13.07.2024, Miroslav Fuks

Generálka na ligový start nabídla dva rozdílné poločasy

Generálka na ligový start nabídla dva rozdílné poločasyFC Vysočina sehrál v generálce na ligový start duel dvou rozdílných poločasů. Zatímco v tom prvním byl 12. celek II. rakouské ligy lepším týmem a získal vedení 2:0, tak v tom druhém Jihlava zabrala a díky dvěma trefám Michala Záhradnika v závěru vybojovala alespoň bod. SV Stripfing/Weiden se každopádně představil jako silný soupeř a ideální test před zahájením Chance Národní Ligy.

 
Stripfing/Weiden (RAK)Stripfing/Weiden (RAK)
přát., sobota 13.7.2024, 11:00, Vrbovec
2:2
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: Hausjell, Güclü - 68. Záhradnik (pen.), 90. Záhradnik
Diváci: 0
FC Vysočina: Soukup (46. Jágrik) – Hošek (75. Haala), Sládek, Boussou, Chytrý (46. Labaran) – Sadiq (46. Pešek), Lacko (60. Vítek) – Franěk (60. Křivánek), Šancl (75. Siaw), Křehlík (60. Záhradnik) - Araujo-Wilson (60. Smutný).
 

Komentář

Vysočina se v generálce musela obejít bez zdravotně indisponovaných Selnara a Štětky. Ve druhé půli dostali příležitost dva již testovaní ofenzivní fotbalisté - útočník Michal Smutný a křídelník Sylvester Siaw.

Jak zápasovou tečku za letní přípravou okomentoval kouč David Oulehla? „Kvalita soupeře byla opravdu výborná. Jsem rád, že jsme duel mohli odehrát. Byla to pro nás skutečná prověrka. První půlka se mi z naší strany vůbec nelíbila, jsem s ní hodně nespokojen. Do utkání jsme vstoupili velmi špatně, rakouský celek byl agresivnější, pohyblivější a důraznější. Brzy jsme inkasovali a pak jsme po chybě dostali druhý gól. Naše hra byla pomalá, nepřesná a především nás trápila nekvalita na míči. Poztráceli jsme mnoho jednoduchých přihrávek, bylo tam množství technických nedokonalostí. V první půli jsme se dostali pouze do jedné brankové příležitosti.“

A co jihlavský lodivod uvedl k druhému poločasu: „Za něj musím mužstvo pochválit. Dobře jsme do něj vstoupili, zrychlili jsme hru a zpřesnili ji. Naše hra byla kvalitnější a soupeře jsme začali přehrávat. Naše úsilí vygradovalo střídáním po hodině hry, kdy všichni vystřídavší fotbalisté do našeho výkonu donesli přidanou hodnotu. Z penalty Záhradnik snížil, náš tlak narůstal a v závěru jsme se opět díky Záhradnikovi dočkali zaslouženého vyrovnání stavu. Druhé dějství z naší strany určitě bylo lepší, ale i pro něj platí, že jsme vyprodukovali moc jednoduchých ztrát. Po nich se mnohem více naběháme a stojí nás veliké úsilí, než balón zase získáme. Tento aspekt nás nyní nejvíce sráží.“

Nelze se nezeptat na slovenského univerzála Michala Záhradnika. Během pěti letních duelů vstřelil 4 branky a nepochybně jej lze označit za největší překvapení přípravy, že? „V dorostu to byl křídelní hráč či útočník, ovšem v našem kádru jsme na stranách měli přetlak, tudíž jsme mu během minulého ročníku hledali místo na levém beku. Nebylo to však to pravé, tudíž jsme se v létě rozhodli vrátit jej do ofenzivní pozice. Dnes do utkání vletěl jako uragán. Na levém křídle byl skvělý a později na hrotu byl velmi pracovitý a pro soupeře nepříjemný. Věří si, vzal na sebe proměnění penalty, další branku vstřelil v závěru utkání. Rozhodně je to zajímavý hráč a klepe na základní sestavu, popř. je schopen pomoci v roli střídajícího žolíka,“ řekl na Záhradnikovu adresu Oulehla.

 
Související
Aktuálně

Defenzívu FC Vysočina vyztuží Vít Beneš!

FC Vysočina z Olomouce přivádí velmi zkušenou posilu defenzívy! Dvouletý kontrakt v Jihlavě podepsal člen Klubu legend Chance Ligy - čerstvě šestatřicetiletý stoper Vít Beneš! Již v pondělí se bude hlásit na prvním tréninku pod vedením Marka Jarolíma a bude připraven i do pátečního duelu ve Zlíně. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu