02.11.2019, Miroslav Fuks

Vysočina v Prostějově zopakovala květnový scénář

Vysočina v Prostějově zopakovala květnový scénářV nevlídném dušičkovém počasí Vysočina utrpěla další venkovní bodovou ztrátu. V Prostějově nedokázala zužitkovat převahu a řadu šancí z první půle a naopak zkraje druhého dějství inkasovala z velmi sporného přímého kopu. Jihlavský tým však tradičně zabojoval a dokázal vyrovnat z kopačky Matěje Koubka. Na Hané se tak zrodil stejný výsledek, jako v květnu – 1:1. Hosté dohrávali bez v závěru vyloučeného Tijaniho.

 
ProstějovProstějov
14.kolo, sobota 2.11.2019, 13:15, sestřih
1:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 54. Slaměna – 78. Koubek
ČK: 88. Tijani
ŽK: 66. Sus , 74. Koudelka – 21. Smejkal, 41. Novotný, 51. Zoubele
Rozhodčí: Adámková – Novák, Vodrážka
Diváci: 445
Prostějov: Bréda – Janíček, Sus, Schuster – Pašek – Koudelka (90+1. Pernackyj), Polák (C), Biolek, Lutonský – Slaměna (90+4. Šteigl), Rolinc (58. Kroupa).
FC Vysočina: Vejmola – Novotný, Tlustý, Tijani, Javůrek (79. Rezek) – Vaculík, Lacko - Zoubele, Fortelný, Smejkal (60. Mikuš) – Jawo (66. Koubek). Náhradníci: Veselý – Vedral, Pojezný, Svoboda.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Radim Kučera v sestavě učinil jednu změnu oproti duelu s Pardubicemi, když místo Mikuše nastoupil Javůrek

Vysočina odehrála velmi dobrou první půli, pohříchu však bez gólového efektu. Hned několik šancí měl Fortelný. Tu první v 11. minutě, kdy se snažil do branky usměrnit přízemní centr Smejkala. Míč však netrefil přesně a Bréda s ním neměl moc práce. V 14. minutě se uvnitř vápna hezky uvolnil Rolinc, ale jeho střílený centr před brankou žádného spoluhráče nenašel. V 17. minutě se k zajímavé střele z hranice vápna dostal Vaculík, ale Brédu nepřekonal. V 19. minutě po Zoubeleho akci na penaltě vyplaval Novotný, ale z ideální pozice střílel nad. Domácí o sobě dali vědět ve 26. minutě, kdy se k přímému kopu postavil Slaměna a svůj technický pokus poslal vedle levé tyče Vejmolovy branky. V 31. minutě Fortelný zakončoval rychlý kontr hráčů ve žlutém, který však vedl jen k rohovému kopu. Právě k němu poté přistál centr Vaculíka, který Fortelný trefil parádně, ale jeho volej zaplaval pár centimetrů vedle pravé tyče. V 34. minutě byl Fortelný v další možnosti, když jej ze strany našla střílená přihrávka Lacka. Středopolař FCV však z první balón netrefil ideálně a Bréda jej bez potíží sebral.

Domácí do druhého poločasu vstoupili aktivněji a dokázali si vytvořit územní tlak. Ve 49. minutě vyslal technickou střelu Pašek, ale Vejmola byl na místě. Největší nebezpečí představovala 53. minuta, kdy po hodně sporném faulu na Poláka kopal Prostějov z ideální pozice. A Slaměna s touto možností naložil parádně a technickou střelou otevřel skóre utkání – 1:0. V 57. minutě se k odraženému míči po rohovém kopu dostal Novotný a bochánkem našel Jawa. Jeho hlavička však nebyla důrazná a Bréda s ním neměl práci. Vysočina postupně roztočila svůj ofenzivní stroj a vytvořila si převahu a několik rohových kopů. Šance však proti soustředěné, takticky zvládnuté a urputné defenzívě Prostějova nepřicházely. Naopak si žlutí museli dávat pozor na domácí brejky jako v 68. minutě, kdy Koudelka přes jihlavský blok nezakončil přesně. Na druhé straně po Vaculíkově centru hlavičkoval Lacko, ale jen těsně vedle tyče. V 75. minutě se ke střele z hranice šestnáctky uvolnil Mikuš, ale i on z ideální pozice velmi těsně minul. V 78. minutě se však Vysočina dočkala vyrovnání! Tlustý poslal nákop za obranu, který jeden z domácích stoperů prodloužil přesně do běhu na nabíhajícího střídajícího Koubka, který šel sám na Brédu a bezpečně skóroval – 1:1! Další minuty nabídly hodně nervozity, soubojů a boj o každý metr trávníku. V 84. minutě nadějně natáhl z vápna Kroupa, ale branku těsně minul. V 88. minutě šel Tijani na dlouhou nohu do skluzu. Trefil míč, ale poté se jeho kopačka střela s holení Slaměny. Sudí Adámková následně vytasila červenou kartu. V 90. minutě se k nebezpečné hlavičce dostal Kroupa, ale našel jen Vejmolovy rukavice. Vzápětí nevyužil Fortelný nadějný brejk a nezapršelo ani z Vaculíkova vydařeného rohu. Duel tak dospěl k remíze 1:1.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
14.kolo | Prostějov - FC Vysočina | 1:1
28.kolo | FC Vysočina - Prostějov | 3:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu