28.11.2013, Miroslav Fuks

Gambrinus liga se znovu zabarví do zelena. Tentokráte kvůli dětem

Gambrinus liga se znovu zabarví do zelena. Tentokráte kvůli dětemČeská nejvyšší soutěž se chystá na svou podzimní derniéru. Ještě než však kluby ulehnou k zimnímu spánku, rozhodly se znovu spojit své síly a v rámci projektu Zelený život společně pomohou potřebným. Všech osm stadionů, kde se odehrají prvoligové zápasy, navštíví děti z dětských domovů, tím je tedy téma dalšího „Zeleného kola“ Gambrinus ligy jasné.

 

V propagaci myšlenek Zeleného života by měl pomoci jak bývalý český reprezentant a nový patron Zdeněk Grygera, tak i založení Nadačního fondu.

„Fotbalové kluby mají na svědomí mnoho pozitivních věcí, o kterých se veřejnost ani nedozví. V rámci Zeleného života se proto snažíme na jejich aktivity upozornit a ve chvílích jako v případě Zeleného kola i společně pomoci. Zatímco v prvním Zeleném kole, které se konalo v druhé polovině minulé sezony, jsme se zaměřili na téma pomoc tělesně handicapovaným sportovcům, tentokráte se naše pozornost obrátila na děti,“ svěřil se Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

Aby pomoc mohla nabrat ještě větších rozměrů, schválilo Ligové shromáždění FAČR založení Nadačního fondu Zeleného života.

„Nadační fond se zřizuje za účelem účinné podpory dětí a handicapovaných osob; shromažďování finančních prostředků určených zejména k zajištění sociálních, léčebných, sportovních, kulturních a jiných potřeb ohrožených dětí a handicapovaných osob,“ zdůvodnila Michaela Veselá, projekt manažer Zeleného života.

Poslední podzimní ligové kolo tak bude znovu v tónu zelené barvy. Na stadionech nastoupí dětský doprovod i samotní hráči v předmětech upozorňujících na Zelený život. Realizační týmy, kluboví činovníci, ale i fanoušci budou vyzdobeni šálami a zeleným stužkami typickými právě pro tento projekt, aby tak všichni společně vyjádřili podporu dětem z dětských domovů, kteří budou v ochozech během posledního podzimního zápasu.

Myšlenka Zeleného života se zamlouvá i bývalému hráči Sparty, Ajaxu či Juventusu Zdeňkovi Grygerovi, který se vedle modelky Aleny Šeredové stal novým patronem Zeleného života. „Jsem nesmírně rád, že jsem se do propagace Zeleného života mohl zapojit. Myšlenka, se kterou tento projekt přichází je více než správná, a já se osobně těším na to, že svým jménem budu moci šířit dobro, které ligové kluby vykonávají,“ řekl bývalý český reprezentant.

„Velmi mě potěšilo, že jsme pro projektu Zeleného života získali právě Zdeňka Grygeru. Byl to skvělý fotbalista a je to člověk, který má zájem podílet se na rozvoji tak pozitivní věci, jakou Zelený život bezesporu je,“ dodal šéf Gambrinus ligy Dušan Svoboda.

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu