24.07.2010, Miroslav Fuks

Vysočina ostudně vypadla z Ondrášovka cupu!

Vysočina ostudně vypadla z Ondrášovka cupu!Hráči FC Vysočina v negativním smyslu překonali svůj loňský výsledek v Ondrášovka Cupu, kdy vypadli ve 2. kole proti Znojmu. Tentokráte šokovali českou fotbalovou veřejnost ostudným vyřazením již v 1. kole na půdě nováčka divize SFK Vrchovina! V utkání se již ve 2. minutě ujali vedení díky trefě Filipa Dorta a poté upadli do klidu, z něhož je nevytrhlo ani vyrovnání ve 34. minutě. Po zbytek zápasu nedokázali zúročit svoji územní převahu v gól a nakonec nadšeně bojující Vrchovině povzbuzované skvělými fanoušky podlehli v penaltovém rozstřelu 5:4.

 
VrchovinaVrchovina
1. kolo, sobota 24.7.2010, 17:00
2:1pen
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 34. P.Smetana – 2. Dort
ŽK: Laštovička, Mužátko, Wolker – Krutý, Bača
Rozhodčí: Nenadál – Dobrovolný, Nádvorník
Diváci: 550
Vrchovina: Adamec - Kalich, Poul, Burian, Smetana L., Wolker, Michal, Buchta, Horáček, Smetana P., Skalník
FC Vysočina: Uvarenko – Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrić – Dort (63. Karlík), Halama, Krutý – Dolejš, Bača, Tecl (71. Zelinka).
 

Komentář

Už v 1. minutě neproměnil Tecl svůj samostatný nájezd a o chvilku později byl faulován Krutý a kapitán Dort svůj přímý kop zakroutil přesně - 0:1. Lepší začátek si Vysočina nemohla přát. Zdálo se, že jihlavský tým minimálně půjde ve stopách svého dorostu, který nedávno Vrchovinu zdolal 0:3. Domácí celek byl na pohárové měření natěšen a tak jimi brzy inkasovaný gól otřásl. Po deseti minutách se však oklepali a začali proti profesorsky hrající Vysočině vystrkovat drápky. Hrozili zejména z četných rohových kopů a blízko vyrovnání byli ve 12. a 15. minutě, kdy druholigisty od vyrovnání zachránil Uvarenko. Ve 26. minutě byl v ideální situaci Krutý, který sám postupoval na gólmana Adamce, ovšem šanci prováhal a nevytěžil z ní nic. Ve 34. minutě se domácí dočkali odměny za svoji bojovnost. Z rohu hlavou vyrovnal Smetana.

Co Vysočina předvedla od momentu inkasované branky? Platonickou územní převahu, minimum nápadů a pouze dvě šance, které zaváněly brankou. V 53. minutě ideálně zprava odcentroval Dolejš a Tecl v dobré pozici hlavičkoval nad. V 64. minutě zleva odcentroval Krutý a po následném závaru si domácí málem vstřelili vlastní gól. Vrchovina hrála na podmáčeném terénu na hranici sebeobětování, kouskovala hru, pokoušela se o rušivé brejky a nakonec zápas s podporou skvělých diváků dotáhla k remízovém konci.

Na řadu tak přišla penaltová loterie. Za Jihlavu v řadě proměnili Krutý, Šimáček a Dolejš. Jako první zaváhali ve 4. sérii domácí, ovšem Zelinka vzápětí neproměnil. V páté sérii uspěl hráč Vrchoviny i Karlík. Šestá série rozhodla - domácí Poul proměnil a Gabriela vychytal gólman Adamec. FC Vysočina tak ostudně vypadl z I. kola Ondrášovka Cupu!

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

„Šlo o typický pohárový zápas, v němž se domácí outsider vypnul k heroickému výkonu a dokázal vyřadit favorita. Pro nás jde, při vší úctě k Vrchovině, o ostudu. Na penalty může prohrát každý s kýmkoliv, ale to, že divizního soupeře nedokážeme porazit v řádné hrací době, to mne velmi vadí. Navíc jsme si po územní převaze dokázali vytvořit jen minimum gólových šancí. Domácí potvrdili, že jsou důrazní a velmi nebezpeční ze vzduchu. Bohužel, v I. půli jsme soupeři zbytečně umožnili řadu standardních situací, z nichž nakonec vyrovnal. Výsledek je pro nás velkým varováním před pátečním startem II. ligy. Podobně agresivním a bojovným stylem bude hrát řada našich soupeřů a my se s ním musíme dokázat vypořádat. Mrzí mne, že jsme takto brzy vyklidili pohárové pole a odmítli šanci přivítat na svém stadiónu prvoligového soupeře. Přes všechna negativa je třeba říci, že naší absolutní prioritou je II. liga," uzavřel svá slova zklamaný kouč Luboš Urban.
 
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
SK Slovan Varnsdorf
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu