04.08.2024, Matyáš Fuks

Vysočina doma nedokázala zvrátit výsledek na svojí stranu a bere jen bod

Vysočina doma nedokázala zvrátit výsledek na svojí stranu a bere jen bodJihlavští ve třetím domácím utkání remizovala s ambiciózním Táborskem 1:1 (0:0). Vysočina dokázala reagovat na vedoucí branku Táborska z 58. minuty hned 3 minuty poté zásluhou kombinace Křivánek-Selnar, kdy druhý jmenovaný dokázal tváří tvár prosřelit hostujícího brankéře Pastornického. Domácí se snažili zvrátit stav utkání na svojí stran, ale po konečném tlaku Táborska může být ráda za bod.

 
FC VysočinaFC Vysočina
4.kolo, neděle 4.8.2024, 17:00
1:1
(0:0)
TáborskoTáborsko
 
Branky: 61. Selnar – 58. Varačka
ŽK: 28. Franěk – 36. Foltyn, 80. Varačka, 90+3. Dordić
Rozhodčí: Starý – Novák, Malimánek
Diváci: 542
FC Vysočina: Soukup – Chytrý, Štětka, Boussou, Farka – Čermák, Lacko (78. Abdulfatai) – Franěk (68. Záhradník), Šancl, Selnar – Křivánek. Náhradníci: Jágrik – Sládek, Miška, Smutný, Haala, Hošek, Vítek, Křehlík, Pešek.
Táborsko: Pastornický – Varačka, P.Novák, Foltyn, Heppner (78. Plachý) – Nečas (78. Kubovský), Bláha, Skopec (18. Koné), Dordić – Kateřiňák, Šašinka (66. J.Mach). Náhradníci: Kerl – Nsunzu, Šplíchal, Kopáček.
 

Komentář

Kouč David Oulehla sáhl rovnou ke čtyřem změnám v základní sestavě, když místo vykartovaného Labarana nastupuje již uzdravený Farka, v útoku se dnes představí Radek Křivánek místo absentujícího Arauja-Wilsona, na kraji dnes bude operovat Franěk na úkor Záhradníka a svůj debut si odbude nová posila Vysočiny Adrián Čermák, který nastoupí místo Peška.

Vstup do utkání vyšel lépe jihlavským, kteří dokázali v 8. minutě utkání dostat zásluhou Selnara do vápna nebezpečný centr, který si po skrumáži našel Franěk a krásně akrobaticky zakončil, ale pouze jen do tyče. Ve 12. minutě utkání pokračoval jihlavský tlak, kdy z levé strany nacentroval Čermák a našel na zadní tyči úplně osamoceného Chytrého, který ale nedokázal hlavou usměrnit míč mezi tři tyče. Hosté dokázali hrozit jen z brejků a standartních situací, ze které dokázal v 19. minutě nebezpečně hlavičkovat Novák, ale jen mimo bránu domácího Soukupa. Hra se poté více vyrovnala, ale ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat větší brankovou příležitost. To až do 33. minuty, kdy pronikl do vápna Kateřiňák a předložil pod sebe přihrávku pro Djordiče, který ale nedokázal mířit přesně. První půle už větší šanci nepřinesla a proto jdou týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začal z ostra. Hostující Jakub Šašinka se v 51. minutě dostal ve vápně ke skákajícímu míči, který nasměroval na bránu akrobatickým kopem přes hlavu. I on však trefil pouze brankovou konstrukci a skóre se neměnilo. Na Šašinku úspěšněji navázal jeho spoluhráč Matouš Varačka, který v 58. minutě využil průnikové přihrávky a míč nekompromisně uklidil k levé tyči jihlavské branky - 0:1. Jenže Vysočina dokázala bleskově odpovědět, když v 61. minutě po povedené kombinaci dostal míč do sítě Jakub Selnar - 1:1. Gól Jihlavě dodal energii a znovu začala na Jihočechy tlačit. Do další velké šance se však opět dostal hostující Djordjič, který v 85. minutě hlavičkoval z malého vápna a domácí brankář Soukup musel vytáhnout skvělý zákrok. I přes tlak z obou stran utkání třetí gól nenabídlo, a tak skóre zůstalo nerozhodné.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
4.kolo | FC Vysočina - Táborsko | 1:1
18.kolo | Táborsko - FC Vysočina | 08.03.2025
Související
Aktuálně

Vybojuje FCV s řadou exslavistů první venkovní výhru na juniorce Slavie?

Pražský fotbalový stadion Radotín bude v neděli 29. září hostit pikantní utkání 11. kola Chance Národní Ligy, v němž juniorka Slavie Praha přivítá FC Vysočina. Proti sešívaným mladíkům se od 10:15 hodin postaví jihlavský tým s celou řadou bývalých slávistů na trávníku či na lavičce. A bude mít jasný cíl – dovézt body! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu