FC VysočinaFC Vysočina
29.kolo, neděle 3.6.2001, 16:30
3:0
(1:0)
KarvináKarviná
 
Branky: 39. Kadlec, 66. Slavík, 90. Kaplan Rozhodčí: Beneš, ŽK: Útrata
Diváci: 2000
FC Vysočina: Bartoš (89. Padrnos) – Hekerle – Kadlec, Bratršovský – Sláma, Veselý (54. Šebek), Ryška, Slavík, Šustr (67. Večeřa) – Kaplan, Koníř.
Karviná: Čajka – Ondráček, Sáblík, Útrata (67. Prčík), Korytář – Gabriš (74. Špička), Kavuliak, Maniatis, Malíř (53. Kohút) – Volný, Rozhon.
 

Komentář

Na poslední utkání veleúspěšné sezóny připravilo vedení klubu důstojnou rozlučku s diváky, na které bylo vedle tradičních soutěží a vystoupení mažoretek připraveno překvapení v podobě vystoupení zpěváka Kamila Emanuela Gotta a gymnastického oddílu Gloxi klub. K důstojnému slavnostnímu rámci utkání přispěli výsledkem i samotní hráči, kteří sestupující avšak uvolněně hrající Karvinou zdolali 3:0 a prodloužili tak svoji sérii neporazitelnosti na sedm utkání v řadě.

Po stránce herní se však o loučení ve velkém stylu nejednalo. "Pravdou je, že jsme nepodali oslnivý výkon. Ale přece jen je konec sezóny, je tu už nastřádaná únava, takže jsem rád, že jsme ten zápas zvládli a vyhráli," prohlásil jihlavský trenér Miloslav Machálek. Na úvodní branku se čekalo téměř celý poločas. "V jistých fázích hry soupeř potvrdil naše obavy, že nás nečeká jednoduchý zápas. Po dvou šancích v samotném úvodu jsme Karviné trochu přenechali iniciativu, naštěstí jsme dali gól a do šatny šli klidnější," zhodnotil Machálek úvodní půli. V 39. minutě si narazili míč Kaplan s Kadlecem a druhý jmenovaný jistou střelou překonal hostujícího gólmana Čajku - 1:0.

Po přestávce už byla Karviná bezzubá, neměla jedinou šanci, která by aspoň vzdáleně připomínala hrozbu pro Bartošovu bránu. "Ukázali jsme, proč padáme do třetí ligy: vyrábíme na hřišti kvanta individuálních chyb. Máme hráče, kteří na druhou ligu mentálně nemají," povídal hostující kouč Libor Pala. "Domácí asi nehráli podle představ svého trenéra, ale podle mého podali výkon, který odpovídá jejich postavení v tabulce. Výsledek nakonec mluví za vše," dodal lodivod Severomoravanů. O třech bodech bylo definitivně jasno po gólu Slavíka, který po Slámově uličce v 66. minutě padáčkem přehodil Čajku a zvýšil na 2:0. V úplném závěru zápasu potom ještě vyleštil jihlavské skóre hlavičkou Kaplan. "Ve druhé půli jsme vítězství zviditelnili. Vyhráli jsme díky tomu, že Karviná byla hodně špatná ve svém pokutovém území; ve hře dozadu dělal soupeř hrubé chyby," pravil Machálek. "My jsme v defenzívě podali dobrý výkon, zklamala mě však tentokrát hra zálohy."

 
Zápasy
14.kolo | Karviná - FC Vysočina | 1:2
29.kolo | FC Vysočina - Karviná | 3:0
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu