31.07.2024, Miroslav Fuks

Početně oslabená Vysočina v Praze neměla šanci na úspěch

Početně oslabená Vysočina v Praze neměla šanci na úspěchNa Žižkově se vše podstatné událo v prvním poločase. Souboj dvou celků, které toužily po prvním vítězství v sezóně, prakticky rozhodla 3. minuta, kdy byl vyloučen jihlavský levý bek Labaran. Vysočina poté nedokázala čelit početní převaze juniorů Sparty a v po úvodním dějství prohrávala už 3:0. Ve druhém poločase tempo mírně opadlo, přesto se letenští dočkali další trefy na konečných 4:0.

 
Sparta BSparta B
3.kolo, středa 31.7.2024, 18:00
4:0
(3:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 15. Hruška, 22. Osmani, 43. Rus, 72. Hranoš
ČK: 3. Labaran
ŽK: 31. Rus
Rozhodčí: J.Beneš – Ježek, A.Beneš
Diváci: 334
Sparta B: Heerkens – Uhrinčať, Kukučka, Večerka – Penxa, Okeke (62. M.Jedlička), Hruška, Hodouš (62. Váňa) – Rus (46. Vitarigov), Michl (77. Šiler), Osmani (62. Hranoš). Náhradníci: Souček – Cissé, V. Novák, F. Říha, Slanina, Tošnar.
FC Vysočina: Soukup – Chytrý, Boussou (82. Abdulfatai), Labaran, Štětka – Lacko (46. Hošek), Pešek – Selnar (46. T. Franěk), Šancl, Záhradník (60. Farka) – Araujo-Wilson (31. Křivánek). Náhradníci: Jágrik – Haala, Křehlík, Miška, Sládek, Smutný.
 

Komentář

Kouč David Oulehla sáhl ke třem změnám v základní sestavě, když místo Hoška, Sládka a Fraňka nastoupili Chytrý, Štětka a Záhradník.

Vysočina utkání nezačala vůbec dobře. Už ve 3. minutě byl vyloučen Labaran, když fauloval na Soukupa postupujícího Hodouše. Toho za defenzivní linii kolmicí na hranici ofsajdu vysunul Hruška. Zajímavý přímý kop naštěstí Osmani zahrál špatně a Soukup jej bez potíží chytil do náruče. Na druhé straně využil zaváhání Uhrinčaťa průbojný Šancl, prosmýkl se s míčem do vápna, ale vyběhnuvší gólman Heerkens byl u míče dříve. V 10. minutě se do odraženého balónu z 25ti metrů opřel Hodouš a Soukupa donutil k robinzonádě. V 15. minutě šli Sparťané do vedení. Centr Penxy z levé strany uklidil do sítě Hruška – 1:0. Ve 22. minutě Vysočina chybovala na levé straně, domácí dobře zakombinovali, Okeke do vápna z první vysunul Osmaniho, který se s přispěním nedůrazu obrany a šťastného odrazu zjevil před Soukupem, kterého neměl problém technicky obstřelit k zadní tyči – 2:0. Ve 27. minutě lapil Soukup tutovku Michlovi, který střílel uvnitř vápna, ale hostující gólman nepříjemný pokus přikryl. Vysočina se o odpověď pokusila ve 29. minutě, kdy se po kombinaci dostal za obranu Selnar, ale místo zakončení hledal Araujo-Wilsona, jemuž sparťanská defenzíva zabránila ve skórování. Hosté po půlhodině hry provedli změnu v sestavě, kdy útočníka Araujo-Wilsona nahradil křídelník Křivánek, Záhradník v té době již dávno operoval na levém beku místo vyloučeného Labarana. Právě Křivánek v 39. po pravém křídle pláchl obraně a mohl z úhlu střílet na branku Místo toho balón zasekl a neúspěšně hledal jednoho ze spoluhráčů ve vápně. Ve 40. minutě kontr Sparty a centr z pravého křídla zakončoval z penalty Okeke. Jeho gólovou střelu však jeden Chytrý stihl tečovat na roh. Zmar žlutých v prvním dějství završil ve 43. minutě Rus, který zprava pronikl do vápna, položil si gólmana a z těžkého úhlu trefil odkrytou branku – 3:0.

Jihlavský tým do druhého poločasu učinil dvě střídání a přešel na systém se třemi stopery. Hra se v poli opticky vyrovnala. Sparta spíše kontrolovala hru a ofenzivní snažení žlutých k nebezpečným zakončením vedlo jen zřídka. Až v 61. minutě viděli diváci šanci, když po pravé straně skvěle unikl rychlík Křivánek a na penaltu předložil přihrávku Fraňkovi. Ten ve velké příležitosti z první pálil těsně nad břevno. O čtyři minuty později napnul síť Hranoš, ale jeho trefě předcházel faul na Peška. V 69. minutě se zprava prosadil Hranoš, míč napálil z dvaceti metrů směrem na Soukupa, ale branku vysoko přestřelil. V 71. minutě po úniku Křivánka a přihrávce Šancla střílel z osmnácti metrů Pešek, ale jeho pokus neměl potřebné parametry. Neúnavný Hranoš pálil i nadále a v 73. minutě se dočkal branky. Z osmnácti metrů vyslal přízemní ránu, která od pravé tyče zapadla do sítě – 4:0. V 81. minutě po centru střídajícího Farky z levém strany chyboval domácí gólman Heerkens, ovšem jím nezachycený balón nikdo ze žlutých do sítě dopravit nedokázal. Chvíli poté byl blízko branky Chytrý po standardní situaci, ale v nadějné pozici se po prodloužené hlavičce k zakončení nedostal. V 89. minutě chyboval Šancl v souboji s Večerkou, který s míčem postupoval do vápna, ovšem zakončení mu zablokoval stoper Štětka. V nastaveném čase šanci Hranoše vychytal Soukup a následný odražený míč zakroutil Vitarigov těsně vedle levé tyče.

Fotogalerie

       
 
 
Zápasy
3.kolo | Sparta B - FC Vysočina | 4:0
17.kolo | FC Vysočina - Sparta B | 28.02.2025
Související
Aktuálně

U19: První body do tabulky!

Jihlavský starší dorost poprvé v sezóně dokázal bodovat a doma uhájil nejtěsnější možnou výhru 1:0 (1:0) s pražskou Duklou. Ve 28. minutě musel předčasně do sprch hostující stoper, na což Vysočina ihned minutu poté dokázala reagovat, kdy se trefil Daniel Bouchner. Jihlavští po zbytek zápasu dokázali ustrážit svatyni Matyáše Trešla a připisujou si... Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu