09.05.2012, Miroslav Fuks

Kraj daroval klubům nové bezpečné branky pro mládež

Kraj daroval klubům nové bezpečné branky pro mládežKraj Vysočina pomáhá chránit mladé fotbalisty. Po tříměsíčním testování byly vyrobeny a darovány necelé dvě stovky speciálně upravených branek devadesáti fotbalovým klubům po celé Vysočině. Oficiálně tak učinil Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, ve spolupráci s předsedou KFS Vysočina v poločase středeční ligového utkání Jihlava vs. Sokolov.

 

„Z důvodu zvyšujícího se počtu úrazů způsobenými pádem branky se kraj rozhodl vyčlenit na výrobu a dodávku odlehčených brankových konstrukcí částku 1,5 milionu korun," sdělil Jiří Běhounek. Nové brány mají sloužit začínajícím fotbalistům ve věku do 10 let.

Nové branky o rozměrech třikrát dva metry jsou vyrobeny z polymerových trubek. Každý roh brány je zpevněn hliníkovou trubkou a celá konstrukce je zatěžkána závažím, které je umístěno ve spodním dílu a zajišťuje tak vysokou stabilitu a znesnadňuje překlopení. Díky těmto prvkům váží brána okolo 30 kilogramů, zatímco váha standardní ocelové konstrukce se může pohybovat až kolem 80 kilogramům. „Nové fotbalové vybavení bylo podrobeno tříměsíčnímu testu ve dvanácti různých krajských oddílech. Na základě připomínek kopírující poznatky z praxe ještě došlo k mnoha technickým úpravám tak, aby se případné riziko překlopení brány snížilo více jak o dvě třetiny," uvedl Jiří Běhounek s tím, že většina sportovní klubů by už měla být brankami od Kraje Vysočina vybavena.

„Kraj Vysočina tímto způsobem plní memorandum, které bylo uzavřeno mezi fotbalovým svazem a Asociací krajů v roce 2009," uzavřel hejtman Jiří Běhounek. Do projektu „Bezpečné branky" se prozatím zapojily mimo Vysočiny například také Středočeský kraj a Hlavní město Praha.

  • další fotografie najdete ZDE

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu