27.11.2014, Miroslav Fuks

Vysočina chce proti Spartě zabojovat o překvapení!

Vysočina chce proti Spartě zabojovat o překvapení!Před fanoušky a fotbalisty FC Vysočina je parádní tečka za podzimní sezónou! Tuto neděli 30. listopadu od 14:30 hodin společně vyzveme úřadujícího mistra – Spartu Praha! Na zaplněném jihlavském stadiónu bude domácí tým chtít navázat na výkon proti Plzni a zabojovat o první výhru nad nejslavnějším českým klubem.

 

Bilance FC Vysočina v dosavadních šesti vzájemných ligových duelech není příznivá. Druhá sezóna v Gambrinus lize sice přinesla dvě cenné remízy (a další dvě v Poháru České pošty), ovšem zápasy Jihlavy proti Spartě v loňském ročníku nabídly jasné záležitosti a dva debakly 4:1. Jaký výkon bude podle kouče Romana Kučery třeba k tomu, aby se Vysočina se podzimem neloučila bez bodového zisku? „Čeká na nás zápas se Spartou, proti historicky nejúspěšnějšímu českému týmu. Proti silnému soupeři, který se nachází ve výborné formě, v čele tabulky a je prošpikován reprezentanty. Na utkání, které pro nás bude představovat vyvrcholení podzimu, se těšíme. Ke Spartě máme respekt a uvědomujeme si, že k úspěchu v zápase povede jen mimořádně koncentrovaná a kompaktní týmová hra s vynikajícími výkony jednotlivců. Základem musí být maximální nasazení a plnění taktických pokynů. Určitým vodítkem pro nás může být poslední domácí zápas proti Plzni, ovšem teď je před námi soupeř, který je v ofenzívě ještě nápaditější a nebezpečnější. Věřím, že nás podpoří vyprodaný stadión a my diváky potěšíme důstojným výkonem,“ zdůraznil trenér Kučera.

Jakou roli podle vás sehraje fakt, že letenské ve čtvrtek čeká velmi těžký duel Evropské ligy proti Neapoli? „Je jasné, že Sparta se nyní koncentruje na domácí zápas Evropské ligy proti Neapoli, který je vrcholem podzimu zase pro letenský tým. Poté však rozhodně nebudou mít problém koncentrovat se na ligový duel. Pro zkušený sparťanský tým nepředstavuje problém sehrát dva duely v týdnu, jsou zvyklí na rytmus středa – neděle,“ podotkl lodivod FC Vysočina.

Kádr Sparty je fanouškům velmi dobře znám. Přesto zkuste ze svého pohledu upozornit na silné stránky našeho nadcházejícího soupeře a na jeho klíčové hráče? „Mimořádně nebezpečný a produktivní je Lafata, na kterého výborně pracuje celý tým. Sparta je silná hlavně ve středu pole, kde hru skvěle řídí Matějovský. Krejčí, Dočkal či Kadeřábek z křídelních prostorů dokážou posílat nebezpečné míče před branku,“ nepřekvapil svým komentářem Kučera.

V závěrečném podzimním kole nemůžete nasadit oba sparťanské hosty Jánoše a Hybše, dlouhodobě zranění jsou Jungr a Marcin, navíc několik fotbalistů má zdravotní problémy. S kým v neděli nemůžete počítat? Jak složité bude Jánoše a Hybše nahradit? „Do zápasu půjdeme oslabení. Je obrovská škoda, že Jánoš a Hybš nemohu v utkání nastoupit. Pro rozvoj mladých hráčů je obecně škoda, že dohody o hostováních nejsou nastaveny jinak. Mrzí nás, že dále nemůžeme počítat se zraněnými Jungrem a Marcinem, ke kterým po utkání v Liberci přibyl i Masopust. Ten si bohužel obnovil natržený úpon v oblasti třísel. Drobné zdravotní problémy trápí i další hráče, ale do nedělního zápasu by měli být v pořádku. Každopádně máme početný kádr a alternativy, jak sestavu poskládat,“ řekl závěrem Roman Kučera.

Upozornění pro návštěvníky zápasu

Během utkání proti Spartě bude kladen velký důraz na bezpečnostní aspekty: „Pod vlivem posledních událostí na českých či slovenských stadiónech hodláme učinit maximum pro bezpečnost diváků a zamezit jakýmkoli negativním vlivům, které by mohly poškodit klub či narušit sportovní atmosféru zápasu. S využitím pracovníků bezpečnostní agentury a moderní monitorovací techniky se zaměříme na problematická místa stadiónu. Jedince, kteří se proviní proti návštěvnímu řádu stadiónu, jsme připravení ve spolupráci s Policií ČR okamžitě identifikovat a z jejich činů vyvodit postihy,“ upozornil Miroslav Fuks, tiskový mluvčí FC Vysočina.

Upozornění pro návštěvníky zápasu

Během utkání proti Spartě bude kladen velký důraz na bezpečnostní aspekty: „Pod vlivem posledních událostí na českých či slovenských stadiónech hodláme učinit maximum pro bezpečnost diváků a zamezit jakýmkoli negativním vlivům, které by mohly poškodit klub či narušit sportovní atmosféru zápasu. S využitím pracovníků bezpečnostní agentury a moderní monitorovací techniky se zaměříme na problematická místa stadiónu. Jedince, kteří se proviní proti návštěvnímu řádu stadiónu, jsme připravení ve spolupráci s Policií ČR okamžitě identifikovat a z jejich činů vyvodit postihy,“ upozornil Miroslav Fuks, tiskový mluvčí FC Vysočina.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 4 - Mešanović, 3 – Kukol‘, Kučera, 2 – Harba, 1 – Kovář, Hybš, Masopust.

Inkasované karty: 6 – Kukol‘, 4 – Kučera, 3 - Krejčí, Jánoš, 2 - Vidlička, Vaculík, 1 – Marek, Hanuš, Jungr, Hybš, Fulnek.

Absence: Marcin, Jungr a Masopust (zranění), Jánoš a Hybš (hráči Sparty na hostování).

AC Sparta Praha

vedení klubu – předs. představ.: JUDr. Daniel Křetínský, gener. sport. manažer: Jaroslav Hřebík, místopř. představ.: Ing. Dušan Svoboda, personální ředitel: Jakub Otava.
adresa: Milady Horákové 98, 170 82 Praha
tel.: 220 570 323
internet: www.sparta.cz
e-mail: football@sparta.cz
klubové barvy: modrá - žlutá - červená
kapacita stadionu: 20.565 míst k sezení
B-tým: ČFL
mládežnické celky vč. dívek: 19

POHLED DO HISTORIE

Názvy klubu: Athletic Club Královské Vinohrady (1893), Athletic Club Sparta (1894), Athletic Club Sparta Bubeneč (1948), Sokol Bratrství Sparta (1949), Sparta ČKD Sokolovo (1951), TJ Spartak Praha Sokolovo (1953), TJ Sparta ČKD Praha (1965), TJ Sparta Praha (1990), AC Sparta Praha (1991), AC Sparta Praha fotbal a.s. (1993)
Úspěchy: mistr republiky – 36 x (posl. 13/14)
vítěz Československého poháru: 8 x
vítěz Českého poháru: 20 x (poslední 13/14)
Liga mistrů/PMEZ: semifinále (91/92), čtvrtfinále (84/85, 67/68, 65/66), osmifinále (03/04, 01/02, 99/00)
Středoevrop. pohár: vítěz (63/64, 34/35, 26/27)

Vzájemná bilance: 6 utkání  0 – 2 – 4  5 : 14

Ze vzájemných zápasů:

Gambrinus – jaro 14: AC Sparta Praha - FC Vysočina Jihlava  4:1 (3:1)
Góly: 18. Vácha, 21. Krejčí, 24. Lafata, 59. Kadeřábek – 42. Jungr.
SPA: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš – Matějovský, Vácha (71. Mareček) – Konate, Dočkal (75. Bednář), Krejčí (80. Přikryl) - Lafata. VYS: Hanuš – Marek, Tlustý, Šourek, Josl – Karlík, Kučera - Masopust, Jungr, Vaculík (86. Vepřek) – Harba (80. Mešanović).

Gambrinus – pod. 13: FC Vysočina Jihlava - AC Sparta Praha  1:4 (1:3)
Góly: 43. Šimonek – 3. Lafata (pen.), 11. Lafata, 32. Hušbauer, 56. Kadlec
VYS: Blažek – Tlustý, Šourek, Kopic, Marek – Masopust (71. Kliment), Koloušek, Jungr, Karlík, Vaculík (89. Kosak) – Šimonek (69. Přeučil). SPA: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Nhamoinesu – Kadlec (84. Skalák), Vácha, Matějovský (76. Vacek), Hušbauer, Přikryl – Lafata (82. Juliš).

Gambrinus – jaro 13: AC Sparta Praha - FC Vysočina Jihlava  2:2 (0:0)
Góly: 74. Lafata, 75. Bednář - 65. vlastní, 67. Vaculík.
SPA: Vaclík – Vidlička (70. Bednář), Švejdík, Jarošík, Hybš – Vácha, Hušbauer – Kadlec, Matějovský, Krejčí (51. Kweuke) – Lafata. VYS: Blažek – Marek, Tlustý, Šourek, Josl (77. Čvirik) - Karlík, Rada – Masopust (71. Kliment), Jungr (88. Koloušek), Vaculík – Šimonek.

Pravděpodobná sestava: Štěch – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Mareček, Matějovský – Dočkal, Hušbauer, Krejčí - Lafata.

Trenér: Vítězslav Lavička

Střelci: 10 – Lafata, 7 – Dočkal, 2 – Přikryl, Hušbauer, 1 – Konaté, Krejčí, Nešpor.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Bičík (přestup Karşıyaka/TUR), Štěch (přestup Yeovil Town/ANG), Gil (konec host. Deportivo de Mieres/ŠPA), Kováč (přestup Slovan Liberec), Pamić (konec host. Chievo Verona/ITA), Breznaník (přestup Amkar Perm/RUS), Podaný (konec host. AEL Kallonis/ŘEC), Balaj (konec host. Jagiellonia Białystok/POL), Nešpor (přestup Mladá Boleslav).

Odchody: Čech (přestup Delhi Dynamos/IND), Vaclík (přestup FC Basel/ŠVÝ), Krátký (konec host. FK Teplice), Podaný (přestup Atlético de Kolkata/IND), Balaj (přestup Slavia Praha), Jirásek (host. FK Teplice), Sýkora (host. Zbrojovka Brno), Skalák (host. Mladá Boleslav), Pauschek a Švenger (host. Bohemians), Jánoš a Hybš (host. FC Vysočina), Polom (host. Dukla Praha).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu