17.12.2008, Miroslav Fuks

Jihlavské zastupitelstvo umožnilo vstup nového akcionáře

Jihlavští zastupitelé na úterním pravidelném zasedání schválili navýšení základního kapitálu akciové společnosti FC Vysočina Jihlava, což umožnilo vstup nového akcionáře do klubu. Strategickým partnerem klubu se stala již avizovaná společnost Limar Capital B.V. představující konsorcium fyzických osob napojených na podnikatelské aktivity PSJ, které se rozhodly podporovat klub z vlastních privátních prostředků.

 
Schválení předcházela velmi dlouhá a bouřlivá diskuze zastupitelů, do níž se výrazným způsobem zapojil i ředitel FC Vysočina Ing. Zdeněk Tulis a dotazům zastupitelů byl přítomen zástupce společnosti Limar Capital Ing. David Hrazdíra. Nakonec z třicetisedmi přítomných zastupitelů jich bylo třiadvacet pro a osm proti.

 Další den, ve středu 17. prosince, proběhla mimořádná valná hromada FC Vysočina, na níž bylo schváleno navýšení základního jmění o 5 miliónů korun, odvolána byla dozorčí rada a následně byli jmenováni noví členové tohoto statutárního orgánu. Nově složená dozorčí rada poté odvolala původní představenstvo a jmenovala jeho nové členy. Novým předsedou představenstva FC Vysočina byl jmenován Ing. Jiří Pech, který je ředitelem pozemních staveb společnosti PSJ. Ve funkci ředitele klubu setrvá Ing. Zdeněk Tulis, jenž byl zároveň zvolen místopředsedou představenstva.

Po navýšení základního jmění získal nový akcionář v klubu 42,85 procent a PSJ nyní disponuje 40 procenty. Město Jihlava a Pivovar Jihlava se navyšování nezúčastnili a jejich podíl se snížil na 14,3 procent a 2,85 procenta. Tento krok završí proces ekonomické stabilizace klubu, který se tak nyní může naplno soustředit na svůj hlavní cíl – postoupit do tří let do nejvyšší fotbalové soutěže. Společnost Limar Capital se zavázala setrvat ve struktuře klubu minimálně na tři roky. Pokud se klubu do té doby podaří postoupit do Gambrinus ligy, podpora klubu se automaticky prodlouží o další tři roky. Limar Capital s PSJ by tak v příštích šesti letech investovaly do klubu minimálně 100 milionů korun.

Aktuální podobu statutárních orgánů a vedení klubu najdete ZDE.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu