02.11.2013, Miroslav Fuks

Vysočinu v Brně skolila branka Paška

Vysočinu v Brně skolila branka PaškaVysočina nenavázala na dobrý výkon proti Jablonci a v Brně se prezentovala bojovným, ale pasivním výkonem, díky kterému držela do 71. minuty bezbrankový stav. Poté však Pašek otevřel skóre utkání. V dalších minutách se jihlavský tým snažil, ale jediná šance Masopusta byla nevyužita. Domácí tak slavili zaslouženou a důležitou výhru 1:0.

 
BrnoBrno
13.kolo, sobota 2.11.2013, 17:00
1:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 71. Pašek
ŽK: Skalák, Zavadil, Doležal - Karlík
Rozhodčí: Ardeleánu – Kovařík, Kotík
Diváci: 3307
Brno: Hladký – Janotka, Pernica, Košťál, Hyčka – Fischer, Zavadil – Lutonský (76. Glaser), Pašek, Skalák (88. Avdić) - Kroupa (81. Markovič). Náhradníci: Doležal – Buchta, Přerovský, Husár. Trenér Václav Kotal.
FC Vysočina: Blažek – Tlustý, Krejčí, Šourek, Marek – Jánoš (77. Přeučil), Karlík – Masopust, Jungr (80. Teplý), Koloušek - Harba. Náhradníci: Hanuš – Mikula, Urbánek, J.Kučera. Trenér František Komňacký.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouči Františku Komňackému se splnilo přání, aby pro utkání mohl počítat s trojicí Šourek, Tlustý a Masopust. Naopak na marodku přibyl Kliment, tudíž počet aktuálně indisponovaných hráčů činil šest. Oproti vítěznému duelu proti Jablonci nahradil zraněného Vaculíka Karlík, což znamenalo posun Kolouška na netradiční levý okraj zálohy. Tedy na post, kde se v minulosti prosazoval v italské Serii A.

První šanci zápasu měla v 7. minutě Zbrojovka po rohovém kopu a následném závaru. Kroupa sklepnul na Pernici, který však Blažka z bezprostřední blízkosti nepropálil. O minutu později se uvolnil do střelecké pozice Pašek a Blažek se po jeho střele musel pořádně natáhnout. Vysočina si první šanci vytvořila až ve 26. minutě, zato však pořádnou. Karlík vysunul mezi stopery Masopusta, který z druhého dotyku z hranice vápna vypálil, ale vyběhnuvšího Hladkého neprostřelil. Odražený míč brněnská obrana odvrátila na roh. Zbrojovka však byla nadále aktivnější, což ve 28. minutě dokumentoval centr Hyčky a nedůrazná hlavička Kroupy, která letěla nad břevno. V 34. minutě Kroupa sklepl míč na Lutonského, který se chytře uvolnil z dvaceti metrů vyslal technickou střelu, za níš se Blažek mohl jen ohlédnout. Naštěstí letěla vedle jeho pravé tyče. V samotném závěru první půle táhl Harba zajímavý brejk, ovšem Kolouškovi finální přihrávka nevyšla. Nervózní, agresivní a bojovná první půle, v níž měli navrh hráči Brna, tak skončila bez branek.

Vysočina druhou půli začala o poznání aktivněji, ovšem i tak náležel první střelecký pokus Brnu. Zavadil v 50. minutě pálil z dvaceti metrů pohotově, ale o metr vedle tyče. Ještě hůře si v 58. minutě vedl se svojí dalekonosnou ránou Skalák. Hyčkova střela po Paškově centru v 66. minutě skončila tečovaná na rohovém kopu. Brno se však přeci jenom dočkalo vedoucí branky. V 71. minutě dokázal Skalák odcentrovat na levé straně, na míč si hlavou vyskočil Pašek a trefil se přesně k levé tyči Blažkovy branky – 1:0. V 79. zahrával rohový kop Koloušek, ovšem Tlustý hlavičkoval nad břevno. Vysočina do hry nasadila útočníky Přeučila i Teplého, ale nadále příliš nebezpečná nebyla. To v 82. minutě domácí zahrávali přímý kop z velmi dobré pozice. Zavadilův oblouček trefil prostor branky, ale Blažek byl na místě. V 84. minutě gólman Hladký podruhé uspěl proti Masopustovi, kterého za obránci přesně našel Šourek. Jihlavský záložník z pravé strany důrazné vypálil, ale Hladký balón dokázal vytěsnit mimo branku. V 88. minutě Teplý táhl rychlý brejk, byl sražen Skalákem dvacet metrů před brankou a Vysočina kopala zajímavý přímý kop. Zodpovědnost na sebe vzal Koloušek, jehož technický pokus se však nepovedl a letěl nad břevno.  A to bylo ze strany Vysočiny vše. Domácí slavili velmi důležitou a bohužel i zaslouženou výhru.

Fotogalerie

     
 
 
Zápasy
13.kolo | Brno - FC Vysočina | 1:0
27.kolo | FC Vysočina - Brno | 2:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu