04.11.2022, Miroslav Fuks

Vysočina domácí podzimní derniéru nezvládla – podlehla Vyškovu

Vysočina domácí podzimní derniéru nezvládla – podlehla VyškovuFC Vysočina domácí loučení s fotbalovým podzimem vůbec nevyšlo. MFK Vyškov, čtvrtý celek tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, se pro oslabenou jihlavskou sestavu ukázal být příliš silným soustem. Hosté, na rozdíl od domácích, navíc byli v koncovce velice efektivní. Zvítězili 0:3 (0:2), když se gólově prosadili Vintr, Kanakimana a Alégué Elandi.

 
FC VysočinaFC Vysočina
15.kolo, pátek 4.11.2022, 18:00
0:3
(0:2)
VyškovVyškov
 

Góly: 25. Vintr, 39. Kanakimana, 60. Alégué Elandi
ŽK: 74. Svoboda, 84. Farka
Rozhodčí: Vokoun – Leška, Černoevič
Diváci: 456
FC Vysočina: Jágrik – Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina (66. Křehlík) – Tureček, Lacko – Fila (71. Zahradník), Zoubele (79. Vítek), Ogiomade – Araujo-Wilson (79. Farka). Náhradníci: Soukup – Christodoulou, Tall.
Vyškov: Kinský – Matys, Srubek, Štěpánek (75. Jambor), Němeček – Lahodný, Oulehla – Kanakimana (81. Dao), Alégué Elandi (81. Klesa), Fofana (75. Moučka) – Vintr (66. Lacík). Náhradníci: Kvapil – Dweh.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Smetana nasadil sestavu, která se na dvou postech lišila oproti jedenáctce, která hrála v Příbrami. Místo Piška a Shudeiwy hrají Ogiomade a Fila. Při absencích Piška, Selnara, Shudeiwy, Křivánka nebo Křišťála na lavičce či rovnou v sestavě figurovala trojice mladíků dorosteneckého věku – Fila, Zahradník a Farka.

Trávník jihlavského trávníku byl přes celodenní vytrvalý déšť perfektně připraven, tudíž nic nebránilo tomu, aby důležitý duel proběhl. Domácí do něj vstoupili s velkou snahou, zároveň bylo od začátku znát, že velké nebezpečí představuje ofenzivní africká trojka v dresu Vyškova. První střelu vyslal v 5. minutě hostující Lahodný, ovšem z pětadvaceti metrů branku o dost minul. Jen o něco lépe si vedl v 9. minutě Alegue Elandi, jenž za hranicí šestnáctky o metr přestřelil. Vysočina častěji držela míč a snažila se o kombinaci, ovšem do nebezpečných situací před brankou Kinského se vůbec nedostávala. V 19. minutě se k hlavičce z malého vápna dral Fofana, ovšem tísněn Vedralem vyslal jen lehký pokus do Jágrikových rukavic. Ve 22. minutě hosté zahrávali rohový kop, odražený míč vrátil do vápna Alegue Elandi až na zadní tyč, kde zakončoval Vintr. Naštěstí pro domácí z první a z velkého úhlu však trefil jen boční síť. Ve 25. minutě nebezpečnější hosté otevřeli skóre duelu. Z přímáku z dvaceti metrů se postavil Vintr a trefil se parádně do levé šibenice Jágrikovy branky, který se natahoval marně – 0:1. O dvě minuty později mohla Vysočina vyrovnat. Zleva odcentroval Peřina, na první tyči našel Filu, jenž balón šikovně tečoval na branku. Trefil však jen tyč a od ní se kulatý nesmysl odrazil ke Svobodovi, jenž z velkého úhlu nedokázal ohrozit branku a míč odkopl jeden z vyškovských obránců. V 33. minutě zleva odcentroval Zoubele, k hlavičce se dostal Araujo-Wilson, ale branku netrefil. O chvíli později po centru zprava na dlouhou nohu zakončoval Ogiomade, ale nebyl z toho ani roh. V 37. Vyškov využil okénko v jihlavské defenzívě k rychlému kontru. Alégué Elandi si ve vápně zpracoval míč, ale trefil jen pravou tyč Jagrikovy brány. To kanonýr Kanakimana si ve 39. minutě vedl mnohem lépe. Dostal míč za obranu, pláchl Gabrielovi a prostřelil Jágrika – 0:2. Vysočina měla i po této obdržené brance velkou gólovku. Araujo-Wilson si ve vápně zpracoval centr zleva, uvolnil se, vypálil z prostoru penalty a poté dal vyniknout Kinskému, jenž střelu vyrazil na roh. Tentýž jihlavský útočník měl ve 45. minutě ještě větší příležitost. Lacko do uličky ve vápně vyslal parádní kolmici na Filu, jenž předložil přízemní přihrávku na Araujo-Wilsona, který z první z malého vápna trefil jednoho z beků blokujících cestu do odkryté branky. Když se po rohovém kopu brankově neujala ani rána Gabriela, jenž si za vápnem našel odražený míč, šlo se do kabin za velmi příznivého stavu pro Vyškov.

Ti do druhé půle vstoupili velmi dobře a hned ve 46. minutě byli blízko třetí trefě. Centr zleva posunul Gabriel jen k volnému Vinrovi, jenž z první napálil tyč! Odražený míč s velkým vypětím odkopl Peřina na roh. V 52. minutě si na kolmici za obranu naběhl Alegue Elandi, pláchl Vedralovi, udělal kličku Jágrikovi, ale z úhlu trefil jen boční síť! Nutno dodat, že situace zaváněla ofsajdem. V 55. minutě vyslal Zoubele za obranu Ogiomadeho, ovšem Kinský byl u balónu o chloupek dříve. Třetí gól visel ve vzduchu i v 56. minutě, kdy mimo jihlavských beků šel z úhlu na branku Alegue Elandi, před Jágrikem  hledal nabíhajícího Kanakimanu, kterému však ve skórování skvěle zabránil Gabriel. Po hodině hry už to ale 0:3 bylo. Lahodný vyslal do uličky lahodnou přihrávku na Alegue Elandiho, jenž k zadní tyči prostřelil Jágrika. Na druhé straně se už tradičně zrodila příležitost, ale ta opět nebyla využita. Araujo-Wilson nedokázal vyběhnuvšího Kinského překonat. Skórovat nedokázal ani Lacko, kterého na penaltě našel Zoubele, ale domácí kapitán v dobré pozici vysoko přestřelil. V 69. minutě na druhé straně neuspěl v dobré šanci střídající Lacík. V 73. minutě pálil z hranice vápna Kanakimana, ale jeho rána se mezi tři tyče nevešla. V 86. minutě pálil debutující domácí dorostenec Farka, ale zpoza vápna jeho střela brankový prostor nenalezla. Chvíli poté ve dvou šancích v rychlém sledu neuspěl ani další dorostenec FCV Zahradník. Na druhé straně mohl v nastaveném čase čtvrtý vyškovský úspěch zaznamenat Moučka, ale Jágrik se překonat nenechal.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
15.kolo | FC Vysočina - Vyškov | 0:3
29.kolo | Vyškov - FC Vysočina | 2:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu