29.06.2020, Miroslav Fuks

Vysočina v Pardubicích opět doplatila na úvod

Vysočina v Pardubicích opět doplatila na úvodVysočina naději na baráž o FORTUNA:LIGU nevykřesala. V magnetu 27. kola v Pardubicích propadla v úvodní desetiminutovce, kdy inkasovala dva rychlé góly. V dalších minutách se snažila, díky Lukáši Zoubelemu snížila ve druhém dějství z penalty na 2:1, ale to už bylo z její strany z gólového hlediska vše. Tři kola před koncem tak jihlavská ztráta na třetí příčku činí sedm bodů.

 
PardubicePardubice
27.kolo, pondělí 29.6.2020, 18:00
2:1
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 5. P. Černý, 10. Hlavatý – 57. Zoubele (pen.)
ŽK: 26. Solil, 36. Paixao da Silva, 36. Jeřábek – 49. Fortelný, 60. Diouf, 62. Mikuš, 85. Kučera, 87. Hanzálek, 90. Smejkal
Rozhodčí: Julínek – Vlasjuk, Dobrovolný
Diváci: 650
Pardubice: Boháč – Prosek, Toml, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – Zifčák, Solil (86. Čihák), Hlavatý (90+3. Tischler), Paixao da Silva (58. Cadu) – P. Černý (58. Pfeifer). Náhradníci: Šmíd – Lee, Surzyn.
FC Vysočina: Lancman – Svoboda, Diouf, Pojezný (19. Křišťál), Javůrek – Fortelný (74. Rezek), Lacko – Mikuš, Shudeiwa (79. Koubek), Zoubele (74. Smejkal) – Klobása (46. Arroyo). Náhradníci: Veselý – Novotný.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Radim Kučera v sestavě učinil jedinou korekci oproti utkání s Vyšehradem, když Smejkala v záloze nahradil mladík Shudeiwa

Vysočina do duelu vstoupila aktivně a už ve 4. minutě běžel v nadějné pozici po levém křídle do vápna Zoubele, ovšem místo přihrávky volil střelu a tou Boháče nepřekonal. Následný roh modrých přinesl rychlých brejk Pardubic, po němž udělal Ewerton vyslal Čelůstku a na zadní tyči přesně našel hlavu Černého – 1:0. Za pouhých pět minut to bylo už 2:0, když vlevo Ewerton uvolnil Čelůstku, jehož centr se přes dvojí jihlavské promáchnutí dostal k Hlavatému, který sám na malém vápně propíchl balón pod vyběhnuvším Lancmanem. V dalších minutách se odehrával vyrovnaný boj s minimem šancí na obou stranách. Domácí se logicky nikam netlačili a hosté jen těžko nalézali skulinky v tradičně pevné pardubické defenzívě. A pokud je našli, tak volili špatné finální řešení.

Vysočina do druhého poločasu vyběhla velmi svižně a dokazovala, že se s nepříznivým stavem nechce smířit. Ve 48. minutě Mikuš obral o míč Šejvla, šel z úhlu na Boháče, ale domácí gólman předvedl vydařený zákrok. Slovenský křídelník v barvách Vysočiny měl další šanci o minutu později, kdy po centru z levé strany zakončoval z hranice penalty. Mířil však nepřesně. V 55. minutě Jihlava vykřesala naději, když Arroyo byl ve vápně u míče dříve, než Boháč a byl faulován – penalta. K té se postavil Zoubele a utaženou placírkou se trefil přesně k levé tyči – 2:1. V 61. minutě se zaskvěl Lancman, když jej z přímého kopu protáhl Čelůstka. Mladík v jihlavské brance míč dokázal vytěsnit nad břevno. V 67. minutě měl po Javůrkově centru na hlavě vyrovnání Zoubele, ale jeho šikovné „líznutí“ míče těsně proletělo kolem tyče. V 69. minutě se do zakončení dostal Cadu, ale jeho rána vedla jen k dalšímu pardubickému rohu. Pardubice byly v těchto pasážích aktivnějším celkem, což dokumentovala Pfeiferova přihrávka na Zifčáka, který však Lancmana z úhlu nepřekonal. V 83. minutě domácí přežili nepříjemný Javůrkův roh, který trefil Tomla a odrazil se za brankovou čáru. Tentýž hráč chvíli poté hlavičkoval na druhé straně po standardce, ale mířil mimo tři tyče. Vysočina se v závěru tlačila před pardubickou branku, ale krom závarů a centrů ze strany nebyla nijak nebezpečná. Domácí nesmírně důležité tři body ubojovali, a mohli společně se svými fanoušky slavit návrat do čela FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Pardubice | 3:2
27.kolo | Pardubice - FC Vysočina | 2:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu