16.08.2024, Miroslav Fuks

Vysočina se tolik potřebné úvodní výhry nedočkala ani v 6. kole

Vysočina se tolik potřebné úvodní výhry nedočkala ani v 6. koleTrápení FC Vysočina na startu nového ročníku Chance Národní Ligy nekončí. Ani v 6. kole, z toho ve čtvrtém domácím duelu, nedokázal jihlavský tým zvítězit. Proti Líšni šel díky hlavičce Radka Křivánka do nadějného vedení, ovšem hosté do půle srovnali a ve druhém poločase dokonce šli do vedení. Alespoň bod pro FCV trefil v poslední minutě nastaveného času opět hlavou mladík Michal Smutný – 2:2 (1:1).

 
FC VysočinaFC Vysočina
6.kolo, pátek 16.8.2024, 18:00
2:2
(1:1)
LíšeňLíšeň
 

Góly: 26. Křivánek, 90+3. Smutný – 37. Silný, 57. Dudl
ŽK: 34. T.Franěk - 62. Dudl
Rozhodčí: Volek – Podaný, Žurovec
Diváci: 680
FC Vysočina: Soukup – Chytrý, Štětka, Boussou, Labaran (67. Smutný) – Lacko (58. Pešek), A.Čermák – Křivánek, Šancl (52. Selnar), Křehlík (58. Záhradník) – T. Franěk (52. Araujo-Wilson). Náhradníci: Jágrik – Sládek, Haala, Abdulfatai, Hošek, Vítek.
Líšeň: Ulrich – Ilko, Jeřábek, Joković, Dudl (86. Rolinek) – Sedlák – Sokol (86. Tauš), M. Polášek (75. Vlasák), Dziuba (68. M. Mach), Lutonský – Silný (75. Aldin). Náhradníci: Sláma – Mionić, Gerža, O. Hapal, Raab, Kratochvíla.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč David Oulehla sáhl k jedné změně v základní sestavě, když místo Selnara dostal příležitost v základu Křehlík. Na lavičce už byli k dispozici útočníci Záhradník a Araujo-Wilson.

Úvodní úsilí FCV poněkud zmrazila 3. minuta, kdy si ve vápně připravil centr z levé strany Silný, otočil se s ním zhruba na penaltě a trefil tyč! Odražený balón poslali domácí do bezpečí na roh. Právě z rohu v 7. minutě zahrozila Vysočina, ale centr Šancla nedokázal naskakující Chytrý usměrnit do sítě. V 17. minutě Vysočina podnikla vydařený rychlý kontr, při němž potáhl míč Křehlík, doleva uvolnil Labarana, který si uvnitř vápna balón zasekl doprava a vystřelil pravačkou těsně vedle pravé tyče Ulrichovy branky. Ve 23. minutě Šancl kopal nebezpečnou standardku, kterou na zadní tyči opět zavíral Chytrý, ovšem jeho hlavička nebyla přesná. Ve 26. minutě se Vysočina dočkala důležité úvodní branky. Lacko posunul míč doleva na Labarana, který poslal pravačkou z první centr do vápna, který hlavou přesně usměrnil do sítě Křivánek – 1:0! Ve 29. minutě Franěk hledal na penaltě Křehlíka, ale tomu šanci zhatil skluz obránce Líšně. Následný Šanclův roh se na zadní tyči snažil usměrnit do branky Lacko, ale jeho volej letěl mimo tři tyče. V 33. minutě byla střela Křehlíka z nadějné pozice sražena na rohový kop. V 37. minutě bylo po líšeňské standardce a následné rozehrané akce vyrovnáno. Do vápna byl doprava uvolněn Ilko a poslal střílený balón na malé vápno, kde šel do skluzu a souboje se Soukupem Silný a po teči kulatý nesmysl smolně skončil v jihlavské síti – 1:1. Ve 42. minutě se o odpověď z pětadvaceti metrů pokoušel Čermák, ale pálil vysoko nad. Tečku za poločasem učinil dalekonosný pokus Chytrého, který letěl metr nad Ulrichovu branku.

Nebezpečné momenty druhého dějství odstartovala ve 49. minutě hlavička Dziuby po centru Dudla z pravé centry. Ofenzivní hráč Líšně však svůj pokus nedokázal usměrnit do prostoru tří tyčí. Chvíli poté měl na hlavě gól hostující kapitán Jeřábek, ovšem po rohovém kopu balón dokázal Soukup vyrazit. V 52. minutě zahrozila též Vysočina. Po rychlém kontru a centru Lacka hlavičkoval exlíšeňský Čermák, ale branku o metr přestřelil. Vzápětí Vysočina nasadila ofenzivní duo Selnar – Araujo-Wilson, které o chvíli později poprvé provětralo hostující defenzívu. Ta však tentokrát odolala. Líšeň do druhého poločasu vyběhla aktivně a v 57. minutě se dočkala vedoucí branky. Po chybě v jihlavské defenzivní rozehrávce a centru Lutonského z levé strany se na malém vápně přes Labarana prosadil na dlouhou nohu přesnou tečí Dudl – 1:2. V 65. minutě se Selnarův roh z pravé strany snažil zakončit Štětka, ale získal jen roh. Ten rozehraný skončil po centru Peška opět u Štětky, který hlavou poslal míč vedle levé tyče. V 67. minutě už měli domácí vystřídáno všech pět možností, přičemž až o minutu později Líšeň sáhla ke své první korekci základní sestavy. Přesto v 72. minutě mohli hosté navýšit své vedení. Po chybě v rozehrávce Mach uvolnil na pravé straně Silného, který z hranice vápna jen těsně minul bránu. Vysočina se tlačila před branku Líšně, ale prakticky ji nebyla schopna ohrozit. Naopak se nedokázala vyvarovat chyb, což dokumentovala 78. minuta, v níž Chytrý poslal malou domů na Soukupa. Míč zachytil Aldin, který následně z úhlu trefil levou tyč Soukupovy brány. Snaha domácí jedenáctky byla i nadále platonická a brněnský tým bez potíží držel vedení. Zdálo se, že zlepšení nenastalo ani v nastaveném čase, ovšem v poslední možné situaci se alespoň vyrovnání zrodilo. Po standardce v podání Selnara hlavičkoval do sítě mladík Smutný - 2:2. Ten tak zaznamenal svoji premiérovou trefu v profesionálním fotbale.


Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | FC Vysočina - Líšeň | 2:2
20.kolo | Líšeň - FC Vysočina | 29.03.2025
Související
Aktuálně

Vybojuje FCV s řadou exslavistů první venkovní výhru na juniorce Slavie?

Pražský fotbalový stadion Radotín bude v neděli 29. září hostit pikantní utkání 11. kola Chance Národní Ligy, v němž juniorka Slavie Praha přivítá FC Vysočina. Proti sešívaným mladíkům se od 10:15 hodin postaví jihlavský tým s celou řadou bývalých slávistů na trávníku či na lavičce. A bude mít jasný cíl – dovézt body! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu