20.10.2017, Redakce

Vysočina naplnila tradici a na Bohemians opět nestačila

Vysočina naplnila tradici a na Bohemians opět nestačilaSnaha FC Vysočina po jedenácti letech konečně porazit Bohemians se zcela minula realitou. Jihlava v první půli vybouchla v defenzívě a prohrála ji 0:3, když čistý hattrick zaznamenal Kabajev. Ve druhém dějství jiskřičku naděje vykřesal Petr Tlustý, ale Reiter Klokanům dokázal tříbrankové vedení vrátit. V poslední minutě dal skóre konečnou podobu Davis Ikaunieks, jenž proměnil penaltu po faulu na Rabušice. Na jihlavském stadiónu tak na konci duelu svítil nepříjemný stav 2:4.

 
FC VysočinaFC Vysočina
11.kolo, pátek 20.10.2017, 18:00
2:4
(0:3)
Bohemians 1905Bohemians 1905
 
Góly: 60. Tlustý, 90. Ikaunieks (pen.) – 9. Kabajev, 16. Kabajev, 22. Kabajev, 73. Reiter.
ŽK: 37. Luts.
Rozhodčí: Hrubeš – Pelikán, Myška.
Diváci: 3360
FC Vysočina: Hanuš – Tlustý, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn (20. Nový) – Vaculík, Urblík (78. Daníček) – Fulnek, Zoubele (46. Rabušic), Popović – Ikaunieks. Náhradníci: Rakovan – Rosa, Záviška, Novotný.
Bohemians 1905: Fryšták – Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič – Jindřišek (C), Hašek – Vaníček (83. Jirásek), Mašek, Luts (46. Reiter) – Kabajev (75. Nečas)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Ivan Kopecký oproti duelu se Zlínem učinil dvě změny v sestavě, když místo Nového a Dvořáka nastoupili Kryštůfek a Zoubele.

Zápas proti Bohemians proběhl v rámci projektu „Vysočina děkuje!“. Nástup obou celků doplnilo předání dvou darů a ligovému utkání dodalo důstojnosti vyslechnutí české státní hymny. Na slavnostní ráz ligové bitvy se snažili od úvodu navázat i domácí fotbalisté, kteří se pokoušeli o tlak a vstřelení brzké branky. Místo toho však v 9. minutě přišel šok. Urblík vyrobil při rozehrávce minelu, když chtěl přihrát dozadu na Krejčího, ale místo toho poslal do sóla Kabajeva, který bez problémů obešel na zemi ležícího Krejčího a následně propálil i Hanuše – 0:1. A to nebylo všechno. O sedm minut později hosté poslali za chybující defenzívu Kabajeva, který z levé strany ve vápně prostřelil Hanuše podruhé – 0:2. Jihlavský zmar pak završila 22. minuta, kdy Kabajev po dalším vysunutí za obranu, které značně zavánělo ofsajdovým postavením, zkompletoval hattrick – 0:3. Až ve 26. minutě se k prvnímu vážnému zakončení dostala Jihlava, ovšem Krejčí Vaculíkův roh usměrnil jen do náruče Fryštáka. V 38. minutě se do střely opřel Nový, ale jeho pokus pětadvaceti metrů branku minul. Ve 43. minutě mohl snížit Fulnek, který vystihl rozehrávku a šel z pravé strany na gólmana. Vypálil na zadní tyč, ale Fryšťák jeho pokus dokázal vytěsnit na roh.

Snaha Vysočiny o zkorigování hrozivého stavu byla patrná od prvních minut druhé půle. Ve 48. minutě se po přihrávce Rabušice dostal k zakončení Popović, ale neuspěl. V 54. Hanuš perfektním zákrokem zabránil gólu v podání Maška, jenž se dostal k zakončení mezi dvěma stopery. Chvíli poté zase pálil Kabajev a Hanuš jeho ránu vyrazil nad břevno. Po hodině hry vykřesal jihlavskou jiskřičku naděje Tlustý, který dostal přihrávku na hranici vápna a utaženou ránou se trefil přesně k tyči – 1:3. V 64. minutě se do střely opřel Rabušic, ovšem podklouzl, střele nedal dostatečnou razanci a Fryšták balón v pohodě lapil. Vzápětí Hanuš chytil další nebezpečnou ránu Kabajeva. V 73. minutě po centru zleva neproměnil obrovskou příležitost Ikaunieks, kterého vychytal Fryšták, a vzápětí přišel trest – po dalším kontru a míči středem obrany se sám před Hanušem nemýlil Reiter – 1:4. V 86. minutě Hanuš chytil střelu Jindřiška z hranice vápna. Minutu před koncem byl ve vápně faulován Rabušic. K míči se postavil Ikaunieks a bezpečně proměnil 2:4. V nastaveném čase měl na noze branku Popović, ale Fryšták svůj tým znovu podržel.

Fotogalerie

               
 
 
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu