16.04.2015, Miroslav Fuks

Roman Kučera: V Edenu před námi leží výzva – bodovat!

Roman Kučera: V Edenu před námi leží výzva – bodovat!Vzájemná bilance fotbalových klubů občas přináší zajímavé paradoxy. Zatímco proti pražské Dukle má Vysočina velmi tristní bilanci, tak proti věhlasnější Slavii Praha se jihlavský klub v sedmi vzájemných zápasech může chlubit čtyřmi výhrami, jedinou porážkou a neporazitelností na půdě tohoto slavného pražského „S“. Podaří se fotbalistům FC Vysočina udržet tuto velice lichotivou vizitku i po sobotním duelu v Edenu?

 

Výchozí situace se může zdát docela příznivá. Slavia už 6 prvoligových utkání čeká na vítězství, když si od výhry v Liberci v úvodním jarním kole připsala pouze 2 remízy. Jarní forma FC Vysočina se přes poslední porážku proti Dukle může zdát o něco lepší. Ostatně, v  tabulce SYNOT ligy má Slavia 26 bodů, tedy o dva body méně, než FC Vysočina. Navíc jihlavský tým od momentu odvolání trenéra Petra Rady ještě neprohrál na hřišti soupeře, což představuje sled šesti zápasů. Co si o šancích svého celku v sobotním utkání myslí asistent trenéra Roman Kučera? „Slavii se na jaře výsledkově příliš nedaří. Její výkony však rozhodně nejsou špatné, což dokumentovala nejen její hra v derby. Navíc má i docela smůlu, když přišla o bodové zisky v posledních minutách zápasů s Bohemians a právě na Spartě. Je jasné, že do sobotního utkání Slavia půjde s jednoznačným cílem zvítězit, přeskočit nás v tabulce a posunout se do klidnějších pozic SYNOT ligy. My máme po poslední domácí porážce proti Dukle co napravovat a cítíme dluh vůči fanouškům. Před námi je výzva bodovat na Slavii a já věřím, že jsme schopní domácí celek zaskočit rychlým ofenzivním fotbalem,“ zdůraznil Kučera.

Co říci ke kádru sešívaných? Na které hráče a aspekty hry Slavie by chtěl upozornit? „Pozornost naší defenzívy musí být hlavně upřená na kanonýra Škodu, jehož bilance 14 vstřelených branek hovoří za vše. Vždyť má na svém kontě skoro polovinu všech branek Slavie v tomto ročníku. Náš nadcházející soupeř disponuje i velmi kvalitním středem zálohy, kde dává ofenzívě nápady Kenija a střed pole drží Deli a Baéz. Nejen na tyto hráče se musíme pečlivě připravit a podat takový výkon, abychom mohli pomýšlet na úspěch,“ řekl jihlavský asistent.

V posledním kole SYNOT ligy jste nestačili na Duklu Praha. Odrazí se tato porážka do změn v sestavě na Slavii? S kterými fotbalisty v Edenu nemůžete počítat? „Vážně uvažujeme o jedné či dvou změnách v ofenzivním složení našeho týmu. S určitostí nemůžeme počítat s vykartovaným Kukoľem a se zraněnými Marcinem, Šourkem a též s Vaculíkem, který je pro utkání na Slavii zdravotně indisponován. Naopak bude po jednozápasové pauze k dispozici gólman Blažek,“ upřesnil Roman Kučera.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Slavie Praha: 7 utkání  4 – 2 – 1   8 : 8

Poslední vzájemné utkání: 4.10.2014 - Fotbalisté FC Vysočina se dočkali tolik potřebné domácí výhry! Pod vedením nového kouče Romana Kučery dokázali vybojovat zasloužené tři body proti Slavii Praha a potvrdili tak skvělou jihlavskou bilanci proti "sešívaným". Jediný gól zápasu se zrodil v 25. minutě, kdy Muris Mešanović postupoval sám na Hrubeše, který jeho pokus vyrazil. K odraženému balónu se ale dostal Vladimír Kukoľ, který rozjásal příznivce Vysočiny - 1:0

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 - Mešanović, 3 – Kukol‘, Kučera, Vaculík, 2 – Harba, Šulek, 1 – Masopust, Tlustý, Kovář, Hybš, Jánoš.

Inkasované karty: 8 – Kukol‘, 6 - Kučera, 4 – Krejčí, 3 - Jánoš, Marek, 2 - Vidlička, Vaculík, Kliment, Šulek, Hybš, Tlustý, 1 – Hanuš, Jungr, Fulnek, Blažek, Mešanović.

Absence: Marcin, Šourek a Vaculík (zranění), Kukoľ (trest za 8 ŽK), Štěpánek (na MS SŠ v Guatemale)

SK Slavia Praha

Trenér: Miroslav Beránek.

Střelci: 14 – Škoda, 4 – Zmrhal, 3 – Balaj, 2 – Bílek, Latka, 1 – Černý, Piták, Dobrotka, Vukadinović, Kenia.

Sestava v posledním utkání: Berkovec – Švec (85. Boudjema), Latka, Bílek, Tamás - Piták, Baéz – Hrubý, Kenia (90. Červenka), Prokeš (60. Dostál) - Škoda.

Zimní změny v kádru:

Příchody: Švec (přestup Györ ETO FC / MAĎ), Kenija (přestup Fortuna Düsseldorf / NĚM), Deli (přestup AC Sparta Praha), Tamás (host. AC Milán / ITA). Červenka (konec host. FK Baník Sokolov)

Odchody: Balaj (přestup HNK Rijeka / CHO), Dobrotka (ŠK Slovan Bratislava / SK), Gecov (Rapid Bukurešť / RUM), Petr (konec host. SK Sigma Olomouc), Juhar (přestup ViON Zlaté Moravce / SK), Nitrianský (host. 1.FK Příbram)

Web soupeře: ZDE.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu