23.08.2024, Miroslav Fuks

Vysočina v Prostějově druhé vyrovnání odmítla a vrací se s prázdnou

Vysočina v Prostějově druhé vyrovnání odmítla a vrací se s prázdnouVysočina se z Prostějova bohužel vrací s prázdnou. Ve vyrovnaném utkání po zásluze srovnal stav před poločasem Justin Araujo-Wilson, ovšem ve druhém dějství se štěstí přiklonilo na straně domácích, když svoji druhou branku v utkání zaznamenal Habusta - 2:1 (1:1). V posledních vteřinách neproměnil tisíciprocentní šanci Smutný.

 
ProstějovProstějov
7.kolo, pátek 23.8.2024, 18:00
2:1
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 28. Habusta, 88. Habusta – 41. Araujo-Wilson
ŽK: 63. Habusta – 40. Pešek), 54. Boussou, 90+3. Smutný
Rozhodčí: Vokoun – Matoušek, Bělák
Diváci: 917
Prostějov: Vejmola – Lehovec, Carneiro, Žák (90+4. Imider), Šindelář, Lahodný (73. Matocha), Ševčík, Habusta, Vybíral (64. Hrdlička), Bartolomeu (64. Zapletal), Koudelka (90+4. Bielan). Náhradníci: Neuman – R. Látal, Trunda, Vagner.
FC Vysočina: Jágrik – Chytrý, Štětka, Šancl (56. Selnar), Araujo-Wilson (64. Záhradník), Křivánek, Hošek, Křehlík (56. Lacko), A. Čermák, Pešek (89. Smutný), Boussou. Náhradníci: Trešl – Sládek, Franěk, Labaran, Haala, Abdulfatai, Vítek.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč David Oulehla učinil hned čtyři změny v základní sestavě oproti domácímu utkání s Líšní. Místo Labarana, Lacka, Fraňka a gólmana Soukupa nastoupili Hošek, Pešek, Araujo-Wilson a Jágrik. Brankář Soukup nebyl připraven ani na lavičce.

Právě navrátilec do sestavy Araujo-Wilson ve 3. minutě málem vystihl nedůraznou malou domů, ovšem exjihlavský gólman Vejmola byl u balónu dříve. Na druhé straně v 5. minutě rozvlnil síť Vybíral, ale naštěstí pro Jihlavu zakončoval z těsného ofsajdu. V 7. minutě si Čermák našel míč na hranici vápna, zbavil se Koudelky a vypálil levačkou. Vejmola však nepříjemnou střelu stihl vytěsnit na roh. V 8. minutě se do vápna zprava prosadil Křivánek, po souboji s Kaká upadl, ovšem sudí faul neviděl. V 10. minutě z pětadvaceti metrů krásně natáhl Ševčík, ale branku o metr přestřelil. Na druhé straně z osmnácti metrů po nahrávce Šancla střílel Araujo-Wilson, ale rána mu vůbec nesedla. O mnoho lépe si v 17. minutě neviděl Bartolomeu, pro jehož střelu z hranice vápna si Jágrik v poklidu doskočil. Ve 21. minutě pálil z rohu vápna Křehlík a Vejmola měl co dělat, aby jeho plavající tvrdou ránu vytěsnil na roh. Z něj se z úhlu dostal k zakončení Boussou, ovšem lahodný pokus dokázal zablokovat na roh. Ve 26. minutě Hanáci znovu skórovali z ofsajdu, když tentokrát na své postavení doplatil hlavičkující Žák. Akci předcházela tečovaná střela Bartolomea. Ve 28. minutě se už skóre měnilo. Centr zprava odvrátil Jágrik jen na vápno k Araujo-Wilsonovu, který kulatý nesmysl posunul špičkou za sebe, jenže nešťastně ideálně na volej Habustovi, který na Jágrikovu branku poslal nechytatelnou střelu – 1:0. Ve 33. minutě si centr Bartolomea ve vápně našel Lahodný a tečoval jej jen těsně vedle pravé Jágrikovy tyče. V 35. minutě Šancl potáhl míč, uličkou do vápna uvolnil Hoška a ten poslal zpětnou přihrávku na vápna. Utaženou placírkou se do ní položil Čermák, ale možná gólovou střelu dokázali domácí obránce odkopnout do bezpečí. V 38. minutě se po jihlavském rohu řítil do otevřené obrany Vybíral, ovšem přečíslení nevyřešil přesnou přihrávkou. Ve 41. minutě se Vysočina dočkala zaslouženého vyrovnání. Čermák potáhl balón, do křídla uvolnil Hoška a jeho centr našel na vápně Chytrého. Náš bek tvrdě vystřelil a Vejmola jeho ránu s problémy vyrazil před sebe, kde měl poměrně snadnou práci skórující Araujo-Wilson – 1:1! O poslední vzruch první půle se chtěl postarat Koudelka, ale jeho pokus ze střední vzdálenosti neměl potřebné parametry.

Hned po 30 vteřinách druhé půle si Vejmola připsal skvělý zákrok. Araujo-Wilson přešel přes tři hráče, technicky vystřelil z hranice vápna a domácí gólman měl hodně práce, aby balón vytěsnil na roh. Ve 49. minutě po pravém křídle unikl Křivánek, do vápna poslal přízemní centr na Araujo-Wilsona, kterou před ním lehce tečoval prostějovský stoper. Útočník FCV si převzal míč a snažil se uvolnit k zakončení. To mu nebylo umožněno, takže nabil ke střele uvnitř vápna Křehlíkovi. Ten pálil z první, ale vedle pravé tyče Vejmolovy branky. Prostějov se dostával do hry až postupně, ale kolem 60. minuty si dokázal vytvořit územní převahu před brankou FCV. Ta v 63. minutě vyústila v centr Lehovce, na který si skvěle vyskočil brazilský bek Carneiro a prudce hlavičkoval do břevna. V 71. minutě moc nechybělo, aby Záhradník po Selnarově kolmici sprintoval sám na Vejmolu. Proti byl skluz Šindeláře za pět minut dvanáct. Oba celky toužily po výhře, čemuž odpovídala střídání i dění na trávníku. V 86. od brankové čáry zprava odcentroval Lacko a Selnar hlavičkoval z malé vápna jen těsně vedle tyče. O dvě minuty později bylo zakončení soupeře na druhé straně přesnější. Koudelka dostal na pravé straně prostor a poslal přesný pas do vápna na nabíhajícího Habustu, který se z první trefil po zemi přesně k zadní tyči mimo dosah Jágrika – 2:1. V nastaveném čase měla Vysočina v posledních vteřinách vyrovnat skóre, ale neuvěřitelné situaci se jí to nepodařilo. Selnarovu standardku tečoval Smutný do tyče, od ní se od jednoho z prostějovských obránců odrazila do tyče druhé a míč se poté odrazil metr od brankové čáry před odkrytou branku znovu ke Smutnému. Ten se rozhodl zakončit pravačkou na dlouho nohu a odkrytou branku v obrovské příležitosti nepochopitelně minul. Důležité tři body tak zůstaly na Hané.


Fotogalerie

           
 
 
Zápasy
7.kolo | Prostějov - FC Vysočina | 2:1
21.kolo | FC Vysočina - Prostějov | 04.04.2025
Související
Aktuálně

Vybojuje FCV s řadou exslavistů první venkovní výhru na juniorce Slavie?

Pražský fotbalový stadion Radotín bude v neděli 29. září hostit pikantní utkání 11. kola Chance Národní Ligy, v němž juniorka Slavie Praha přivítá FC Vysočina. Proti sešívaným mladíkům se od 10:15 hodin postaví jihlavský tým s celou řadou bývalých slávistů na trávníku či na lavičce. A bude mít jasný cíl – dovézt body! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu