FC VysočinaFC Vysočina
21.kolo, neděle 24.4.2005, 17:00
3:1
(1:0)
Hradec KrálovéHradec Králové
 
Góly: 18. Simr, 58. Lovětínský, 72. Baštař - 90.+1. Karnay. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Pelikán. ŽK: Štohanzl.
Diváci: 350
FC Vysočina: Vorel - Bartoš, Šourek, Kadlec, Liška - Štohanzl, Baštař, Lovětínský (81. Wasserbauer), Malínek (88. Pacholík), Vladyka (84. Vácha) - Simr
Hradec Králové: Přibyl - Křap (61. Plašil), Filip, Lukáš, Širanec - Poděbradský, Šmarda, Jirsák, Hrmo (69. Černý) - Semerák, Kraus (38. Karnay)
 

Komentář

Další výborný výkon. A druhá jarní výhra. I když hráli dobře, v neděli jihlavští fotbalisté vedoucí Most neporazili (1:1), Hradec Králové ve včerejší druholigové dohrávce už ano. Na vlastním stadionu zvítězili 3:1 - a v tabulce svého protviníka přeskočili. Vysočina je nyní čtvrtá.

„Prohráli jsme zaslouženě, domácí byli lepší a také mnohem trpělivější,“ uznal kouč poražených Východočechů Juraj Šimurka. „Nás do kolen nás srazily kardinální chyby obránců. Hlavně Křapa,“ pokračoval hradecký trenér.

Zmíněného Křapa sundal Šimurka z hřiště v 61. minutě. To už ale vedla Vysočina 2:0.

„Myslím si, že druhý gól rozhodl. Po něm už jsme měli výrazně navrch a soupeře jsme k ničemu nepustili. Jedinou větší chybu jsme udělali až v nastaveném čase. Ale to už bylo 3:0,“ pravil jihlavský kouč Karel Večeřa.

Poprvé se skóre měnilo v 18. minutě. Tehdy našel po rohu Vladyka Kadlece a jeho hlavičku pak „zazdil“ Simr do sítě. Hradecký brankář Přibyl neměl nárok.

V 58. minutě zařídil druhou branku domácích Malínek. Přiťukl Vladykovi a po jeho dalším předložení se trefil snadno Lovětínský - 2:0. Od té chvíle byli hosté prosti jakékoli protihry. Jihlavští si na trávníku dělali co chtěli.

V 72. minutě podkopl Malínka ve velkém čtverci naivně Lukáš a Baštař z pokutového kopu poslal Přibyla do opačného koutu brány.

„Ta penalta byla od Lukáše úplně zbytečná,“ zlobil se Šimurka. „K našemu výkonu mám velké výhrady, byli jsme špatní,“ dodal.

Hosté ale v úplném závěru přece jen korigovali, když vyslal nechytatelnou ránu na gólmana Vorla Karnay.

Tři body však zůstaly po právu v Jihlavě. „Tuhle výhru věnujeme Tomáši Kaplanovi, kluci hráli i za něj,“ řekl Večeřa. Jihlavský útočník Kaplan leží v nemocnici. V předchozím utkání s Mostem si natrhl slezinu a je po operaci.

 
Zápasy
2.kolo | Hradec Králové - FC Vysočina | 2:1
21.kolo | FC Vysočina - Hradec Králové | 3:1
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu