ProstějovProstějov
10.kolo, sobota 30.9.2000, 10:15
0:2
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 13. Nečas, 48. Hošťálek, Ž.K: Drulák, Večeřa, Sláma, Č.K.: 90. Gába, Rozhodčí: Marada
Diváci: 800
Prostějov: Kovář ­ Tichý, Boušek, Horák, Drga ­ Spáčil, Gába, Opravil, Bartes (63. Liška) – Cigánek, Bureš.
FC Vysočina: Bartoš ­ Macík – Prchlý, Slavík ­ Sláma, Ryška (88. Zimčík), Večeřa, Nečas, Hekerle, ­ Hošťálek (77. Kaplan), Drulák (66. Malínek).
 

Komentář

Jihlavští přijeli do Prostějova pro vítězství, ale před začátkem boje zřejmě netušili, jak jednoduchý zápas na ně čeká. "Výhru jsme si zasloužili, byli jsme jednoznačně lepší," mohl konstatovat po skončení střetnutí trenér Miloslav Machálek, který v minulé sezóně trénoval právě Prostějov. "V čem bylo toto utkání jiné, než ostatní? V tom, že na hostující hřiště jsem došel pěšky z domu," poznamenal Machálek.

Od prvních minut bylo jasné, že pánem na hřišti je celek z Vysočiny. V sedmé minutě obrana LeRKu srazila pokus Nečase a Hekerleho střelu z dálky chytil brankář Kovář, kterému se však zápas příliš nevyvedl. Po šesti minutách si při přímém kopu postavil špatně obrannou zeď a Nečas elegantní přízemní střelou dostal Jihlavu do vedení. Domácí se k prvnímu střeleckému pokusu dostali až po půlhodině hry. Opravilovu hlavičku však v klidu zlikvidoval gólman Bartoš, který si poradil se všemi pokusy domácích. "Rozdílná kvalita brankářů se na výsledku určitě podepsala," všiml si Machálek.

Po přestávce uběhly pouhé tři minuty a k údivu fanoušků se Jihlava radovala podruhé. Nečasův pas si na pravém křídle zpracoval Hošťálek a přesnou střelou překonal domácího gólmana. Hosté v tu chvíli věděli, že jen zázrak by jim mohl vzít vítězství, zvláště když se LeRK nemohl stále dostat před Bartošovu branku. Jediným vážným pokusem byla Tichého střela, kterou jihlavský brankář s námahou vytlačil na roh. "Nehráli jsme dobře. Chybělo nám hodně hráčů a ti, kteří museli nastoupit na druhou ligu nemají," vysvětlil si špatný výkon kouč domácího mužstva Trnečka. V závěru byl ještě vyloučen Gába, který oplácel faul a viděl červenou kartu. “Takovou zbytečnou klukovinu hráč odnese pokutou," zlobil se na fotbalistu Trnečka.

 
Zápasy
10.kolo | Prostějov - FC Vysočina | 0:2
25.kolo | FC Vysočina - Prostějov | 2:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu