potíží udržet a v uplynulém ročníku dokonce dosáhl na konečnou 2. příčku. V ošidné baráži o FORTUNA:LIGU byl Zlín nad jeho síly, ovšem letos se zdá, že Vyškov bude chtít barážovou účast minimálně zopakovat. Ostatně, baráž už má 4 kola před koncem prakticky jistotou, neboť jeho náskok na konkurenty je již 8 bodů.

Tým exjihlavského kouče Jana Kameníka odehrál výborný podzim, když po 16 kolech přezimoval na první příčce se ziskem 34 bodů a náskokem 4 bodů na Duklu Praha. Jenže v zimě doznala vyškovská cizinecká legie citelných změn, která se promítla do její sehranosti a síly. Do Jablonce přestoupil křídelník Kanakimana a do Plzně odešla hned dvojice důležitých fotbalistů - halvbek Souaré a nejlepší střelec Metsoko. Ztráty se sportovní vedení snažilo zacelit četnými příchody, ale výsledky se zkraje jara nedostavily. Vyškov v úvodních pěti jarních zápasech překvapivě získal jen 2 body, když podlehl v Kroměříži, na "béčkách" Sigmy a Sparty, a rychle přišel o vedení v tabulce. A tím i o přímé postupové místo do I. ligy. Naopak uplynulých pět utkání vyšlo Kameníkovu mančaftu o dost lépe. Porazil Chrudim a Varnsdorf, bral tři body v Prostějově, remizoval v Brně a padl až v neděli 3:2 na Žižkově.

Výčet fotbalistů, kteří v zimě do Drnovic dorazili s cílem zalepit díru za odcházejícími oporami, je velmi široký. Na jaře zaujal třígólový křídelník Fomba z Mali, který hostuje z Leganes, což je další klub vyškovských majitelů. Stejně tak lotyšský reprezentační útočník Krollis, jenž hostuje z italské druholigové Spezie a vstřelil už 5 branek. Na Žižkově však byl po dvou žlutých kartách vyloučen a proti Jihlavě bude scházet. Spíše roli střídajících hráčů mají čeští křídelníci Svoboda (Líšeň) a Schön (Jablonec), stejně tak belgický záložník Delferriere. To nizozemské posily - bek Aberkane a stoper Straalman – nastupují poměrně pravidelně v základu.

I díky širokému kádru a většímu hráčském pohybu je o něco složitější definovat základní kostru vyškovské sestavy. V brance byl jistotou Stejskal, ovšem v posledních duelech chytá Borek. V obraně je vedle zmíněné nizozemské dvojice stálicí pravý bek Ilko a též stoper Musa Ramathan. V záloze pravidelně nastupují Mafwenta a Eneme, a s nimi v poslední době Sylla. Otázkou je, zda Kameník nasadí po uplynutí trestu za červené karty kapitána Štěpánka. Varinty útočného trojzubce vedle Fomby, Krollise, Svobody a Schöna doplňují Diallo a zejména Bayo.

FC Vysočina v závěru ročníku čeká náročný sled utkání, přičemž bitva v Drnovicích bude první z nich. „Bude to samozřejmě těžké. Musíme se porvat a věřit, že naše záchranářské úsilí dotáhneme do úspěšného konce. Teď ve Vyškově, který bojuje o postup, svým způsobem nebudeme mít co ztratit. Ale II. liga je enormně vyrovnaná, každý opravdu může porazit každého. Do středečního duelu půjdeme jako do každého jiného s cílem získat 3 body,“ pronesl před utkáním náš ofenzivní hráč Tomáš Franěk, který v posledním zápase s Varnsdorfem protrhl svoji jarní střeleckou smůlu.

Vzájemná bilance: 5 utkání  1 – 0 – 4  3:8 / doma: 3 utkání  1 – 0 – 2  1:4 / venku: 2 utkání  0 – 0 – 2  2:4
Poslední vzájemné utkání: 20.10.2023 - Duel sedmého s prvním celkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nesl punc velké důležitosti pro oba celky, která se promítla do velmi zodpovědného, bojovného a taktického výkonu zejména na straně FC Vysočina. Vyrovnaná bitva vydržela bez branky až do 75. minuty, kdy z brejku skóroval hostující Metsoko. Jihlava se až do konce duelu snažila alespoň o vyrovnání, které by více odpovídalo dění na trávníku, ale nebylo jí tentokrát přáno – 0:1 (0:0).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Fila, Araujo-Wilson, 5 - Vedral, 4 - Lacko, Franěk, 2 - Selnar, Ogiomade, Šancl, 1 – Shudeiwa, Tall, Tonbul, Křehlík, vlastní.

MFK Vyškov

Sestava v posledním utkání: Borek – Ilko, Straalman, Musa, Aberkane (46. Němeček) – Eneme (44. Bayo), Ab. Sylla, Mafwenta (46. Delferriere) – A.Svoboda (76. Diallo), Krollis, Fomba (87. Schön).
Trenér: Jan Kameník
Střelci: 9 – Metsoko, 6 – Bayo, 5 - Krollis, 4 – Diallo, 3 – Štěpánek, Fomba, Vintr, 2 – Souaré, Kanakimana, 1 – Sylla, Schön, Ramathan, Eneme, Touré.

 
Související
Aktuálně

Klubová hymna poprvé naživo! Duel s Žižkovem okoření koncert kapely Vigo

Poslední domácí duel jihlavských fotbalistů je tu. A spolu s ním i poděkování fanouškům za celosezonní podporu. Jaro plné tematických utkání uzavře M-KOVO MATCH, v rámci nějž zazní poprvé v historii naživo klubová hymna. Krom ní si ale kapela připravila i další hity z vlastního repertoáru. Přestože zápas začíná v 17 hodin, vyplatí se na stadion... Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 17:00
FC Vysočina Jihlava
FK Viktoria Žižkov
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu