FC VysočinaFC Vysočina
19.kolo, neděle 10.4.2005, 16:30
3:1
(0:1)
Ústí nad LabemÚstí nad Labem
 
Góly: 62. Lovětínský, 81. Simr, 90.+1. Vladyka z pen. - 37. Kučera. Rozhodčí: Damková. ŽK: Štyvar, Kysela (oba Ústí).
Diváci: 411
FC Vysočina: Tulis - Bartoš, Šourek, Kadlec, Veselý (64. Pacholík) - Štohanzl, Baštař (46. Simr), Lovětínský, Malínek (77. Vácha), Vladyka - Kaplan.
Ústí nad Labem: Vlasák - Gross, Valenta, Novák, Dragoun - Kočí, Fousek, Kučera (84. Karlík), Hruška - Kysela, Štyvar.
 

Komentář

Byly to nervy, ale fotbalisté Jihlavy dokázali na jaře poprvé ve II. lize vyhrát. V zápase 21. kola porazili včera na domácím stadionu Ústí nad Labem 3:1, i když po poločase prohrávali a ještě deset minut před koncem byl stav nerozhodný 1:1.

„Nesmírně si cením toho, že jsme se po přestávce dokázali zvednout a to utkání otočili. Už jsme potřebovali vyhrát,“ odechl si trenér Vysočiny Karel Večeřa. „Ale co my jsme během jednoho zápasu schopni vyrobit vzadu za chyby, to je opravdu něco,“ dodal kouč udiveně.

Jihlavští byli opět blízko ztrátě na vlastním hřišti, kde zaznamenali teprve druhé vítězství v sezoně.

„Hlavně první půle, to bylo pro naší hru doma typické. Nevyužijeme šance a soupeř z první standardky skóruje,“ řekl Večeřa.

Ve 37. minutě si totiž naskočil na znamenitě kopnutý Fouskův roh Kučera - a hosté vedli.

O minutu později by se v jihlavských příznivcích krve nedořezal: nikým nehlídaný Kysela měl na hranici velkého čtverce dost času zamířit, ale jeho střele přece jen potřebná přesnost chyběla - balon se o necelého půl metru „vyhnul“ tyči Tulisovy brány.

Hned na začátku druhého poločasu zariskoval domácí Šourek, když jako poslední z obránců před gólmanem zkoušel kličku a Štyvar jej o míč obral. Tulis byl naštěstí pozorný a hostujícího útočníka vychytal.

Vyrovnání zařídil Vysočině hbitý Malínek: vběhl do vápna a jeho ideální přihrávku Lovětínský bez větších problémů proměnil v gól.

Hosté, kteří v Jihlavě zdaleka jen nebránili, mohli podruhé skórovat o chvíli později, jenže Kyselova dělovka rozkymácela pouze tyč, která napíná síť.

A pak se neprosadil ve stoprocentní pozici dvakrát Novák.

Jihlavě spadl kámen ze srdce v 81. minutě, kdy Kaplan vyslal Simra, který se zbavil beka Grosse a rutinérsky zavěsil - 2:1.

Severočeši nekapitulovali a dostali se znovu do šancí. Jenže jak Fousek, tak i Štyvar s Karlíkem trestuhodně selhali.

„Mohli jsme vstřelit druhou branku už když jsme vedli, pak i za stavu 1:1 a také poté, co Jihlava dala na 2:1. Bohužel v koncovce jsme propadli, a proto odjíždíme s prázdnou,“ konstatoval ústecký kouč Michal Zach.

Už v nastaveném čase stáhl Gross Kaplana a Vladyka z penalty s trochou štěstí pečetil.

„Klidný jsem byl až za stavu 3:1,“ přiznal Večeřa.

 
Zápasy
6.kolo | Ústí nad Labem - FC Vysočina | 0:0
19.kolo | FC Vysočina - Ústí nad Labem | 3:1
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu