10.11.2007, Miroslav Fuks

Macháček: „Z jihlavské party se mi neodchází lehce“

Macháček: „Z jihlavské party se mi neodchází lehce“Po opavské derniéře jsme vyzpovídali i jediného jihlavského střelce Michala Veselé a gólmana Libora Macháčka, pro kterého to byl s největší pravděpodobností poslední zápas v jihlavské brance a v profesionální kariéře vůbec. „Skutečně už nepředpokládám, že bych se v profesionálním zápase objevil. Jako registrovaný hráč Českého Dubu však nevylučuji, že se objevím v jeho brance. Pokud tedy bude čas.“

 
Jaká bude vaše role u teplického týmu?

Především se těším na návrat do míst, kde jsem strávil pět skvělých let. Jako šéftrenér brankářů budu mít na starosti všechny teplické gólmany od těch nejmenších. U prvoligového týmu bych měl zároveň působit jako jeden z asistentů kouče Rady.

Jak budete vzpomínat na dva roky v FC Vysočina?

Jednoznačně v dobrém! Bylo to vydařené období, během kterého jsem poznal vynikající lidi, obohatili mne výborní trenéři a určitě jsem se posunul i otázce životních zkušeností. Z bezvadné jihlavské party se mi rozhodně neodchází lehce…

Co říci k poslednímu duelu v dresu Jihlavy?

Porážka se mi vůbec nehodnotí lehce. Zvláště, když jsme duel měli tak dobře rozehraný. Škoda, že z našich šancí v první půli nepadlo více než jeden gól. Domácí byli velmi nebezpeční zejména při standardních situacích, přičemž jsme si museli nejvíce dávat pozor na útočníky Janoviaka a Kozáka, kteří do všeho šli skutečně nadoraz. Branky, které jsme inkasovali byli určitě hodně laciné… Škoda, tři body navíc by se klukům do zimní přípravy velmi hodily.


A jak zápas viděl krajní záložník a pokladník týmu Michal Veselý?

Měli jsme dobrý vstup do zápasu a zaslouženě jsme se ujali vedení. Opava sice více držela míč, ale její převaha byla spíše platonická. O to více nás musí mrzet, že jsme vedení nezvýšili a že jsme dopustili velice laciné vyrovnání z jednoduchého nákopu… Do druhé půle jsme šli s cílem vstřelit branku a zvítězit, což se nám ve vyrovnaném zápase bohužel nepovedlo?

Jak padl tvůj jediný podzimní gól?

Falďas vyhrál hlavičkový souboj, míč propadl mezi stopera a krajního beka, já mezi ně vběhl a překonal jsem gólmana, který šel k zemi. Škoda, že tato branka nepřinesla body či alespoň bod.

Dnes skončil nejen podzim, ale zároveň nejhorší fotbalový rok v novodobé historii klubu…

Rok byl celkově hrozný… Nejdříve se nám nevydařilo jaro a my nesplnili postupový cíl a poté přišel tragický podzim. Alespoň, že v závěru sezóny dostala naše hra řád a smysl. Škoda, že už podzim končí, protože jsme šli nahoru a dva zápasy bychom ještě zvládli. Každopádně nám na podzim chyběla delší série výher, která by nás nakopla a psychicky pomohla.

Těšíš se na zimní přípravu?

Na zimu se určitě netěším, protože bude hodně dlouhá. Cítíme však, že ji potřebujeme ke stabilizaci a zlepšení výkonnosti celého týmu. Jaro i příští rok musí být lepší!

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu