před 2 dny, Miroslav Fuks

Vysočina ve druhé půli nadějné vedení proti Varnsdorfu ztratila

Vysočina ve druhé půli nadějné vedení proti Varnsdorfu ztratilaVysočina si s Varnsdorfem opět neporadila. Dobře rozehraný první poločas, v němž šla do vedení díky precizně zahrané penaltě Jakuba Selnara, nedokázala ve druhém dějství dovézt do vítězného konce. Hosté šli zlepšeným výkonem za vyrovnáním, na které po zásluze dosáhli v 74. minutě po důrazné hlavičce Kouřila – 1:1 (1:0).

 
FC VysočinaFC Vysočina
13.kolo, pátek 18.10.2024, 18:00
1:1
(1:1)
VarnsdorfVarnsdorf
 
Branky: 32. Selnar (pen.) – 74. Kouřil
ŽK: 13. Kubista, 21. Osaghae, 28. Brdička, 31. Kouřil
Rozhodčí: Vokoun – Antoníček, Mojžíš
Diváci: 412
FC Vysočina: ágrik – Hošek, Štětka, Beneš, Chytrý – Pešek, A. Čermák – Selnar (86. Křehlík), Lacko (62. Šancl), Franěk (77. Vítek) – Křivánek (62. Smutný). Náhradníci: Soukup – Farka, Sládek, Araujo-Wilson, Záhradník, Boussou, Fugas.
Varnsdorf: Pešl – Vlk, Kubista, Kouřil, Zálešák – Osaghae, Kosař – Hudák (89. L. Dufek), Podzimek (79. Stradiņš), Adeleke (65. Usman) – Brdička (65. Firbacher). Náhradníci: Lichtenberg – Kubín, Nykrín.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Marek Jarolím oproti duelu s juniorkou Ostravy neučinil v základní jedenáctce žádnou změnu. Na lavičce se poprvé objevila nová tvář v kádru – třiadvacetiletý argentinský stoper Elías Fugas. Ve varnsdorfské sestavě exjihlavského trenéra Ivana Kopeckého figuroval nedávný host v kádru FCV – bek Matěj Vlk.

První nebezpečnou situaci a rovnou střelu na branku si v 7. minutě připsali hosté. Hudák pronikl do vápna, z úhlu vypálil a našel přesně náruč připraveného Jágrika. Varnsdorf poté převzal iniciativu a Jihlavě se v ofenzívě nedařilo prosadit. Až v 16. minutě si na Lackovu kolmici za obranu naběhl rychlík Křivánek, byl u míče dříve než gólman Pešl, ale prostor k zakončení už přes dobíhající obránce nenašel. Balón posunul na Fraňka, ovšem ani ten neměl šanci vystřelit, takže oslovil Hoška, který svoji pohotovou přízemní střelu kolem Pešla procedil, ale na brankové čáře vykopával Kouřil. V 18. minutě po rohu Selnara hlavičkoval Štětka, ale v záklonu míč poslal nad břevno. Ve 22. kopal Selnar zajímavou standardní situaci, ta se ve vápně odrazila k Fraňkovi, jenž na penaltě našel v ideální pozici Beneše, ale ten z první vysoko přestřelil. V 31. minutě Hošek poslal centr do vápna, Křivánek u něj byl o chlup dříve, než stoper Kouřil, navíc ten vysokou nohou domácího útočníka trefil do obličeje – penalta! A tu Selnar bezpečně proměnil, Pešl skákal na druhou stranu – 1:0! Ve 42. minutě se uvnitř šestnáctky dostal ke střele Podzimek, pokus zablokoval Chytrý, ovšem odražený míč se dostal k Hudákovi, jenž z úhlu pálil z první a branku minul. Ve 45. minutě žlutí svého soupeře zamkli v jeho vápně, ovšem žádná z nadějných situací střelou neskončila. A tak šli jihlavští do kabin s nejtěsnějším náskokem.

Zkraje druhé půle zkoušel své střelecké štěstí ze střední vzdálenosti Chytrý, ale Pešl neměl problém pokus lapit. V 51. minutě Čermák parádně vysunul za obranu Křivánka, ten však se střelou váhal a nakonec z úhlu trefil jen boční síť. V 53. minutě nebezpečně odcentroval zleva Brdička, ve vápně zakončoval z první Hudák, ale Jágrik si jeho pokus u tyče dokázal najít. V 56. minutě kvalitně rozehráli standardku na zadní tyč, kam nabíhal Kubista. Naštěstí pro Jihlavu v dobré pozici hlavičkoval těsně nad. Varnsdorf se poté začal tlačit za vyrovnáním. V 73. minutě byl velice blízko Firbacher po rohovém kopu Zálešaka. Jágrik však jeho zakončení z malého vápna senzačně vychytal. Ovšem o minutu později byl zcela krátký na nechytatelnou hlavičku Kouřila po centru z levé strany – 1:1. V 77. minutě mohli jít oranžoví do vedení, když Firbacher vyrazil do rychlého kontru, míč předal Usmanovi a ten z úhlu trefil boční síť. Vysočina se do šancí dlouho nedostávala. V 87. minutě si naopak oddechla při další šanci Varnsdorfu, kdy Jágrikem vyražený míč z penalty zakončoval Vlk. Domácí gólman jeho pokus dokázal vyrazit. Na druhé straně vyslal z hranice vápna technickou střelu Šancl, ale branku těsně přestřelil. V nastaveném čase se k nebezpečnému přímému kopu postavil Kouřil, který však trefil jen hráče ve zdi a míč následně sebral Jágrik. V 93. minutě poslaldo vápna střílenou přihrávku z levé strany Kosař a Usmanovi scházel jen krůček k tomu, aby jej z malého vápna usměrnil do odkryté branky! Vysočina tak po velmi nevydařeném druhém poločase musela být ráda za bod.


Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Varnsdorf | 1:1
27.kolo | Varnsdorf - FC Vysočina | 07.05.2025
Související
Aktuálně

Náročná úterní prověrka FCV - dohrávka na stadiónu Zlína

Fotbalisté Zlína a Jihlavy v úterý 22. října dorovnají počet odehraných utkání s ostatními druholigovými týmy. Na zlínské Letné totiž od 17:30 hodin sehrají odložený duel 9. kola Chance Národní Ligy, jehož uskutečnění zabránila povodňová situace. Netřeba zdůrazňovat, že FC Vysočina na půdě lídra soutěže čeká velmi náročná prověrka. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu