22.10.2024, Miroslav Fuks

Vysočina veze velmi cenný bod z půdy neporaženého lídra tabulky!

Vysočina veze velmi cenný bod z půdy neporaženého lídra tabulky!Vysočina veze velice cenný bod ze stadiónu dosud neporaženého lídra tabulky - Zlína! Po nepříliš vydařené první půli a vedoucí trefě Vukadinoviće náš tým zabral, hru vyrovnal a zaslouženě vyrovnal díky trefě Filipa Šancla. Tentýž středopolař měl na kopačce i druhou branku, ale ve velké šanci přestřelil. Zápas dospěl k remíze 1:1 (1:0), čímž skončila série 11 vítězných zápasů domácích.

 
ZlínZlín
9.kolo, úterý 22.10.2024, 17:30
1:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 41. Vukadinović – 62. Šancl
ŽK: 31. Nombil, 77. Černín
Rozhodčí: Hocek – Kotalík, Beneš
Diváci: 1732
Zlín: Dostál – Kopečný, Černín, Simerský, Bartošák – Nombil – Vukadinović, Machalík (78. Brandner), Didiba (85. Bránecký), Načkebia (57. Reiter) – Poznar (85. Buchvaldek). Náhradníci: Rakovan – Kulíšek, Polášek, J. Kolář.
FC Vysočina: Jágrik – Hošek (76. Farka), Štětka, Beneš (26. Křivánek), Chytrý – Pešek, Čermák – Šancl (90+2. Vítek), Lacko, Selnar – Franěk (90+2. Smutný). Náhradníci: Soukup – Fugas, Sládek, Boussou, Křehlík, Záhradník, Araujo-Wilson.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Marek Jarolím oproti duelu s Varnsdorfem učinil jednu změnu v základní jedenáctce, když místo Křivánka nastupil Šancl. Na hrot se tak posunul Franěk. I Zlín učinil jednu korekci v sestavě, neboť se po karetním trestu vrátil Didiba a naopak zranění na plac nepustilo střelce Tkáče.

První šanci měli ve 3. minutě domácí, kdy se po centru zprava zjevil v nadějné pozici Machalík po centru Načkebii. Důsledný Hošek jej však do zakončení nepustil. V 10. minutě se Jágrik zapotil s nepovedeným centrem Načkebii, který vytěsnil na roh. Z něj pálil z voleje Bartošák, ale jeho pokus v tísni letěl vysoko nad. Ve 14. minutě Nombil zajímavě uvolnil do vápna Kopečného, ale i jeho střela měla k hrožení branky daleko. Na druhé straně zprava odcentroval Franěk na malé vápno na Šancla, který však pod tlakem obránce nedokázal adekvátně zakončit. Až v 17. minutě letěla první střela na branku – Nombil se do balónu opřel z třiceti metrů a trefil střed branky s připraveným Jágrikem. Ve 20. minutě se Načkebia prosadil ve sprinterském souboji se Štětkou, s přispěním štěstí se dostal k do velmi nadějné pozice před Jágrika, ovšem blokující Beneš mu přesné zakončení zamezil. Míč se od našeho stopera odrazil jen do vnější pravé tyče. Z následného rohu hlavičkoval blokovaný Poznar nad břevno. Ve 25. minutě pálil z 25 metrů Didiba, ale vysoko přestřelil. Už ve 26. minutě museli jihlavští střídat, protože při šanci Načkebii utrpěl zranění zkušený stoper Beneš, kterého na trávníku nahradil Křivánek a do stoperské dvojice se zatáhl Čermák. V 32. minutě se dostal do zajímavé pozice Machalík, který střílel pohotově, ale vysoko nad. Ve 41. minutě hosté chybovali v rozehrávce, Poznar do křídla uvolnil Vukadinoviće a ten šestým gólem v sezóně prostřelil Jágrika – 0:1. V závěrečné pětiminutovce první půle mohla být Vysočina ráda, že při tlaku, centrech a závarech Zlína neinkasovala podruhé. Zejména hlavička Černína z druhé minuty nastavení byla blízko, skončila však nad břevnem.

Do druhé půle oba celky nastoupily beze změny, ovšem obraz hry se vyrovnal. Modří nadále slušně kombinovali, ovšem více se osmělili a dokázali více ohrozit Dostála. Ve 47. minutě se Machalík s ničím nepáral, zpoza velkého vápna vystřelil a pořádně při tom protáhnul míč vyrážejícího Jágrika. V 50. minutě zleva odcentroval Selnar, odražený míč našel v zajímavé pozici Hoška, který jej posunul na vápno ke střele Lackovi. Ten vyslal přízemní pokus, který těsně minul pravou tyč Dostálovy branky. V 54. minutě vystihl Poznar nepřesnou zpětnou přihrávku Čermáka. Ocitl se z úhlu proti vyběhnuvšímu Jágrikovi, který jeho pokus skórovat dokázal vyrazit na roh. V 56. minutě Jihlava zavřela Zlín kolem jeho šestnáctky. Chytrý do vápna uvolnil Šancla, ovšem jeho zakončení skončilo na blokujících stoperech. Následně střela Selnara levačkou letěla nad břevno. V 60. minutě Vukadinović vyslal do nadějné pozice Kopečného, ale ten pálil z úhlu jen do boční sítě. V 62. minutě bylo srovnáno! Pešek do vápna narazil Šanclovi, který se uvolnil do vápna ke střele pravačkou. Na branku asi nemířila, ale díky teči jednoho ze zlínských beků zapadla do sítě – 1:1! Gólman Dostál byl překonán po 4 nulách na svém kontě a vůbec poprvé v říjnu. Chvíli poté natáhl k zajímavé střele Franěk, ovšem po teči získal jen rohový kop. V 67. minutě střílel z levé strany Selnar, ale jeho rána byla tečovaná Chytrým v ofsajdu, tudíž následná gólová dorážka Křivánka nemohla platit. V 70. minutě po dlouhém autu Didiby hlavičkoval z malého vápna Poznar. Naštěstí koníčkem jen do rukavic Jágrika! V 72. minutě Franěk parádně vysunul Křivánka, ten našel zpětnou přihrávkou na penaltě Šancla a ten z ideální pozice přestřelil. To byla velká škoda! V 74. minutě se po rohu a následném závaru před Jágrikem dostal ke střele Poznar, který však přes klubko hráčů vytěžil jen další roh. Kdo čekal, že domácí v závěru přišpendlí hosty před brankou Jágrika, musel být velmi zklamán. Poslední dvacetiminutovka byla vyrovnaná, bez šancí a dominovaly defenzívy ve spojení s nepřesností. Vysočina tak bez větších obtíží vybojovala velmi cenný bod z půdy neporaženého lídra tabulky!


Fotogalerie

               
 
 
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 10:15
MFK Chrudim
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu