14.04.2023, Miroslav Fuks

Vysočina proti Líšni utrpěla první jarní porážku

Vysočina proti Líšni utrpěla první jarní porážkuŠest odvetných zápasů byli fotbalisté FC Vysočina bez porážky, ovšem v tom sedmém už první jarní prohru okusili. Jihlavský tým s věkovým průměrem 21 let na svém promočeném trávníku nestačil na 3. celek FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY – SK Líšeň. Jedinou branku utkání vstřelil v 58. minutě Jeřábek – 0:1 (0:0).

 
FC VysočinaFC Vysočina
22.kolo, pátek 14.4.2023, 18:00
0:1
(0:0)
LíšeňLíšeň
 

Gól: 58. M.Jeřábek
ŽK: 68. Peřina
Rozhodčí: Rouček – Šimáček, Šafránková
Diváci: 375
FC Vysočina: Jágrik – Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina – Vítek (86. Piško), Tureček – Ogiomade, L.Fila (86. Křehlík), Záhradník (71. Tall) – Araujo-Wilson (59. Křišťál). Náhradníci: Janota – Irodotos, Miška.
Líšeň: Vajner – Pašek, M.Jeřábek, Černín, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich (82. Bednář), Polášek (82. Machalík), Matocha (90+2. Otrísal), Sokol – Vandas (79. Zikl). Náhradníci: Marek – Džupenjuk, Weber.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Smetana oproti sestavě v duelu s Opavou sáhl k jedné vynucené změně, když vykartovaného Selnara nahradil Fila. Na lavičce ze stejného důvodu scházel Lacko a fit bohužel nebyli ani další hráči – Křivánek, Zoubele či Shudeiwa. Mezi náhradníky proto poprvé figuroval člen kádru juniorky a odchovanec Matyáš Miška.

Přes dvoudenní intenzivní déšť byl trávník jihlavského stadiónu tradičně perfektní a nic nebránilo tomu, aby duel proběhl. Vysočina s pěti odchovanci (dalšími čtyřmi na lavičce) a dvěma dorostenci v základní sestavě už ve 3. minutě čelila vydařené akci hostí. Matocha vyslal za vápnem technickou střelu a Jágrik měl po odskoku míče na mokrém trávníku hodně práce, aby kulatý nesmysl vytěsnil na roh. O tři minuty později Ulbrich poslal z pravé strany centr do vápna, kde se k hlavičce dostal Vandas, ale nezamířil mezi tři tyče. Ve 13. minutě zpoza vápna natáhl ke střele Polášek, ale Jágrikovu branku těsně minul. V jihlavské hře bylo v úvodu mnoho nepřesností, naopak Líšeň potvrzovala svoji sehranost, zkušenost a kvalitu, takže se hrálo zejména na domácí polovině. V 17. minutě se vyznamenali oba gólmani a hra se najednou vyrovnala. Nejprve Lutonského centr doputoval na hlavu kapitána Jeřábka, ovšem Jágrik jeho loženku z malého vápna chytil. Z následného protiútoku měli první šanci i žlutí, když kombinaci z hranice vápna zakončoval po zemi Fila a Vajner měl hodně práce, aby balón vyrazil do bezpečí. O minutu později zleva odcentroval Peřina, ve vápně našel Ogiomadeho, jehož pohotový volej těsně minul levou tyčku. V 35. minutě na pravém křídle Ogiomade skvěle uvolnil nabíhajícího parťáka Svobodu, který do vápna vyslal přízemní výzvu pro Filu. Ten pálil z první, ale jen do připraveného Vajnera. Líšeň byla nadále nebezpečná, ale k zakončení se dlouho nemohla dostat. Až ve 44. minutě hostující kombinaci zakončoval z nebezpečné pozice nabíhající defenzivní halv Čermák. Teč domácího obránce míč poslala na roh. V poslední minutě prvního dějství ke své třetí střele natáhl Fila, ale z pětadvaceti metrů pálil vysoko nad.

I druhé dějství začalo před zraky trenéra reprezentace U21 Jana Suchopárka či exjihlavských trenérů Miloslava Machálka (aktuálně sportovní ředitel Líšně) a Marka Zúbka (vede divizní Velkou Bíteš). Viděli pozvolný rozjezd obou celků a v 51. minutě vyloženou příležitost Líšně. Po centru zprava se na malém vápně zjevila hned dvojice zakončujících fotbalistů v červeném, ale branka z toho nebyla! Lutonský špičkou nastřelil jen pravou tyč a balón poté skryl Jágrik. I další minuty náležely ofenzivní aktivitě Líšně. V 56. minutě se vlevo prosadil Tureček a poslal do vápna nepříjemný přízemní centr, u něj však byl jako první Vajner. V 58. minutě byli brněnští za svoji aktivitu odměněni vedoucí brankou. Roh Líšně na přední tyči nešťastně prodloužil jeden z hráčů na FCV ideálně na tyč zadní, kde měl snadnou práci hlavičkující Jeřábek – 0:1. Až v 66. minutě pořádně zahrozili domácí. Fila přiťukl Turečkovi, ten si posunul míč a z úhlu vypálil levačkou těsně vedle vzdálenější tyče. V 70. minutě rychlý kontr Líšně zakončoval střelou z pravé strany Ulbrich, který však našel jen Jágrikovy rukavice. Vysočině nebylo možné upřít útočnou snahu, dokázala udržet míč na svých kopačkách a hosty přitlačit ke svému vápnu, ale vyložené šance nepřicházely. Naopak domácí defenzíva musela být trvale v pozoru před brejky Líšně. V 80. minutě jeden z nich zakončoval prudkou střelou nad břevno Ulbrich. V 87. minutě na hřiště vyběhli střídající Křehlík a Piško a právě spolupráce těchto hráčů vedle k ohrožení Vajnerovy branky z Piškovy kopačky. Jeho pohotový pokus však letěl nad břevno. Vysočina se o vyrovnání snažila vysunutím urostlých Vedrala a Talla na hrot a nakopáváním dlouhých centrů, kýžené branky však přes veškerou snahu nedosáhla. Líšeň se mohla radovat z premérového vítězství v Jihlavě.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
8.kolo | Líšeň - FC Vysočina | 2:0
22.kolo | FC Vysočina - Líšeň | 0:1
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu