OpavaOpava
6.kolo, sobota 2.9.2000, 16:30
3:0
(3:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 11. a 38. Hampel, 7. Metelka, Žluté karty: Kutty - Kadlec, Rozhodčí: Vidlák
Diváci: 4520
Opava: Schmucker ­ Černín, Vychodil, Kolínek, Kutty (62. Kamas) ­ Štefka (82. Kretek), Baránek, Gula (62. Szkukálek), Harazim ­ Metelka, Hampel.
FC Vysočina: Bartoš – Nečas – Kadlec, Prchlý – Sláma, Slavík (70. Koníř), Večeřa, Šebek (15. Macík), Hekerle – Kaplan (46. Vaculík), Hošťálek.
 

Komentář

Jihlavané odjížděli do Slezska s cílem navázat na dobré výsledky z posledních tří kol a být důstojným soupeřem týmu, který v létě sestoupil z 1. ligy a navíc se honosí nejvěrnějšími diváky v celé soutěži. Ještě v kabině rozdal trenér Miloslav Machálek taktické pokyny pro zápas, jenomže hráči jakoby si je zapomněli vzít s sebou. Naopak domácí své předsevzetí splnili do puntíku. Jejich cílem bylo dát co nejdříve branku a zbavit se tak psychického tlaku. K tomu jim ovšem svou alibistickou hrou dopomohli sami hosté. Navíc se už v 8. minutě prohnal kolem přihlížejících obránců Metelka a pohotově otevřel skóre ­ 1:0.

Jihlavané, místo aby si vzali z této situace ponaučení, dál pokračovali ve špatném výkonu, což potrestal o čtyři minuty později druhou brankou Hampel, jehož ideální přihrávkou vyzval ke skórování spoluhráč Kutty ­ 2:0. V tu chvíli bylo jasné, že pokud se něco nezmění, může Jihlava odjet na Vysočinu s pořádným debaklem. Trenéři proto stáhli ze hry ofenzivně laděného záložníka Šebka, na jehož místo přišel přece jen defenzivnější Macík. Svůj účel tento tah částečně splnil, brankostroj Opavy se zastavil. I přesto byl ale obraz hry jednoznačný. Opavané byli jasnými pány na hřišti a míč svému soupeři půjčovali spíše sporadicky. Hosté jakoby se zalekli toho, že hrají na půdě celku sestoupivšího z první ligy, a ani se nepokoušeli o protiútoky. Navíc ve 39. minutě inkasovali potřetí, kdy míč za Bartošova záda protlačil znovu Hampel.

Po přestávce přece jen domácí polevili, jakoby byli spokojeni s třígólovým náskokem. Upustili od agresivní hry založené na rychlých kombinacích, která jim v první půli přinesla jasné vedení, a začali se šetřit. Jihlavané tak mohli alespoň opticky vyrovnat hru a z několika přímých kopů i ohrozit domácí branku, kterou ovšem bez problému ohlídal brankář Schmucker. Přesto se ještě jednou mohlo měnit skóre, to když v 80. minutě Baránek zahodil stoprocentní šanci. A protože poslední desetiminutovka už žádný zvrat nepřinesla, skončilo utkání jasnou výhrou Opavy, která se tak posunula na druhou příčku tabulky. Jihlavané naopak klesli na dvanácté místo, kde mají dvoubodový náskok před Ratíškovicemi.

 
Zápasy
6.kolo | Opava - FC Vysočina | 3:0
21.kolo | FC Vysočina - Opava | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu