FC VysočinaFC Vysočina
20.kolo, sobota 25.3.2006, 17:00
0:0
(0:0)
BlšanyBlšany
 
Rozhodčí: Šedivý - Filgas, Hojsík. ŽK: Malínek, Kadlec - Brunclík, Broschinský, Pešír.
Diváci: 1720
FC Vysočina: Rzeszoto - Bartoš (85. Vácha), Šourek, Kadlec, Liška - Veselý (55. Malínek), Zúbek (64. Perniš), Vladyka, Lovětínský - Kaplan, Svoboda. Trenér: Večeřa.
Blšany: Slavík - Šindelář (90. Volek), Vorel, Müller, Krejčí - Michal, Trapp, Brunclík, Devátý (34. Broschinský) - Polodna (78. Zeher), Pešír. Trenér: M. Bílek.
 

Komentář

Fotbalisté FC Vysočina se konečně dočkali své jarní domácí premiéry a prvního duelu pod novým umělým osvětlením. Slavnostní ráz duelu bohužel nezměnil nic na čekání jihlavských na výhru v nejvyšší soutěži, které se protáhlo už na šest zápasů. Domácí i tentokrát potvrdili střelecké trápení a se sestupem stejně ohroženými Blšany si připsali pouze bod za bezbrankovou remízu. Blšanští fotbalisté, které v týdnu povzbudila výhra v dohrávce nad Mladou Boleslaví, sice v souboji sestupem ohrožených týmů ukázali sebevědomý nástup korunovaný třemi rohy v první minutě, ale pak se už jen bránili sílící jihlavské převaze. Jihlavskou ofenzivu dirigoval Vladyka a chystal svým spoluhráčům jednu šanci za druhou. Nejprve hlavičkami zahrozili Svoboda s Kaplanem, ve 14. minutě pak v největší šanci selhal Veselý, který po Vladykově pasu mířil těsně vedle. Jihlavané i na těžkém terénu trpělivě kombinovali a dál soupeře svírali před jeho bránou. Jenže Šourek s Lovětínským znovu potvrdili, že domácí nejsou nejhůře útočícím týmem náhodou. Hosté o přestávce zřejmě dostali vyčiněno za bázlivý výkon a v druhém poločase se představili v úplně jiném světle. A dokonce nechybělo mnoho, aby šli do vedení. Dvakrát po sobě podnikl výpad po pravé straně Michal, ovšem poprvé jej vychytal Rzeszoto a vzápětí z podobné pozice zacílil blšanský hráč mimo. Po hodině hry se po rohu opřel do odraženého míče stoper Müller a domácí gólman se musel vytasit s výtečným reflexem na brankové čáře. Vyrovnaný duel se pak rozdrobil do řady osobních soubojů. Jihlava se sice přestěhovala na polovinu soupeře, ale proti kompaktnímu blšanskému bloku se nemohla prosadit. Čtvrt hodiny před koncem přiťukl Kaplan míč Pernišovi, ale střídající hráč poslal oblouček zblízka nad bránu. Na víc se domácí už nezmohli. "Je to pořád dokola, s koncovkou to u nás je hodně špatné. Dnes jsme se hlavně v prvním poločase dostali do několika nadějných šancí, ale znovu jsme selhali. Asi nám chybí potřebná kvalita," litoval jihlavský trenér Karel Večeřa neproměněných šancí. Blšanský kouč Michal Bílek přiznal, že hlavně v první půli měl k výkonu svého týmu řadu výhrad. "V poločase jsem hráčům řekl, že když budou takhle pokračovat dál, tak prohrají," uvedl Bílek. S remízou byl trenér hostí spokojený, i když ho mrzelo, že jeho tým ve druhé půli neproměnili některou ze šancí. "Hlavně Lukáš Michal měl dobrou možnost. Ale jinak je ten bod z Jihlavy pro nás velmi cenný."
 
Zápasy
8.kolo | Blšany - FC Vysočina | 2:2
20.kolo | FC Vysočina - Blšany | 0:0
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu