15.06.2020, Miroslav Fuks

Vysočina se v Brně výsledkového obratu nedočkala

Vysočina se v Brně výsledkového obratu nedočkalaFotbalová Vysočina pokračuje ve svém pokoronavirovém trápení. Přestože výrazně pozměnila sestavu, tak do duelu opět vstoupila katastrofálně – v 6. minutě prohrávala 2:0... Herně se však zvedla, měla šance, neproměnila penaltu a v závěru půle díky Lukáši Zoubelemu snížila. Stejný hráč mohl po nástupu vyrovnat, místo toho však přišly branky v jihlavské síti. Snížení Matěje Koubka už nic neřešilo – 5:2 (2:1).

 
BrnoBrno
23.kolo, pondělí 15.6.2020, 18:00, záznam
5:2
(2:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 5. Fousek (pen.), 6. Přichystal, 47. Krška, 63. M.Vintr, 69. Přichystal – 45+2. Zoubele, 79. Koubek
ŽK: 8. Pachlopník, 41. Hladík, 53. M.Vintr, 76. Sedlák, 86. Štěpanovský – 43. Fortelný, 87. Smejkal
Rozhodčí: Petřík – Novák, Váňa
Diváci: 0
Brno: Floder – Štepanovský, Dreksa, Ad.Čermák, Bariš – Hladík (46. Krška), J. Sedlák, Pachlopník (36. Eismann), Šumbera (46. M. Vintr) – A. Fousek (70. Jurásek), Přichystal (76. Mach).
FC Vysočina: Vejmola – Křišťál, Lacko, Pojezný (74. Diouf), F. Novotný – Vaculík (62. Shudeiwa), Fortelný – Mikuš (73. Svoboda), Zoubele (62. Koubek), Rezek (57. Smejkal) – Arroyo. Náhradníci: Veselý – Šimko.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Radim Kučera učinil hned pět změn oproti duelu v Chrudimi. Místo Veselého, Dioufa, Smejkala, Koubka a vykartovaného Javůrka nastoupili Vejmola, Vaculík, Arroyo, Rezek a uzdravený Křišťál.

V Chrudimi Vysočina dokázala prohrávat v 15. minutě 3:0, v Brně to bylo v minutě šesté 2:0... Přitom Vysočina do utkání vstoupila aktivně, ovšem už ve 2. minutě šel po chybě Lacka sám na branku Přichystal, ovšem na Vejmolu nevyzrál. CO to však bylo platné, když v 5. minutě Vaculík fauloval ve vápně Pachlopníka a osvědčený exekutor Fousek posla Brno do vedení - 1:0. Den otevřených dveří jihlavské defenzívy však pokračoval a po chvilce to bylo 2:0, když Čermák vysunul Přichystala, který podruhé v krátkém sledu pláchl obránci a vyběhnuvšího Vejmolu přeloboval. V 9. minutě mohl po rohovém kopu snížit Fortelný, ale z první pálil nad břevno. O pět minut později Zoubele vysunul Arroyo, ten se prosadil přes Čermáka a pohotově vystřelil. Pálil však těsně vedle. Ve 22. minutě hledal Arroyo na malém vápně zcela volného Rezka, ale Floder jeho úmysl přečetl. Ano i dvě minuty později si střely FCV v podobě Arroya a Rezka nenašly cestu do sítě přes blokující Zbrojováky. V 33. minutě o sobě zase dalo vědět Brno, když Fosuek vysunul Přichystala a ten přízemní střelou prověřil Vejmolu. Jihlavský gólman jeho přízemní ránu vytěsnil na tyč! Ve 42. minutě měla Vysočina velkou šanci na snížení, když sudí foukl penaltu za sražení Novotného. K té se postavil jiný osvědčený exekutor – Vaculík – ovšem tentokráte na Flodera nevyzrál. Jihlava se však zaslouženého snížení dočkala, když v nastaveném čase první půle propadl Křišťálův dlouhý aut až na Zoubeleho, který si na penaltě zpracoval míč na prsa a napálil jej k tyči – 2:1.

Tentýž hráč mohl krátce po nástupu do druhé dějství vyrovnat, ovšem do sítě směřující lob přes Flodera vykopl z brankové čáry Čermák. A tak platilo okřídlené nedáš – dostaneš a na druhé straně padla klíčová branka zápasu. Fousek z brankové čáry našel hlavu Kršky, který se prosadil přes Křišťála – 3:1. V 63. minutě bylo z jihlavského pohledu ještě hůře, když domácí brejk potáhl Eismann, který k lehkému zakončení vyznal Vintra – 4:1. V další tutovce v 66. minutě Přichystala vychytal Vejmola. Rozbor žluté defenzívy však pokračoval v minutě 69., kdy Vintr přešel ve vápně přes Křišťála a před brankou našel na hraně ofsajdu volného Přichystala – 5:1. V 75. minutě se branky mohl dočkat agilní Arroyo, ale Floder byl u míče na zemi dříve. O tři minuty později po rohu krásně hlavičkoval Shudeiwa, ale domácí gólman byl proti tomu, aby se jihlavský mladík radoval z premiérové ligové branky.  V 79. minutě Vysočina snížila na 5:2, když Koubek rychlý kontr zakončil parádní ránou z hranice vápna. Host z Bohemians mohl snížit v 82. minutě, ale Floder včas vyběhl a útočník střílel nad břevno. V ofenzivně otevřeném závěru mohly skórovat oba týmy. Nejblíže byl v nastaveném čase Vindra po pasu Macha, ale Vejmola jeho ránu k tyči vyrazil.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Brno | 3:2
23.kolo | Brno - FC Vysočina | 5:2
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu