04.05.2014, Miroslav Fuks & Jaroslav Wollmann

Vysočina porazila Brno a slaví záchranu

Vysočina porazila Brno a slaví záchranuFotbalisté FC Vysočina potvrdili svoji jarní formu a už čtyři kola před koncem Gambrinus ligy získali jistotu působení v elitní soutěži i pro příští ročník! Definitivu jim dal důležitý domácí tříbodový zisk nad Zbrojovkou Brno v poměru 2:1 (1:1). Skóre utkání otevřel už v 8. minutě Haris Harba, ovšem Fischer v 27. minutě parádní střelou vyrovnal. Jihlavský tlak ve druhé půli vyústil do centru Kučery ve vlastní branku stopera Schustera. Vítězství Vysočiny bylo zcela zasloužené.

 
FC VysočinaFC Vysočina
27.kolo, neděle 4.5.2014, 17:00
2:1
(1:1)
BrnoBrno
 
Góly: 8. Harba, 53. Schuster (vla.) – 27. Fischer.
ŽK: Kučera – Skalák, Buchta.
Rozhodčí: Lerch – Blažej, Mokrusch.
Diváci: 3249
FC Vysočina: Hanuš – T. Marek, Šourek, Krejčí, Vepřek – Masopust (77. Kukoľ), Jánoš (82. Karlík), Kučera, Jungr (89. Přeučil), Vaculík – Harba. Náhradníci: Blažek – Tlustý, Koloušek, Mikula.
Brno: Doležal – Buchta, Pernica, Schuster, Keresteš – Janotka, Šisler, Zavadil, Fischer (81. Košťál), Skalák (75. Kunc) – Pašek (75. Kroupa)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Petr Rada učinil oproti utkání v Jablonci jedinou změnu v základní sestavě, když uzdravený Marek Jungr ve středu zálohy nahradil Václava Kolouška.

Domácí tým, který už tři zápasy nepoznal radost z vítězství, začal dobře. Už v 8. minutě si Masopust narazil ve vápně s Markem a poté posadil přesný na hlavu Harby, který poslal Jihlavu do vedení a vstřelil svoji 12. branku v sezoně – 1:0. Aktivní Masopust mohl v 15. minutě jihlavské vedení zvýšit. Po zaváhání hostující obrany se dostal do vápna a mohl vypálit. Jeho rána však letěla vedle pravé tyče Doležalovy brány. Masopust neuspěl ani ve 24. minutě, kdy to na Doležala zkoušel po přihrávce Harby uvnitř pokutového území technicky, ovšem nepřesně. I proto domácímu celku hubený náskok vydržel jen do 27. minuty, kdy se k Fischerovi na rohu vápna dostal odražený míč a on jej nechytatelně napálil do šibenice k zadní tyči Hanušovy branky – 1:1. Pravděpodobně vstřelil nejkrásnější branky své kariéry. Vysočina po celý zápas dokazovala, že velmi touží po vítězství a potvrzení svého účinkování mezi českou fotbalovou elitou. Po vyrovnání tedy vrhla síly do útoku a byla nebezpečnějším celkem. V 30. minutě Vaculík odcentroval na levé straně, ve vápně se k balonu dostal Harba, ale skákavou střelou si na Doležala nepřišel. O šest minut později zkusil Kučera z hranice vápna technickou střelu k pravé tyči a brněnský gólman musel zasahovat. V závěru prvního dějství rohový kop rozehrál z levé strany Vepřek, míč se dostal ke Kučerovi, který vystřelil, tečovaný balon už směroval do brány, ale jeden z bránících hráčů jej z brankové čáry vykopl do bezpečí!

Aktivita Jihlavy pokračovala i po změně stran. Velkou šanci měl v 52. minutě kanonýr Harba, který se přes obránce prosadil do vápna, kde však sám před Doležalem místo střely volil přihrávku na Masopusta, kterého však uhlídal dobíhající bek. Nemusel však nad zahozenou šancí dlouho truchlit, neboť pohledná kombinace Vysočiny vedla o minutu později ke střílenému centru Kučery z levé strany, který si do branky nešťastně srazil hrudí hostující stoper Schuster – 2:1. Brno poté logicky zvýšilo aktivitu, ovšem šancí mělo pramálo. Za zmínku stojí 62. minuta, Hanuš musel na zemi hasit nedůraz domácí obrany a vytěsnil právě pokus Schustera mířící na jeho branku. Mnohem blíže vyrovnání byl v 68. minutě Skalák. Po chybě Šourka se dostal za obranu a zkoušel přelobovat vyběhnutého Hanuše, ale ten jeho pokus ustál a především chytil. Vysočina ve druhé půli byla i nadále nebezpečná a měla hned několik možností, jak na své vítězství dát pojistku v podobě třetího gólu. V 66. minutě Vaculík rozehrál standardní situaci a balón se snažil usměrnit do brány Šourek, ale ve skluzu netrefil přesně. O čtyři minuty později Jihlavě vyšel brejk, kdy Vaculík vyslal na levou stranu Jungra, ten si zasekl obránce a přihrávku vrátil do vyložené pozice před prázdnou branku Vaculíkovi. Bohužel, jeho přihrávka na domácího kapitána byla o několik centimetrů nepřesná. V 73. minutě střelu Vaculíka gólman Doležal vyboxoval jen před sebe, ale na dorážku nebyl poblíž nikdo z hráčů Vysočiny. V 79. minutě centr Kukoľa z pravé strany hlavičkoval Jungr těsně vedle. Definitivní pojistku výhře Jihlavy mohl dát Vaculík šest minut před koncem, ale z hranice vápna po ideální příhře Kučery trefil pouze levou tyč hostující branky. Na zasloužené výhře borců ve žlutém už se však nic nezměnilo.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | Brno - FC Vysočina | 1:0
27.kolo | FC Vysočina - Brno | 2:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu