04.03.2019, Miroslav Fuks

Jarní vykročení: Vysočina vydřela důležitou výhru

Jarní vykročení: Vysočina vydřela důležitou výhruVysočina výsledkově zvládla vstup do jara a tříbodovým ziskem v úvodním kole navázala na úspěchy svých konkurentů v boji o postup. Vítězství nad Znojmem se však nerodilo vůbec lehce. Domácí šli díky Jakubu Petrovi do rychlého vedení, ovšem druhou branku z řady šancí nepřidali a naopak exjihlavský Tomáš Cihlář do půle vyrovnal. Rozhodnutí tak v nervózním duelu přinesla 87. minuta v ní penalta proměněná Lukášem Vaculíkem – 2:1 (1:1)!

 
FC VysočinaFC Vysočina
17.kolo, pondělí 4.3.2019, 17:00
2:1
(1:1)
ZnojmoZnojmo
 
Góly: 6. Petr, 87. Vaculík (pen.) – 34. Cihlář. .
ŽK: 21. Chlumecký, 26. Šulc, 36. Zoubele – 25. Helísek, 61. Cuković, 62. Kučera, 85. Teplý, 86. Cihlář.
ČK: 78. Cuković.
Rozhodčí: Rejžek – Kotík, Vodrážka.
Diváci: 949
FC Vysočina: Vejmola – Breda, Chlumecký, Tijani, Preisler – Šlein (64. Vaculík), Šulc – Petr (77. Šefčík), Zoubele, Novotný (64. Klobása) – Klíma. Náhradníci: Veselý – Vedral, Šumský, Javůrek.
Znojmo: Buček – Helísek, Cuković, Avdić, Cihlář – Kučera, Dramé (57. Teplý) – Machalík, Beganović (78. Maksić), Mudra (66. Šmehyl) – Kunca. Náhradníci: Koukal – Cheredea, Hlůže, Hlůže, Van Dave.
Stanice TV prenosu: videa
 

Komentář

Kouč Radim Kučera se rozhodl pro sestavu, v níž scházel zraněný Tlustý. Jen na lavičce zůstali Javůrek, Vaculík či Klobása.

Vysočina do utkání vstoupila velmi aktivně a nátlakově. V první pětiminutovce si vytvořila dva nepříjemné rohové  kopy a v 7. minutě šla do vedení! Vlevo výborně zakombinovali Novotný a Preisler, jehož nepříjemný centr propadl k Petrovi, jenž v prvním ligovém utkání nekompromisně vstřelil premiérovou branku v novém dresu – 1:0. Hosté zahrozili standardní situací v podání Kuncy ve 12. minutě. Jeho centr proletěl nebezpečně kolem Vejmolovy tyče. V 15. minutě hasil nebezpečný Machalíkův průnik razantním odkopem Preisler. Z následného rohu domácí bleskurychle vyrazili ke kontru. Šulc našel Zoubeleho, jenž se uvolnil ke střele levačkou, která jen těsně minula vzdálenější tyč. Nejlepší střelec Vysočiny měl dobrou šanci o minutu později po centru Klímy – z první pálil těsně vedle. V 19. minutě vlevo unikl Klíma, ve vápně našel Šulce, který se uvolnil, ale jeho nedůrazný pokus gólman Buček vytěsnil na roh. Šanci však měli po brejku i hosté. Helískův střílený centr však z nebezpečného pokusu na poslední chvíli vykopl Chlumecký. V 34. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Hned dvojí nedůraz v domácí defenzívě vedl k odraženému míči před vápnem Vysočiny, který napálil exjihlavský Cihlář a s jemnou tečí Bredy zapadl do sítě – 1:1. Zbytek prvního dějství byl plný soubojů a nepřesností. Na šance se tak muselo počkat do druhé půle.

V jejím úvodu nejprve zahrozili znojemští, kdy střílený centr dokázal odvrátit Preisler, ovšem pouze do zad Šulce, pod nějž kulatý nesmysl zamířil nad břevno. Vysočina poté převzala iniciativu. V 56. minutě Novotného rohový kop hlavou hezky na první tyči prodloužil Tijani, ale trefil pouze břevno. Na hřišti se začalo přiostřovat, což v 63. minutě odnesl zraněním Novotný a žlutou kartou Kučera. Vzápětí Vysočina dvakrát vystřídala a centr z levé strany hlavou zakončoval Breda. Bohužel vedle levé tyče Bučkovy branky. V 72. minutě se musel skokem k levé tyči vytáhnout Vejmola, aby vyrazil střelu Kuncy. V 77. minutě zamířil po druhé žluté předčasně do sprchy hostující stoper Cuković. V 84. minutě si na Preislerův center naskočil Klíma, ale balón poslal mimo tři tyče. V 85. minutě zprava odcentroval Breda, k míči se dostal Klobása a byl faulován – penalta! Tu neomylně proměnil Vaculík – 2:1! Znojmo poté dokázalo domácí zatlačit, což ale svědčilo jihlavským brejkům. V nastaveném čase do vápna pronikl Šefčík a pod gólmanem trefil pouze tyč. Na druhé straně mohl v samotném závěru vyrovnat Kunca, ale Vejmola jeho tečovaný pokus lapil! Velmi důležité body tak zůstaly na Vysočině!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
3.kolo | Znojmo - FC Vysočina | 0:3
17.kolo | FC Vysočina - Znojmo | 2:1
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu