FC VysočinaFC Vysočina
18.kolo, neděle 18.3.2001, 15:00
4:1
(3:0)
RatíškoviceRatíškovice
 
Branky: 27. a 48. Hošťálek, 22. Kadlec, 29. Kaplan - 25. Krohmer., Rozhodčí: Puček, ŽK: Večeřa, Kadlec, Šebek - Toman, Vít, Kaloč, Hýbner, ČK: Slavík – Kaloč
Diváci: 2200
FC Vysočina: Bartoš – Macík (46. Koníř) – Kadlec, Hekerle – Vaculík (75. Veselý), Slavík, Večeřa, Ryška, Šebek – Kaplan (58. Malínek), Hošťálek.
Ratíškovice: Barcuch – Toman, Svoboda, Hrotek, Urbánek – Podrazil (82.Cejthamr), Vít (60. Šuráň), Hýbner, Kaloč – Chmelíček, Krohmer.
 

Komentář

Jihlavští fotbalisté vstupovali do jihomoravského derby s Ratíškovicemi s jednoznačným cílem odčinit matný výkon z Holice a navázat tak na úspěšnou jarní premiéru s Chomutovem. Trenér Machálek musel na poslední chvíli vzhledem ke Slámově nachlazení měnit podobu základní sestavy. Příležitost tak po delší době od začátku dostal Šebek a koučovu důvěru rozhodně nezklamal.

Úvodní fáze utkání patřila aktivním a pohyblivým hostům, z nichž zejména útočné duo Chmelíček a Krohmer činila domácí obraně problémy. Vysočina však postupně začala získávat půdu pod nohama a vypracovala si i první šance. Skóre zápasu otevřel Kadlec, který po Šebkově centru trefil hlavou horní roh branky a vstřelil první jarní gól do ratíškovické sítě. Ratíškovicím však stačily pouhé tři minuty k vyrovnání, když Krohmer hlavou překonal Bartoše. Vzápětí ve 27. minutě obránce Svoboda místo odkopnutí míče nešťastně nastřelil jihlavského Hošťálka a domácí se opět ujali vedení. Nejlepší střelec domácího týmu totiž ani na okamžik nezaváhal a fatální chybu ratíškovické obrany využil. Hošťálek byl také u třetího jihlavského gólu: postupoval sám proti brankáři Barcuchovi, ten jeho střelu sice stačil vyrazit, ale důsledný Kaplan se při dorážce nemýlil. Jak se později ukázalo, čtyři rychlé branky během 22. až 29. minuty rozhodly utkání.

Po přestávce Ratíškovice vrhly síly do útoku, větší šance si však nevytvořily a byly to naopak domácí hráči, kteří mohli po rychlých kontrech své vedení ještě zvýšit. Největší šanci spálil Koníř, který nepřekonal Barcucha po samostatném nájezdu. Pojistku na tři body nakonec nepřidal nikdo jiný než Hošťálek, který po přesném centru Vaculíka vyzpovídal hostující obranu včetně brankáře Barcucha. Ratíškovicím se už domácího gólmana Bartoše nepodařilo vážněji ohrozit, přesto došlo v závěru utkání k nepříjemnému momentu, kdy rozhodčí Puček přísně vyloučil Slavíka, což vedle čtvrté žluté karty pro Kadlece znamená komplikaci při skládání jihlavské defenzívy pro důležité domácí utkání s Mladou Boleslaví. Náplastí na to nemohlo být ani pozdější vyloučení hostujícího Kaloče.

Ohlasy trenérů

Hlasy po utkání: Miroslav Machálek: Ze soupeře i utkání jsme měli určité obavy. Zahájili jsme vlažně a iniciativu jsme přenechali soupeři. Pak jsme však dali s kouskem štěstí tři góly. Když jsme po zahájení druhé půle dali krásnou čtvrtou branku bylo o výsledku utkání rozhodnuto. Jen mne mrzí Slavíkovo vyloučení. Vlastimil Palička (Ratíškovice): Utkání jsme nezvládli, ovlivnil nás nešťastný druhý gól. neměli jsme na agresivitu a kvalitu soupeře. Domácí vyhráli zaslouženě.
 
Zápasy
3.kolo | Ratíškovice - FC Vysočina | 0:0
18.kolo | FC Vysočina - Ratíškovice | 4:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu