08.01.2010, Miroslav Fuks

Stanislav Tecl odchází na hostování do Slavie!

Stanislav Tecl odchází na hostování do Slavie!Slavia Praha získala do svých řad během uplynulých tří let v pořadí již třetího odchovance FC Vysočina. Po Ondřeji Šourkovi a Theodoru Gebre Selassiem míří do sešívaného dresu talentovaný útočník Stanislav Tecl! Kluby se dohodly na půlročním hostování s opcí na přestup. Tecl zároveň v jihlavském klubu prodloužil smlouvu do 30. června 2012.

 

„Nechceme našim talentům bránit ve štěstí. Ve chvíli, kdy svými kvalitami přerostou parametry našeho klubu, jsme připraveni jednat se zájemci o jejich služby. Vždy však musí jít o nabídky atraktivní pro hráče i pro náš klub. Podmínky Teclova transferu nechceme zveřejňovat, ale můžeme říci, že odpovídají potenciálu hráče a současné ekonomické situaci. Případný přestup by byl jedním z největších či vůbec největším v historii klubu. Jeho součástí je též poměrně vysoké procento z eventuelního přestupu do dalšího klubu,“ sdělil další podrobnosti Ing. František Vaculík, zástupce majoritního vlastníka FC Vysočina Jihlava.

Tecl by se k týmu Karla Jarolíma měl připojit v pondělí před odjezdem na soustředění do Krkonoš. V pátek 8. ledna se Slavií podepsal smlouvu a vyřídil veškeré formality. „Na působení ve Slavii se strašně těším. Od malička jsem slávista, a proto jsem nad nabídkami jiných klubů neváhal. Chci udělat maximum, abych se v prvním týmu Slavie prosadil do sestavy. Uvědomuji si, že jdu do velmi konkurenčního prostředí, kde vůbec nikoho neznám, přesto věřím ve své schopnosti. FC Vysočina velmi děkuji za fotbalovou výchovu a přeji klubu jen to nejlepší,“ uvedl na rozloučenou Stanislav Tecl.

Stanislav Tecl je jedním z nejtalentovanějších českých útočníků současnosti a náleží do reprezentačního výběru U-20. Je odchovancem Herálce, odkud do Jihlavy přišel v roce 2002 oklikou přes Humpolec a Havlíčkův Brod. Do jihlavského dospělého „A“ týmu byl zařazen ještě v dorosteneckém věku v létě 2008. První druholigový start přišel hned 1. srpna, ovšem na další si musel počkat až do začátku května 2009. Zároveň se dočkal prvního gólu a v závěru jara i v prvních startů v základní sestavě. Podzim 2009 už byl v jeho režii a stal se jednou z největších opor FC Vysočina. V šestnácti podzimních zápasech vstřelil 6 branek, přičemž jeho celková druholigová bilance činí 22 zápasů a 6 gólů. Za třetiligovou juniorku FC Vysočina nastoupil v šesti zápasech a v extraligovém starším dorostu celkem za 3 ročníky nastřádal 51 zápasů a 22 branek.

Součástí transferu je též půlroční hostování slávistického ofenzivního záložníka či útočníka Karla Zelinky (nar. 17.1.1987 - výška 179, váha 70 kg). Ten se s FC Vysočina začal připravovat už ve středu a jihlavský klub na něj může uplatnit přestupovou opci. Zelinka je odchovancem Chlumce nad Cidlinou, odkud v roce 2002 přestoupil do Slavie. Prošel všemi reprezentačními výběry až do U-18 a na podzim 2004 hostoval v druholigových Bohemians, kde si připsal 9 startů. Ze slavistické rezervy se odrazil v létě 2007, když podzim strávil na hostování v Českých Budějovicích. Zde si připsal první a dosud poslední prvoligový start. Slávistický dres znovu změnil v aktuální podzimní části, kterou odehrál v druholigovém Hlučínu, který je farmou pražského celku. Zde zasáhl do sedmi duelů a vstřelil jednu branku. Zelinkovu kariéru doposud brzdila zranění, jde o velice rychlého a útočně laděného fotbalistu. Ve slávistickém dorostu a poté v juniorce ho vedli Josef Jinoch a Daniel Šmejkal.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu