FC VysočinaFC Vysočina
23.kolo, neděle 1.5.2005, 17:00
1:2
(1:1)
ŽižkovŽižkov
 
Branky: 41. Simr - 45. Kalivoda, 84. Kropík. Rozhodčí: Jahoda. ŽK: Buryán, Mikolanda, Prášil, Hottek (všichni Žižkov).
Diváci: 650
FC Vysočina: Vorel - Bartoš, Kadlec, Šourek, Liška - Štohanzl (86. Pacholík), Vladyka (86. Vácha), Baštař, Lovětínský, Malínek - Simr.
Žižkov: Bartalský - Prášil, Buryán, Velkoborský, Hoffmann - Stracený, Kropík, Barteska (64. Novotný), Kalivoda - Varadi (82. Čáp), Mikolanda (55. Hottek).
 

Komentář

„Blahopřeji."

„K čemu?“

„K vítězství.“

„To je tak všechno, k čemu lze blahopřát.“

Všeříkající věty si vyměnili Karel Večeřa, trenér fotbalistů Jihlavy, a František Kopač, kouč Žižkova, po včerejším druholigovém utkání na stadionu v Jiráskově ulici.

Hosté vyhráli 2:1. Po šesti kolech připravili Vysočině prohru.

Neuvěřitelné skóre pro toho, kdo střetnutí viděl! Jihlavští mohli slavného protivníka bez problémů skolit - kdyby využili aspoň každou svou třetí příležitost. Shořeli však na bídné koncovce.

„Samozřejmě jsem rád za takový výsledek, musím ale uznat, že jsme měli veliké štěstí,“ pravil Kopač. „Soupeř byl jasně lepší, přehrál nás ve všech směrech.“

To samé si musel myslet i bývalý žižkovský boss Ivan Horník, který zápas v Jihlavě sledoval: „anonymně“ postával na betonové obrubě poblíž trávníku, nikoli zabořen do sedadla na vyvýšené tribuně.

Skvělá první půle, ale...

„Sehráli jsme nejlepší první poločas na jaře, jenže jsme neproměnili spoustu obrovských šancí. Mrzí mě, že ten zápas takhle dopadl,“ litoval Večeřa.

Jeho mužstvo se dostalo v 41. minutě do vedení, když se konečně trefil útočník Pavel Simr - krásně napálil balon po levici hostujícího gólmana Bartalského.

Forvard Vysočiny ale už předtím spálil několik tutovek. Největší byla ta z 23. minuty, kdy jeho střelu do prázdné brány skluzem vytáhl z brány bek Velkoborský. Potom se ještě Baštař marně snažil míč protlačit „přes tyč“ do sítě.

Stačila však jedna chyba - a Žižkov srovnal. Liška se Šourkem byli příliš něžní na Straceného, který se mezi nimi s míčem prosmýkl od brankové čáry a pak našel ideálně postaveného Kalivodu - 1:1. „Nepokryli jsme dost důrazně hostujícího hráče a bylo vyrovnáno,“ stýskal si Večeřa.

Jedna šance. A gól!

Po přestávce měla Jihlava i nadále znatelnou převahu a horu příležitostí ke skórování. Viktorka se zmohla jen na ojedinělé akce. V 84. minutě však po rohovém kopu nechala defenziva Vysočiny před Vorlem zcela osamoceného Kropíka, který dal z bezprostřední blízkosti hlavou vítěznou branku. „Jedna šance - a gól,“ mrzutě řekl jihlavský obránce Jiří Liška.

Vysočina zůstala po 24. kole čtvrtá. Je stále čtyři body za druhou Plzní, jež doma senzačně podlehla Kunovicím.

 
Zápasy
9.kolo | Žižkov - FC Vysočina | 0:2
23.kolo | FC Vysočina - Žižkov | 1:2
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu