10.08.2018, Miroslav Fuks

Vysočina musela o čtvrtou výhru v řadě hodně zabojovat

Vysočina musela o čtvrtou výhru v řadě hodně zabojovatZase to na domácí půdě byly pořádné nervy! Zatímco v úvodu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vysočina venku vítězí se třemi góly na kontě, tak na svém stadiónu fanouškům připravuje hodně dramatická představení s nervozitou až do konce duelu. Přitom Stanislav Klobása splnil svoji gólovou normu a Jihlava šla do vedení. Jenže hosté ještě do půle z ojedinělé akce vyrovnali. V úvodu druhé půle Vysočina zúročila rohový kop a Petr Tlustý jí vrátil vedení. Nikoli však klid, protože hráči v modrém se o body museli strachovat až do konce utkání.

 
FC VysočinaFC Vysočina
4.kolo, pátek 10.8.2018, 18:00
2:1
(1:1)
TáborskoTáborsko
 
Góly: 21. Klobása, 50. Tlustý – 37. Pilík.
ŽK: 90+4. Vejmola – 89. Navrátil.
ČK: 90+2. Ambrozek
Rozhodčí: Ginzel – Šimáček, Vodrážka.
Diváci: 1483
FC Vysočina: Vejmola – Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin (90. Vedral) – Fulnek, Urblík (73. Machuča), Zoubele – Klobása (51. Javůrek), Klíma. Náhradníci: Vízek – Hykel, Nerad, Turyna.
Táborsko: Toma – Klusák, Navrátil, Ngimbi, Šandera (87. Berešík) – Kučera – Pfeifer, Pilík, Frýdek, Musiol (69. Ndiaye) – Vandas.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti utkání se Znojmem opět neučinil žádnou změnu v základní sestavě. Jen mezi náhradníky chyběl Novotný, jenž pykal za vyloučení v rámci Juniorské ligy, a v kádru jej nahradil Hykel

Hráči v modrém od prvních minut převzali iniciativu. V 5. minutě po sklepnutí Fulneka pálil ze střední vzdálenosti Urblík, ale tečovaná rána letěla vedle. V 9. minutě Klobása hezky uvolnil Klímu, který se ocitl sám před Tomou, ale hostující gólman jej dokázal vychytat. V 18. minutě se neujal ani tečovaný pokus Schumachera. Ve 21. minutě už se ale Jihlava dočkala! Fulnek poslal z levé strany centr do vápna, kam si naběhl Klobása a hlavou překonal Tomu – 1:0. V 32. minutě Urblík napálil další odražený balón a Toma jeho štiplavý pokus vyrazil. Hosté vyrovnali z první nebezpečné akce. Ve 37. minutě byl na konci vydařené kombinace z levé strany Pilík, jenž z úhlu ránou pod břevno nedal Vejmolovi šanci – 1:1. O gól se ve 41. minutě pokoušel Klíma po samostatné akci, ale Toma byl na jeho střelu připraven. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu, což rozhodně neodpovídalo dění na hřišti.

Vysočina do druhé půle vyběhla s jasným úkolem vstřelit rychlou branku. A pomohly jí rohové kopy. Nejprve byla ve 47. minutě po centru Zoubeleho rána Štěpánka zablokovaná. Ale o tři minuty později Urblík od rohového praporku našel přesně hlavu stopera Tlustého a bylo to 2:1. Táborsko však poté ožilo. V 62. minutě se po standardce dostal k zakončení Navrátil, ale rána mu vůbec nesedla. O chvilku později se k odraženému míči dostal Pfeifer, ale jeho rána branku vysoko přeletěla. V 67. minutě scházel Fulnekovi jen krůček k tomu, aby zakončil přihrávku Zoubeleho. V 72. minutě domácím fanouškům zatrnulo, když do břevna krásně vypálil z dvaceti metrů Pilík a dorážka Ndiayeho šla těsně vedle. Vysočina poté v ofenzívě ožila, což dokumentovala standardní situace v 76. minutě, po níž Toma vyrazil ránu Fulneka. O tři minuty Zoubele nezužitkoval ideální centr Schumachera z levé strany. Závěr utkání nabídl neurovnané akce a řadu nepřesností. Hosté do jihlavského vápna poslali několik centrů a Vysočina nedotáhla řadu nadějných brejkových akcí. Hosté byli blízko vyrovnání ve 3. minutě nastavení, kdy střílený centr proletěl nikým netečován těsně kolem levé tyče Vejmolovy branky. Tři body však zůstaly na Vysočině!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
4.kolo | FC Vysočina - Táborsko | 2:1
18.kolo | Táborsko - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu