28.08.2018, Miroslav Fuks

Vysočina se na pohárový postup pořádně nadřela

Vysočina se na pohárový postup pořádně nadřelaMožná až nečekaně trnitá byla cesta FC Vysočina do 3. kola MOL Cup. Exprvoligový jihlavský tým na půdě Dolního Benešova dostal rychlou úvodní branku, po půlhodině hry skóre otočil, řadu šancí neproměnil a nakonec sám inkasoval branku na 2:2. Po nerozhodné základní době se favorit střelecky probral a na stadiónu účastníka MSFL zvítězil 2:5. Dvakrát se trefil Jakub Fulnek a po jedné brance přidali David Štěpánek, Jiří Klíma a Jan Javůrek.

 
Dolní BenešovDolní Benešov
2.kolo, úterý 28.8.2018, 17:00
2:5
(1:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 7. Býma, 65. Moravec – 16. Štěpánek, 30. Klíma, 103. a 117. Fulnek, 127. Javůrek (pen.)
ŽK: 64. Labuda, 69. Adamík, 114. Romaněnko – 48. Štěpánek, 80. Nerad
ČK: 90+2. Labuda
Rozhodčí: Cieslar - Pelikán, Polák
Diváci: 382
Dolní Benešov: Muczka – Novák, Býma, Romaněnko, Rubý, Moravec, Adamík, Gebauer, Haas, Strakoš, Pecuch. Náhradníci: Večerek, Labuda, Skroch, Karčmář, Řezníček, Chvěja
FC Vysočina: Vízek – Hykel, Vedral, Štěpánek, Novotný – Zoubele, Machuča, Nerad (97. Levin), Javůrek – Turyna (75. Čáp), Klíma (65. Fulnek). Náhradníci: Vejmola – Tlustý, Urblík.
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti ligovému utkání s Vítkovicemi ponechal v základní sestavě pouze čtveřici hráčů – Štěpánka, Novotného, Zoubeleho, Javůrka a Klímu.

Zatímco před čtrnácti dny Vysočina na půdě dalšího nováčka MSFL – SFK Vrchovina – rozhodla rychle vstřelenými brankami v první čtvrthodině, tak v Dolním Benešově měl duel pro hosty výrazně komplikovanější průběh. Už v 7. minutě si Býma naskočil na standardní situaci rozehranou Rubým a hlavou otevřel skóre utkání – 1:0. Vysočina se okamžitě vrhla za rychlým vyrovnáním, což se jí podařilo v 16. minutě, kdy se po rohovém kopu další centrovaný míč dostal na zadní tyč až k Štěpánkovi, který srovnal na 1:1. Favorizovaní hosté poté obléhali branku Dolního Benešova, jenže velké šance Turyny či Klímy zůstaly neproměněné. Až po půlhodině hry se Klíma trefil a Vysočina strhla vedení na svoji stranu. O pět minut později mohl tentýž útočník Jihlavu uklidnit, ovšem v obrovské šanci jej Muczka vychytal.

Vysočinu to ve druhém dějství mrzelo. Nadšeně bojující domácí toužili po vyrovnání a dočkali se v 65. minutě, kdy zahrávali roh a do vzduchu nejvýše vyšplhal kapitán Moravec – 2:2. A z jihlavského pohledu mohlo být ještě hůře, neboť Adamík o chvíli později zpoza vápna trefil tyč! Když další šance Jihlavy skončily neproměněny, šlo se za vyrovnaného stavu po základní části do prodloužení.

To však zcela patřilo FCV. Přispěl k tomu fakt, že v nastaveném čase druhé půle byl po druhé žluté kartě vyloučen Labuda. O třináct minut později Vysočina završila sérii příležitostí a jedné střely do tyče kýženou brankou. To se uchytila střela Fulneka – 2:3. Skóre pak daly definitivní podobu dvě branky v rozmezí 116. a 117. minuty. Nejprve Javůrek proměnil pokutový kop a o chvilku později zvýšil na 2:5 s přispěním domácího fotbalisty Fulnek.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu