FC VysočinaFC Vysočina
27.kolo, neděle 20.5.2001, 16:30
2:0
(1:0)
NeratoviceNeratovice
 
Rozhodčí: Kordula, ŽK: Šustr – Rišian, Škoda, Šafr, Vrábel, Köstl, ČK: 86. Škoda
Diváci: 1550
FC Vysočina: Bartoš – Macík – Kadlec, Slavík – Sláma (60. Veselý), Ryška, Večeřa, Šustr, Hekerle (90. Bratršovský) – Kaplan (73. Koníř), Šebek.
Neratovice: Bobok – Köstl – Rišian, Vrábel, Škoda – Fukač, Hamouz, Dozorec, Vašíček – Čáp (55. Hendrych), Šafr (78. Hrabák).
 

Komentář

V předposledním domácím utkání sezóny fotbalisté Vysočiny opět potvrdili těžkou dobytnost své tvrze, když tentokrát zaslouženě porazili Neratovice, kterým tak oplatili podzimní porážku 1:0. Vítězstvím se zároveň udrželi v nečekaném boji o třetí příčku tabulky!

Téměř celou první půli se šance na obou stranách zahazovaly. Hostující tým sice neměl možností skórovat více než domácí, ale i Neratovice v nejednom případě gól dát mohly. "Přijeli jsme hrát otevřený fotbal, jenže branky padají po individuálních chybách a my ji před přestávkou udělali; to nám pak nabouralo naši taktiku," svěřil se hostující kouč Luděk Kokoška. Tři minuty před pauzou se nádherně prosadil na pravé straně Ryška: přešel přes dva hráče, obelstil z úhlu i gólmana Boboka a míč předložil Kaplanovi, který poslal pohodlně Jihlavu do vedení. "Ryška to provedl skvěle, byla to vynikající akce, Kaplan pak neměl žádné problémy dát gól," chválil zakladatele brankové situace jihlavský trenér Miloslav Machálek. "Soupeř však hrál v prvním poločase velmi dobrý fotbal. Jen díky neschopnosti jeho útočníků řešit brejkové akce jsme neinkasovali," uznal lodivod Vysočiny.

Po přestávce si domácí vedení pečlivě hlídali. Hostům moc šancí nekynulo. "Ve druhé půli jsme se chtěli zvednout, ale Jihlava už hrála chytře, obranu nám neotevírala jako v prvním poločase, kdy jsme měli dost příležitostí," řekl Kokoška. Druhá žlutá karta Škody a následné jeho vyloučení pak dalo všechny trumfy do rukou domácímu mužstvu. "Jsem rád, že jsme potom odehráli konec utkání na soupeřově straně hřiště," glosoval Machálek. "Byl to těžký zápas, ale zvládli jsme jej." Výhru Jihlavy definitivně zpečetil už v nastaveném čase střídající Ivo Koníř, když střelou zprava napnul síť. "Zakřičel jsem si, Karel Večeřa mi posunul míč, dal jsem si ho před beka, který míč skluzem nezachytil, měl jsem i trochu štěstí - ale pak už jsem obstřelil gólmana a bylo to tam," popsal Koníř svůj gól. Už předtím ale spálil tentýž hráč nejméně tři další dobré příležitosti. "Po vystřídání jsem na hřiště vlítl s tím, abych hlavně podržel balón. Soupeř se pokoušel vyrovnat, vzadu to odkrýval, šancí jsem měl spoustu, bohužel jsem dal jen jeden gól," uznal Koníř.

 
Zápasy
12.kolo | Neratovice - FC Vysočina | 1:0
27.kolo | FC Vysočina - Neratovice | 2:0
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu