03.07.2019, Miroslav Fuks

Konfrontace Teplic a FCV skončila zaslouženou remízou

Konfrontace Teplic a FCV skončila zaslouženou remízouV Táboře proběhla zajímavá přípravná konfrontace FK Teplice a FC Vysočina. Prvoligista dvěma brankami ovládl první půli, ovšem Vysočina ve druhém dějství po zásluze srovnala trefami Igora Maksimoviće a Stanislava Klobásy. A byli to jihlavští, kteří byli v závěru utkání blíže k cennému vítězství.

 
TepliceTeplice
přát., středa 3.7.2019, 16:30, Tábor
2:2
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 10. Žitný, 39. Paradin – 55. Maksimović, 73. Klobása
Diváci: 150
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek (65. Čmovš), Shejbal (60. Hasil), Paradin - Hora (60. Kostka), Kučera, Trubač (60. Šup), Moulis (46. Ljevaković) - Žitný - Mareš (60. Jindráček).
FC Vysočina: Vejmola – J.Pavlík (23. Svoboda), Tlustý (46. Vedral), Tijani (73. Křišťál), Novotný (46. Trajković) – Smejkal (61. Beltran), Vaculík (61. Lacko) – Mikuš (71. M.Pavlík), Zoubele (61. Javůrek), Novák (46. Maksimović) – Milošević (46. Klobása). Náhradníci: Jágrik.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

V úvodní sestavě FCV nastoupil vytáhlý srbský hrotový útočník Milošević. A úvodní minuty patřily Jihlavě, když první střelu na branku vyslal ve 4. minutě Zoubele do náruče Grigara. Přesto šel prvoligista do vedení, když v branku přetavil první nebezpečnou akci. V 10. minutě vrátil Vondráček centr před branku přímo na kopačku nabíhajícího Žitného, jenž z první prostřelil Vejmolu – 1:0. I v dalších minutách byli tepličtí aktivnější a častěji drželi míč. Šance však přes pozorné a důrazné obrany nepřicházely. Ve hře navíc byla řada nepřesností. Po půlhodině hry to z dvaceti metrů zkusil Vaculík, ale po zásahu Grigara získal jen roh. V 32. minutě skláři podnikli rychlý brejk, na jehož konci byla hlavička Moulise do Vejmolovy náruče. V 38. minutě se do nůžek parádně položil Mareš, nastřelil obránce a z následného odraženého míče zakončoval Moulis. Po zákroku z toho byl jen roh. Chvíli poté se Teplice mohly radovat z druhé branky, když se do kulatého nesmyslu opřel Paradin a z třiceti metrů zavěsil nechytatelně do šibenice – 2:0. A za toho stavu také skončilo úvodní dějství.

Hned ve 47. minutě měla Vysočina velkou šanci na snížení. Po rychlém rozehrání autu se za obranu dostal Zoubele a na penaltě našel Smejkala, jehož ránu letící do branky zablokoval jeden z obránců a stejně skončila i dorážka Svobody. Gólem neskončila ani šance Mikuše, které po brejku uvolnil Zoubele. Slovenský ofenzivní hráč si dokázal míč zaseknout, ale už ne zakončit do branky. Mikuš Grigera nepřekonal ani ze střední vzdálenosti v 53. minutě. Modří se zasloužené branky dočkali v 55. minutě, kdy Svoboda rychle hodil aut na Zoubeleho, ten do křídla uvolnil Smejkala, který se ve vápně zbavil obránce a před branku předložil gólové vybídnutí testovanému Srbovi Maksimovićovi – 2:1. V 58. minutě byla Vysočina v tlaku a předvedla velmi dobrou herní pasáž, která však vyrovnáním neskončila. Grigar Vaculíkovu střelu zkrotil. Teplice ve druhé půli poprvé pořádně zahrozili v 58. minutě, kdy zleva vypálil Mareš, ale Vejmola jeho ránu reflexivně vyrazil. V 67. minutě Vysočina zahrávala nadějnou standardku po faulu na pronikajícího Svobodu. Dva Mikušovy centry však k překonání Grigara nevedly, Tijaniho hlavička postrádala důraz. V 73. minutě po Klobásově vysunutí sprintoval na brankáře Maksimović, byl u míče dříve než Grigar, ale ten jeho kličku stačil vystihnout. V téže minutě už byl teplický strážce branky krátký na další jihlavský brejk, který nadvakrát zakončil střelou do protipohybu Klobása – 2:2. Útočník FCV se mohl radovat i v 76. minutě po dobře rozehrané standardní situaci, ale jeho střele skončila na těle obránců. V 84. minutě se na pravém křídle po několikáté velmi dobře rychlostně prosadil Svoboda, centrem našel hlavu Klobásy a ten míč poslal nad břevno. V 88. minutě byla Vysočina blízko obratu v utkání. Klobása sprintoval za dlouhým míčem za obranu, u něhož byl dříve Grigar, ale merunu odehrál jen k Martinu Pavlíkovi, jenž balón poslal z třiceti metrů na odkrytou branku a trefil spojnici! Teplice mohly skórovat v poslední minutě, ale hlavička Kostky po centru z levé strany letěla metr nad břevno. Zajímavá přípravná konfrontace tak skončila remízou.


Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

Asistent trenér Josef Mucha měl dnes hned dvojí důvod ke spokojenosti. Jeho dcera prošla do 3. kola Wimbledonu a fotbalová Vysočina předvedla povzbudivý výkon proti prvoligovým Teplicím. Jak duel okomentoval? „První poločas jsme prohráli 2:0, ovšem nepředvedli jsme špatný výkon. Hra v poli byla poměrně vyrovnaná, navíc druhý gól Teplic byl z kategorie výjimečných. Do druhého poločasu jsme vstoupili výrazně aktivněji a lépe, než soupeř. Během 45 minut jsme době kombinovali, dokázali jsme si vypracovat řadu šancí a alespoň dvě skončily za zády Grigara. Naopak prvoligový soupeř měl jen jednu větší příležitost, kterou neproměnil. K našemu kvalitnímu výkonu ve druhém poločase přispěli i testovaní fotbalisté – Kolumbijec Beltran a mladí Srbové Maksimović a Trajković. Stínem utkání bylo zranění kotníku pravého obránce Jana Pavlíka. Hned po odstoupení ze hřiště kotník zaledoval a my věříme, že to nebude vážné.“
 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu