23.04.2010, Jaroslav Wollmann

Vysočina získala povinné tři body

Vysočina získala povinné tři bodyVysočina drží vítěznou sérii a po dvou porážkách konečně zdolala neoblíbené Vítkovice! O vítězství rozhodla již v prvním poločase. V 11. minutě se po rohovém kopu Krutého prosadil kapitán Filip Dort. V minutě 28. vyslal Karlík do sóla Murise Mešanoviće, jenž svým třetím gólem v řadě poslal domácí do dvoubrankového vedení. Hosté se ve druhém poločase snažili o zdramatizování zápasu, jejich gólové příležitosti však vychytal Uvarenko. Vysočina porazila Vítkovice 2:0 a vytoužené 4. místo má již na dosah.

 
FC VysočinaFC Vysočina
24.kolo, pátek 23.4.2010, 19:00
2:0
(2:0)
VítkoviceVítkovice
 
Branky: 11. Dort, 28. Mešanović.
ŽK: Görner, Mešanović - Rygel, Reinberk, Ujčík.
ČK: 87. Reinberk.
Rozhodčí: Benedikt - Večeřa, Peřina.
Diváci: 1190
FC Vysočina: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrić - Dolejš, Görner, Karlík (78. Veselý), Dort (67. Zelinka), Krutý - Mešanović (90. Simr)
Vítkovice: Vaško - Vlk, Čelůstka, Cverna, Reinberk - Mach (46. Hritz), Kučerňák (79. Ujčík), Kovář, Rygel - Juřátek, Drábek (61. Racko)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Luboš Urban nemohl počítat s vyžluceným Gábou a se zraněnými Fraňkem a Winterem. Naopak už byl k dispozici uzdravený kapitán Dort a žlutý trest skončil dalšímu tvůrci hry Krutému.

Do první vážné šance se hnal v 8. minutě Krutý, ovšem jeho polostřela na zadní tyči nabíhajícího Dolejšenenašla. Základ k výhře položil už v 11. minutě kapitán Dort. Krutý po standardce za faul na pronikajícího Dolejše nacentroval míč do pokutového území, hosté jej odvrátili pouze před šestnáctku k nekrytému Dortovi, jenž poslal tvrdou střelou k pravé tyči domácí tým do vedení. O pět minut později ale mohlo být vyrovnáno. Vítkovický kapitán Rygel zůstal po centru z pravého křídla ve vápně neobsazen, ale jeho hlavičkový pokus Uvarenko reflexivně vytěsnil mimo tři tyče. Náskok Vysočiny zvýšil v 28. minutě bosenský útočník Mešanovič, který po krásné přihrávce Karlíka šel sám na gólmana a v koncovce si věděl rady. Ve 37. minutě byl faulován Görner, rychle se však zvedl a rozehrál balon do vápna na Mešanoviće, ten z levé strany vítkovickou branku přestřelil.

Vítkovice se ve 2. části zvedly a pokoušely se o korekci nepříznivého stavu. Domácí tým se zatáhl a hrozil z rychlých brejků. Ty však Vysočina řešila lehkovážně a nepřesně. Například v 56. minutě se domácí hnali ve čtyřech proti dvěma vítkovickým obráncům, ale Krutému finální přihrávka nevyšla. Na druhé straně v 62. minutě Rygel pálil nepříjemně z dvaceti metrů a Uvarenko jeho střelu vytáhl na roh. Tentýž aktivní hráč nepříjemně střílel o 9 minut později a jeho pokus byl sražen na roh. Při brejcích byl velmi aktivní a nebezpečný nesmírně rychlý Dolejš. V 73. minutě po pěkné individuální akci hledal ve vápně Zelinku, ale jeho patička skončila mimo branku. Opět Dolejš byl faulovaný v 87. minutě dvacet metrů od vítkovické branky a exekutor Krutý chytrým pokusem z přímého kopu jen těsně minul pravou tyč. Tři minuty před koncem Reinberk hrubě fauloval ve středu hřiště, dostal druhou žlutou kartu a Vítkovice dohrávaly v deseti.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
10.kolo | Vítkovice - FC Vysočina | 3:2
24.kolo | FC Vysočina - Vítkovice | 2:0
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu