08.09.2008, Miroslav Fuks

Jak vidí občerstvení na stadiónu jeho provozovatel?

Jak vidí občerstvení na stadiónu jeho provozovatel?Nedílnou součástí každého fotbalového utkání jsou diváci, hráči, rozhodčí, trenéři, ale i prodejci občerstvení. Že uhasit žízeň a zahnat hlad fanoušků FC Vysočina není vůbec jednoduché ví nejlépe pan Jan Novotný, který je vlastníkem Hospody U Jana v Brancouzích a zároveň provozovatelem stánků s občerstvením na stadiónu v Jiráskově ulici. Vzhledem k vašim častým dotazům a výhradám jsme ho požádali o rozhovor.

 
Nedávno proběhla oslava 60. narozenin klubu. Jaké byly vaše přípravy na tuto akci?

Počítám-li i stánek v sektoru hostí, tak byly kompletně vybaveny čtyři prodejní místa občerstvení, přičemž každé z nich disponovalo samostatnými místy pro výdej jídla a výdej nápojů. Sortiment tvořilo pivo, točená kofola a dalších zhruba patnáct druhů chlazených limonád v pet lahvích. K jídlu byly k dispozici klobásy na roštu, klobásy z udírny, vídeňské párky, nakládaný hermelín, bagety a plněné bulky. Navíc samozřejmě nejrůznější chipsy a cukrovinky.

Kolik osob se na zajištění občerstvení podílelo?

Ve stáncích to bylo 15 pracovníků a dalších 5 osob roznášelo pivo po tribunách.

Lze říci, kolik se toho na této oslavě snědlo a vypilo?

Snědlo se 150 kg klobás a během čtyř hodin jsme vytočili 5 sudů kofoly a 24 sudů piva Ježek. Naráz jsme měli naraženo vždy 8 sudů, přičemž podle mínění odborníků lze sud piva vytočit nejdříve za zhruba 25 minut.

Přes úctyhodný objem konzumace nebyla veřejnost s rozsahem a rychlostí občerstvení zcela spokojena...

Především bych chtěl zdůraznit, že bez front se žádná masová akce neobejde. Jednoduše nelze najednou uspokojit všechny zájemce o pivo a jídlo během poločasové přestávky. I proto chceme ještě více zkvalitnit a posílit roznos piva po tribunách během vlastního zápasu. Za tímto účelem vznikne samostatné výčepní místo, které bude sloužit výhradně k roznosu piva po tribunách. Kvalitu prodeje navíc zlepší instalace dvou stabilních buněk, které nahradí stánky za oběma tribunami. V každé prodejní buňce budou zachována samostatná místa jak pro nápoje, tak pro jídlo.

Moc bych si přál, aby byly diváci zápasů FC Vysočina spokojeni nejen s fotbalem, ale i s občerstvením, který ke sportu prostě patří. I nadále se budeme snažit, aby co nejvíce vyhovělo jejich nárokům.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu